Μάθε όλα τα μυστικά ενός δρομέα για κάψιμο του λίπους στην κοιλιά #ELLERUN

Φόρεσε τα αθλητικά σου παπούτσια και ανέβασε ρυθμό!

Elle 20 Ιουλ. 22
Μάθε όλα τα μυστικά ενός δρομέα για κάψιμο του λίπους στην κοιλιά #ELLERUN

Το τρέξιμο είναι μια πολύ δημοφιλής άσκηση. Μερικοί το κάνουν επειδή είναι απίστευτα προσιτό, ενώ άλλοι το κάνουν για να ανακουφίσουν το άγχος και για τα θετικά οφέλη του στην ψυχική υγεία. Αλλά το τρέξιμο είναι αναμφισβήτητα η πιο κοινή δραστηριότητα στην οποία στρέφονται οι άνθρωποι όταν προσπαθούν να χάσουν λίπος από την κοιλιά. Ανάλογα με το ύψος σου, το βάρος σου και το πόσο γρήγορα τρέχεις, μπορείς να κάψεις περίπου 100 θερμίδες ανά 1,5 χλμ.

Αν θέλεις κι εσύ να χάσεις μέρος του στομαχικού σου λίπους, αυτή η μορφή άσκησης μπορεί όντως να σε βοηθήσει να το κάνεις, αρκεί να ακολουθήσεις τις κατάλληλες συμβουλές. Παρακάτω, ο fitness και nutrition coach, Tim Liu, μοιράζεται μερικές βασικές συνήθειες που μπορείς να ενσωματώσεις στη ρουτίνα της φυσικής σου κατάστασης και που αποτελούν μέρος της προπόνησης ενός δρομέα.

Ξεκίνησε το σπριντ

Εκτός από τη διαλειμματική προπόνηση, σε πολλούς δρομείς αρέσει να εναλλάσσουν τις σταθερές προπονήσεις τους με σπριντ workouts. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εργαστούν στην ταχύτητα και τη δύναμή τους, εκτός από τη βελτίωση της απόδοσής τους. Για πολλούς, το σπριντ είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να κάψουν περισσότερες θερμίδες. Εάν μόλις ξεκινάς, ο Liu συνιστά να αρχίσεις με σπριντ χαμηλότερης έντασης (όχι ολική προσπάθεια, περίπου 75-80%). Σπριντ για 10 έως 30 μέτρα, περπάτημα πίσω στο σημείο που ξεκίνησες και μετά επανάλαβε για 3 έως 5 γύρους.

Εφαρμογή cross-training

κοιλιά

Πολλοί δρομείς ενσωματώνουν κι άλλες μορφές αερόβιας άσκησης στο πρόγραμμά τους. Τους βοηθά να στοχεύουν άλλους μύες και να αποφύγουν την «υπερπροπόνηση». Για το στόχο σου, ωστόσο, η διασταυρούμενη προπόνηση (cross-training) μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να σπάσεις τη μονοτονία, να αναγκάσεις το σώμα σου να εργαστεί σκληρότερα και να κάψεις περισσότερο λίπος. Ιδανικές εναλλακτικές προπονήσιες είναι το ποδήλατο και το κολύμπι.

Πρόσθεσε μία μέρα ενδυνάμωσης ποδιών

Αν και αυτό δεν αφορά συγκεκριμένα το τρέξιμο, μόνο έμμεσα, είναι σημαντικό για την αποστολή σου. Πολλοί δρομείς συμπληρώνουν τη δραστηριότητά τους με προπονήσεις ενδυνάμωσης, ιδιαίτερα αυτές που εστιάζουν στο κάτω μέρος του σώματος. Το κάνουν όχι μόνο για την πρόληψη τραυματισμών και την ισορροπία των μυών, αλλά τους βοηθά επίσης να βελτιώσουν την απόδοσή τους στο τρέξιμο και να χτίσουν άπαχη μυϊκή μάζα στο κάτω μέρος του σώματος. Λάβε υπόψη ότι μια μέρα «πρόκληση» για τα πόδια μπορεί να σε βοηθήσει να κάψεις περισσότερες θερμίδες και λίπος.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT