5 σημάδια που δείχνουν ότι δεν κοιμάσαι καλά

Σε ποιες ερωτήσεις πρέπει να απαντήσεις για να διαπιστώσεις αν ο ύπνος σου είναι ποιοτικός. Τελικά κοιμάσαι όσο καλά χρειάζεσαι;

Elle 03 Σεπ. 21
5 σημάδια που δείχνουν ότι δεν κοιμάσαι καλά

Σύμφωνα με τους ειδικούς του ύπνου, ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων ανησυχούν ότι δεν κοιμούνται αρκετά ή καλά. Έρευνα, μάλιστα που δημοσιεύθηκε στο Sleep Health, ένα επιστημονικό έντυπο που εκδίδεται από το Sleep Foundation, μελέτησε ακριβώς αυτό.

Τι είναι αυτό που χαρακτηρίζει τον ποιοτικό ύπνο

Οι επικεφαλής στο Stanford Sleep Epidemiolgy Researh Center μελέτησαν 200 έρευνες που είχαν διεξαχθή με θέμα τον ύπνο προκειμένου να μελετήσουν τις συνήθειες αυτών που κοιμούνται καλά και αυτών που δεν κοιμούνται καλά.

Στα συμπεράσματά τους εντοπίστηκαν τέσσερα στοιχεία που συνδέονται με τον καλό ύπνο τα οποία μπορείς να διαπιστώσεις αν σε αφορούν απαντώντας στις πιο κάτω ερωτήσεις:

κοιμάσαι

Απάντησε “ναι” ή “όχι” για να δεις αν κοιμάσαι καλά

  • Χρειάζεσαι περισσότερο από μισή ώρα για να αποκοιμηθείς όταν πέφτεις στο κρεβάτι;
  • Ξυπνάς παραπάνω από μία φορά κατά τη διάρκεια του ύπνου;
  • Αν ξυπνήσεις κατά τη διάρκεια του ύπνου δυσκολεύεσαι να αποκοιμηθείς στα επόμενα 20 λεπτά;
  • Δεν καταφέρνεις να κοιμηθείς το 85% του χρόνου που παραμένεις στο κρεβάτι σου;

 

Αν η απάντηση στις πιο πάνω ερωτήσεις είναι «ναι», τότε είναι πιθανό να μην κοιμάσαι καλά ή επαρκώς ή να αντιμετωπίζεις κάποια διαταραχή ύπνου. Σίγουρα πάντως απαντώντας «ναι» στις 4 αυτές ρωτήσεις έχεις μια πρώτη ένδειξη ότι  ο ύπνος σου δεν είναι ποιοτικός.

Διάβασε περισσότερες συμβουλές για να βελτιώσεις την ποιότητα του ύπνου σου και τον τρόπο που κοιμάσαι στο bestofyou.gr.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: