Η Kate Hudson μόλις έκανε την πιο δύσκολη άσκηση Pilates να φαίνεται παιχνιδάκι

Δες πώς να το δοκιμάσεις στο σπίτι!

Elle 03 Σεπ. 22
Η Kate Hudson μόλις έκανε την πιο δύσκολη άσκηση Pilates να φαίνεται παιχνιδάκι

Η Kate Hudson μοιράζεται συχνά με τους ακόλουθους της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα γυμναστικά της επιτεύγματα. Το τελευταίο από αυτά, ήταν η επίδειξη των ικανοτήτων της στο Pilates σε ένα βίντεο του TikTok, κατά τη διάρκεια του οποίο η ίδια αψηφά τους νόμους της βαρύτητας και κάνει μία από τις πιο δύσκολες ασκήσεις κορμού να φαίνεται παιχνιδάκι.

Η Hudson μεταβαίνει από σανίδα σε pike pose πάνω σε ένα κραβάτι Pilates reformer κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συνεδρίας στο Heartcore στο Λονδίνο. Στο γρήγορο κλιπ, η star φαίνεται να κάνει σανίδα στηριζόμενη στην επίπεδη σταθερή βάση του μηχανήματος. Στη συνέχεια, σφίγγει τον κορμό της και σηκώνει τους γοφούς της και τα πόδια της σε pike pose, σταματώντας για ένα σύντομο κράτημα πριν χαμηλώσει ξανά τον κορμό και επιστρέψει σε θέση σανίδας με τη βοήθεια του κινούμενου μέρους του reformer και όλα αυτά με αργό, σταθερό ρυθμό.

@thekatehudson It’s all about that core baby! 💪 #heartcore #london ♬ hero – AA97

Μετά το τέλος των επαναλήψεων, ακούγεται ένα ανακουφιστικό «ουφ» από τη Hudson, που υποδελώνει το πόσο έντονη και απαιτητική είναι η κίνηση. «Είναι στην πραγματικότητα μια άσκηση Pilates βασισμένη σε reformer που απαιτεί πολύ μεγάλο έλεγχο για την πρόληψη τραυματισμών», λέει η Helen O’Leary, φυσιοθεραπεύτρια και εκπαιδεύτρια Pilates και διευθύντρια στο Complete Pilates με έδρα το Λονδίνο. «Αποτελεί πρόκληση για τη σταθερότητα των ώμων και τον έλεγχο του κορμού, καθώς χρησιμοποιείς ολόκληρο το σώμα για να κινείσαι ομαλά από τη μια θέση στην άλλη», σημειώνει. «Είναι μια πολύ προηγμένη άσκηση», προσθέτει η Ana Stefan, προπονήτρια δύναμης και κινητικότητας με έδρα το Δουβλίνο και εκπαιδεύτρια Pilates. «Η Hudson το κάνει να φαίνεται εύκολο», αναφέρει η Stefan.

Το Pilates περιλαμβάνει κινήσεις που έχουν σχεδιαστεί για να δυναμώσουν, να τεντώσουν και να ισορροπήσουν το σώμα με βάση το σύστημα διορθωτικής άσκησης που εφευρέθηκε από τον Joseph Hubertus Pilates τη δεκαετία του 1920. Οι ασκήσεις επικεντρώνονται στη σταθερότητα και τον έλεγχο, με το να δουλεύεις μικρούς μύες που άλλες μέθοδοι προπόνησης μπορεί να μην στοχεύουν. Στις μέρες μας, μπορείς να κάνεις Pilates με ένα στρώμα και αλτήρες ή ζώνες αντίστασης, ή να χρησιμοποιήσεις μηχάνημα reformer, όπως έκανε η Hudson στο πρόσφατο TikTok της.

«Μαζί με τη βελτίωση της κινητικότητας και της ευελιξίας, το Pilates ωφελεί επίσης τον συντονισμό και την αναπνοή», εξηγεί η Stefan. Για να μην αναφέρουμε, ότι είναι ένας σοβαρός μυϊκός οικοδόμος. «Θα νιώσεις μυς που δεν ήξερες ότι είχες», λέει.

Πώς μπορείς να κάνεις την άσκηση της Hudson στο σπίτι

«Κάποιος θα μπορούσε να αναδημιουργήσει αυτή την κίνηση στο σπίτι βάζοντας μια μπάλα yoga κάτω από τα πόδια του ενώ βρίσκεται σε θέση σανίδας και πιέζοντας τα χέρια και τα πόδια να σηκώσει τους γοφούς προς τα πάνω, κρατώντας τα πόδια ίσια, δημιουργώντας pike pose», λέει η O’Leary. «Αυτό μπορεί επίσης να γίνει με ένα ρολό αφρού αντί για μπάλα yoga ή κάτι σαν μια μικρή πετσέτα κάτω από τα δάχτυλα των ποδιών σου σε μια λεία επιφάνεια».

Η Stefan συνιστά να φοράς κάλτσες και να χρησιμοποιείς συρόμενους δίσκους (sliding disks) σε ξύλινο πάτωμα ή άλλη επιφάνεια στην οποία μπορείς να γλιστρήσεις με ευκολία για να ενεργοποιήσεις τους ίδιους μύες με την Hudson. «Πάρε θέση σανίδας, σταθεροποίησε τους ώμους και χρησιμοποίησε τον κορμό σου για να σύρεις τα πόδια μέσα και έξω», λέει.

Cover photo: Arturo Holmes/FilmMagic/Getty images

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT