Πώς να χάσεις το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς μέσα σε 10 ημέρες

Ακόμη ψάχνεις τον τρόπο να κάψεις το τοπικό λίπος απο την περιοχήτης κοιλιάς; Με 8 λεπτά άσκηση την ημέρα, ακόμη κα στο σπίτι σου, μπορείς!

Elle 28 Ιουν. 21
Πώς να χάσεις το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς μέσα σε 10 ημέρες
Cover Photo @victoriasport

Το τοπικό λίπος είναι απο τα πιο επίμονα στο σώμα μας. Πιθανότατα να μην ενοχλείσαι καν απο την ύπαρξή του γιατί είναι απολύτως φυσιολογικό όσο μεγαλώνουμε, ο μεταβολισμός μας και οι αποθήκες λίπους στο σώμα μας αλλάζουν. Αν συνδυαστούν με κακή διατροφή και ελάχιστη εως καθόλου άσκηση, τότε είναι που βλέπουμε ξεκάθαρα τα αποτελέσματα.

Βρήκαμε τα 5 tips που θα σε βοηθήσουν να “χάσεις” το τοπικό λίπος και κλείνοντας, σου συστήνουμε ένα 8λεπτο workout που εστιάζει στην περιοχή αυτή για άμεσα αποτελέσματα.

1. Απόφυγε τη ζάχαρη και τα ποτά με προσθήκη ζάχαρης

Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η υπερβολική ζάχαρη, κυρίως λόγω των μεγάλων ποσοτήτων φρουκτόζης, μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση λίπους γύρω από την κοιλιά και το ήπαρ. Η ζάχαρη είναι μισή γλυκόζη και μισή φρουκτόζη. Όταν καταναλώνουμε μεγάλες ποσότητες ζάχαρης, το ήπαρ υπερφορτώνεται με φρουκτόζη και αναγκάζεται να το μετατρέψει σε λίπος.

2. Αύξησε τα γεύματα που είναι πλούσια σε πρωτεΐνη

Εάν η απώλεια βάρους είναι ο στόχος σου, η προσθήκη πρωτεΐνης στη διατροφή σου μπορεί να είναι η μοναδική πιο αποτελεσματική αλλαγή που μπορείτε να κάνετε στη διατροφή σας. Όχι μόνο η πρωτεΐνη μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος, αλλά μπορεί επίσης να σε βοηθήσει στην πρόληψη της αύξησης του βάρους εξ’αρχής. Η πρωτεΐνη όμως μπορεί να είναι και ιδιαίτερα αποτελεσματική στη μείωση του κοιλιακού λίπους. Μια μελέτη έδειξε ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν περισσότερη και καλύτερης ποιότητας πρωτεΐνη είχαν πολύ λιγότερο λίπος στην περιοχή της κοιλιάς.

3. Μείωσε τους υδατάνθρακες

Το να αποφεύγεις τους υδατάνθρακες – όπως ζάχαρη, γλυκά και λευκό ψωμί – θα πρέπει να είναι αρκετό, ειδικά εάν διατηρείς την πρόσληψη πρωτεΐνης υψηλή. Μερικοί άνθρωποι, με στόχο τη γρήγορη καύση και μείωση του βάρους, μειώνουν την πρόσληψη υδατανθράκων σε 50 γραμμάρια την ημέρα. Αυτό βάζει το σώμα τους σε μια κατάσταση που ονομάζεται κέτωση, στην οποία το σώμα αρχίζει να καίει λίπη αφού μειώνεται τόσο το κύριο καύσιμό του όσο και η όρεξή σου.

4. Προσπάθησε να παρακολουθείς τα γεύματά σου, για να βάζεις μέτρο ή να τρως τις ώρες που πρέπει

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι η ποιότητα του φαγητού που καταναλώνουν είναι σημαντική, αλλά πολλοί δεν γνωρίζουν συγκεκριμένα τι ακριβώς τρώνε. Ένα άτομο μπορεί να πιστεύει ότι κάνει διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες ή χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, αλλά χωρίς να παρακολουθείται, είναι εύκολο να υπερτιμηθεί ή να υποτιμηθεί η πρόσληψη τροφής. Η παρακολούθηση της πρόσληψης τροφής δεν σημαίνει ότι πρέπει να ζυγίζεσαι και να μετράς κάθε σου γεύμα. Η παρακολούθηση της πρόσληψης κάθε τόσο για μερικές μέρες συνεχόμενα μπορεί να σε βοηθήσει να συνειδητοποιήσετε τους πιο σημαντικούς διατροφικούς τομείς που χρειάζονται αλλαγή.

Το να προγραμματίζεις τα γεύματά σου απο πριν μπορεί να σε βοηθήσει να επιτύχεις συγκεκριμένους στόχους, όπως η αύξηση της πρόσληψης πρωτεϊνών στο 25-30% των θερμίδων ή η μείωση των ανθυγιεινών υδατανθράκων.

5. Αθλήσου όσο το δυνατόν συχνότερα δίνοντας βάση στην περιοχή της κοιλιάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: