Ποια είναι η καλύτερη ώρα να φας μετά από μια προπόνηση για να χάσεις βάρος;

Οι διατροφολόγοι αποκαλύπτουν πως θα φτάσεις τον αριθμό που θέλεις στη ζυγαριά...

Elle 16 Αυγ. 22
Ποια είναι η καλύτερη ώρα να φας μετά από μια προπόνηση για να χάσεις βάρος;

Όλα όσα κάνεις όσον αφορά το φαγητό και την άσκηση έχουν μεγάλη σημασία όταν προσπαθείς να χάσεις βάρος. Είναι σημαντικό να είσαι συνεπής σε μια υγιεινή ρουτίνα, καθώς η αλλαγή δεν συμβαίνει από τη μια μέρα στην άλλη. Με ορισμένες σταθερές συνήθειες, όμως, μπορείς να φτάσεις τον αριθμό που θέλεις στη ζυγαριά σου. Μιλήσαμε με τον Δρ. Mike Bohl, τον Διευθυντή Ιατρικού Περιεχομένου & Εκπαίδευσης στο Ro και πιστοποιημένο personal trainer και έχουμε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι για να πετύχεις αποτελεσματικά τον στόχο απώλειας βάρους σου, συμπεριλαμβανομένης της καλύτερης ώρας για φαγητό μετά την προπόνηση.

Είναι σημαντικό να καταναλώσεις υδατάνθρακες μετά το workout σου

Πρώτα απ ‘όλα, ο Δρ. Bohl εξηγεί ότι όταν επικεντρώνεσαι στο να χάσεις μερικά κιλά, είναι σημαντικό να βεβαιωθείς ότι καταναλώνεις τις σωστές τροφές. Για παράδειγμα, πολλοί που κάνουν δίαιτα πιστεύουν ότι πρέπει να μείνουν μακριά από υδατάνθρακες και να επιλέξουν να τρώνε πρωτεΐνη. Αντίθετα, είναι απαραίτητο να καταναλώσεις υδατάνθρακες αμέσως μετά την προπόνηση.

Ο λόγος είναι ότι όταν γυμνάζεσαι, εξαντλείται το γλυκογόνο, το οποίο είναι η γλυκόζη που αποθηκεύεται στους μύες και το συκώτι σου. Μετά από μια προπόνηση, το σώμα σου εργάζεται για να χτίσει και να επιδιορθώσει τους μυς και να αντικαταστήσει την αποθήκευση γλυκογόνου. Εάν μετά από μια προπόνηση καταναλώνεις μόνο πρωτεΐνη, το σώμα σου θα πρέπει να χρησιμοποιήσει την πρωτεΐνη για να αναπληρώσει το γλυκογόνο. Εάν, όμως, φας υδατάνθρακες, θα διασπαστούν σε γλυκόζη και θα ανανεώσουν τα αποθέματά σου σε γλυκογόνο. Στη συνέχεια, η πρωτεΐνη που καταναλώνεις θα χρησιμοποιηθεί πιο αποτελεσματικά για την επιδιόρθωση και τη σύνθεση των μυών αντί να μεταβολίζεται για να τροφοδοτήσει το σώμα σου με ενέργεια.

προπόνηση

Η καλύτερη ώρα για φαγητό μετά την προπόνηση είναι μέσα στην πρώτη μισή ώρα από το τέλος της

Τώρα που ξέρεις τι πρέπει να φας, ας μιλήσουμε για το πότε πρέπει να το φας. Η καλύτερη ώρα για φαγητό μετά την προπόνηση για να πετύχεις απώλεια βάρους είναι μέσα στην πρώτη μισή ώρα μετά την ολοκλήρωση της άσκησης. Τούτου λεχθέντος, να έχεις κατά νου ότι η απώλεια βάρους έχει να κάνει πραγματικά με την ποσότητα που τρως περισσότερο από το πότε τρως.

Ο Δρ. Bohl μας λέει, «Είναι όλα σχετικά με τη συνολική ποσότητα θερμίδων που τρώτε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εάν τρώτε περισσότερες θερμίδες από όσες καίτε – ανεξάρτητα από την ώρα της ημέρας που τις τρώτε – θα πάρετε βάρος. Εάν τρώτε λιγότερες θερμίδες από όσες καίτε—όποια ώρα και αν τις τρώτε—θα χάσετε βάρος».

Οι στόχοι απώλειας βάρους σου πρέπει να είναι ο καθοριστικός παράγοντας του αριθμού των θερμίδων που καταναλώνεις

Φρόντισε να καταναλώνεις αρκετούς υδατάνθρακες λίγο πριν την άσκηση, για να βεβαιωθείς ότι παίρνεις αρκετή ενέργεια για μια σταθερή προπόνηση, και ότι έχεις τη σωστή ποσότητα υδατανθράκων μετά την προπόνηση, για να βοηθήσεις στην αποκατάσταση του σώματος σου. Επίσης, η καλύτερη επιλογή για φαγητό είναι ο συνδυασμός υδατανθράκων και πρωτεΐνης.

Οι στόχοι βάρους σου θα πρέπει να είναι ο καθοριστικός παράγοντας του αριθμού των θερμίδων που καταναλώνεις. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, δεδομένου ότι προσπαθείς να χάσεις βάρος, είναι απαραίτητο να τρως λιγότερες θερμίδες από αυτές που καις κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο Δρ. Bohl μας λέει, «Σύμφωνα με την Εθνική Ακαδημία Αθλητιατρικής, για αποτελεσματική απώλεια βάρους, τα άτομα με παχυσαρκία που προσπαθούν να χάσουν βάρος θα πρέπει να καίνε τουλάχιστον 200–300 θερμίδες ανά περίοδο άσκησης (και τουλάχιστον 1.200 θερμίδες την εβδομάδα) μέσω της άσκησης. Απαιτείται έλλειμμα θερμίδων περίπου 3.500 θερμίδων για να χάσετε περίπου 1 κιλό σωματικού λίπους».

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT