Η Brie Larson αψηφά τη βαρύτητα με αυτήν την άσκηση για δυνατό κορμό

Η star του «Captain Marvel» χρησιμοποίησε δύναμη σε επίπεδο υπερήρωα για να αναποδογυρίσει το σώμα της σε μια άσκηση για τον πυρήνα και το πάνω μέρος του σώματος.

Elle 13 Αυγ. 22
Η Brie Larson αψηφά τη βαρύτητα με αυτήν την άσκηση για δυνατό κορμό

Το να δοκιμάζεις νέα πράγματα στο γυμναστήριο μπορεί να σε τρομάζει, αλλά η Brie Larson είναι εδώ για να σου υπενθυμίσει πόσο ευχάριστο μπορεί να είναι. Η star του «Captain Marvel» μοιράστηκε ένα απόσπασμα από μια πρόσφατη προπόνηση της, στην οποία αψηφά τη βαρύτητα. Η ηθοποιός κατάφερε να μετατρέψει ένα pull-up σε μια εντυπωσιακή κίνηση, αναποδογυρίζοντας τον κορμό και το πάνω μέρος του σώματος.

Στο σύντομο κλιπ του Instagram, η Larson περπατά αδιάφορα προς ένα squat rack, γυρίζει προς τα πίσω και πιάνει τις λαβές στο μπροστινό μέρος του μηχανήματος και με τα δύο χέρια. Χρησιμοποιώντας δύναμη στο πάνω μέρος του σώματός της, το σηκώνει από το έδαφος πριν διπλώσει γρήγορα τα γόνατά της σε μια πλήρως ανάποδη θέση με τα πόδια της να πιέζονται ίσια στο πάνω μέρος του squat rack.

Στη συνέχεια, εκτείνει τα πόδια της προς το ταβάνι, χρησιμοποιώντας έλεγχο για να τα φέρει αργά σε ευθεία μπροστά της με τους αγκώνες της να λυγίζουν σε γωνία 90 μοιρών. Τέλος, επιμηκύνει τα χέρια και τα πόδια της για να επιστρέψει στην αρχική θέση με τα πόδια της να πατούν γερά στο πάτωμα. Όλα συμβαίνουν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, και απομακρύνεται από το μηχάνημα απλά εκπνέοντας σαν να μη συνέβη τίποτα. Η λεζάντα της Larson είναι εξίσου cool. H 32χρονη έγραψε απλώς, «δοκιμάζοντας νέα πράγματα…».

Πέρα από την πλάκα, αυτή η κίνηση απαιτεί σοβαρή δύναμη και σταθερότητα και ενεργοποιεί σχεδόν όλους τους μυς στο πάνω μέρος του σώματος και στον κορμό . Είναι ξεκάθαρο ότι δούλεψε σκληρά για να τελειοποιήσει αυτή την πολύπλευρη κίνηση, παρόλο που φαίνεται ότι το κάνει αβίαστα στο πρόσφατο βίντεο. Εξάλλου, είναι το ίδιο άτομο που κατέκτησε τα Bulgarian split squats, δοκίμασε την πρακτική της τοξοβολίας και ολοκλήρωσε 100 sit-ups σε πέντε λεπτά.

Εάν δεν είσαι στο επίπεδο της Larson, υπάρχουν πολλές λιγότερο προηγμένες κινήσεις που μπορείς να δοκιμάσεις καθώς εργάζεστε πάνω στη δική σου βασική δύναμη. Μια σταθερή επιλογή είναι το L-sit: μια βασική άσκηση που απαιτεί να σηκώνεις τα πόδια σου παράλληλα με το πάτωμα με τα δύο χέρια στο έδαφος τεντωμένα, σχηματίζοντας ένα σχήμα «L» με το σώμα σου.

«Η κίνηση L-sit γυμνάζει τους κοιλιακούς, τους πλάγιους κοιλιακούς, τους καμπτήρες του ισχίου, τους τετρακέφαλους, τους τρικέφαλους, τους ώμους, τους θωρακικούς μυς και τους ραχιαίους», λέει η Kari Pearce, δημιουργός του προγράμματος Pearce Power Abs. «Το L-sits είναι δύσκολο, αλλά αν θέλετε να βελτιώσετε τη δύναμη και τη σταθερότητα του πυρήνα σας, είναι απαραίτητο», αναφέρει. Αν και δεν είναι τόσο υψηλού επιπέδου όσο η κίνηση της Larson, να έχεις κατά νου ότι απαιτεί μια σταθερή βάση δύναμης κορμού, την οποία μπορείς να επιτύχεις με περισσότερες προπονήσεις κοιλιακών για αρχάριους.

Αν θέλεις να κρατήσεις κάτι από το workout της Larson, πρόσθεσε στη ρουτίνα σου κινήσεις που βασίζονται στην καλαισθενική γυμναστική, όπως το L-sits. Μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της δύναμης, της ευελιξίας, της ευκινησίας, της ισορροπίας, του συντονισμού και της αερόβιας προετοιμασίας, κάτι που είναι ευεργετικό είτε προσπαθείς να πετύχεις το υβριδικό pull-up της Larson είτε εργάζεσαι στα βασικά είτε όχι.

Cover photo: Jeff Kravitz/FilmMagic/Getty images

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT