Ποιο φαγητό σιχαινόταν η Βασίλισσα Ελισάβετ; Απαγορευόταν ακόμα και να μπει στο Παλάτι του Buckingham

Η Αυτής Μεγαλειότης δεν μπορούσε να το ανεχτεί!

Elle 22 Σεπ. 22
Ποιο φαγητό σιχαινόταν η Βασίλισσα Ελισάβετ; Απαγορευόταν ακόμα και να μπει στο Παλάτι του Buckingham

Η Βασίλισσα Ελισάβετ II πέθανε σε ηλικία 96 ετών, έχοντας απολαύσει μια μακρά βασιλεία και ζωή. Η ίδια ανέλαβε για πρώτη φορά τον θρόνο το 1952, καθοδηγώντας το Ηνωμένο Βασίλειο μέσα από δεκαετίες κοινωνικών αλλαγών και αναταραχών. Από ιστορικά παγκόσμια γεγονότα όπως η πτώση του Τείχους του Βερολίνου, έως πιο πρόσφατες εσωτερικές υποθέσεις, όπως το Brexit, η ήρεμη παρουσία της Βασίλισσας παρείχε πάντα μια αίσθηση σταθερότητας.

Πολλοί είναι αυτοί που έχουν μελετήσει τη διατροφή της όλα αυτά τα χρόνια για να καταλάβουν τι συνέβαλε στην απίστευτη μακροζωία της. Είναι ενδιαφέρον ότι η Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ μισούσε τόσο πολύ μια υγιεινή τροφή που την εξόρισε πλήρως από το παλάτι του Buckingham. Πριν από μερικά χρόνια, ο πρώην βασιλικός σεφ Darren McGrady αποκάλυψε ότι η Βασίλισσα απεχθανόταν το σκόρδο. Επίσης, δεν ήταν μεγάλη οπαδός ούτε των κρεμμυδιών ούτε του rare κρέατος. «Δεν μπορούσαμε ποτέ να σερβίρουμε κάτι με σκόρδο ή πολλά κρεμμύδια και δεν μπορούσαμε επίσης να σερβίρουμε κρέας που δεν ήταν καλοψημενο», ανέφερε σε συνέντευξη του.

Βασίλισσα

Ο John Higgins, ένας ακόμη πρώην σεφ που εργαζόταν για τη Βασιλική Οικογένεια, επιβεβαίωσε την περιφρόνηση της Βασίλισσας για το σκόρδο. «Η Βασίλισσα ήταν μια υπέροχη κυρία, η βασιλική οικογένεια ήταν υπέροχοι άνθρωποι, αλλά είχαν έλλειψη σε σκόρδο, επειδή στα Ανάκτορα του Buckingham δεν μαγειρεύεις με σκόρδο», είπε κάποτε στο The National Post.

Τι είδους φαγητά απολάμβανε λοιπόν η Βασίλισσα; Σύμφωνα με τον McGrady, αυτό εξαρτιόταν πολύ από την εποχή. «Μπορεί να έστελνες φράουλες κάθε μέρα στη Βασίλισσα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στο Balmoral και δεν θα έλεγε ποτέ λέξη», εξηγεί. «Αν δοκίμαζες να συμπεριλάβεις φράουλες στο μενού τον Ιανουάριο και θα ξέφευγε από τη σειρά και θα έλεγε «Μην τολμήσεις να μου στείλεις ξανά γενετικά τροποποιημένες φράουλες». Έτρωγε μόνο εποχιακά προϊόντα», σημειώνει. Εκτός από τα εποχικά φαγητά, ήταν επίσης γνωστό ότι η Βασίλισσα Ελισάβετ II λάτρευε τα γλυκά. Ήταν γνωστό ότι απολάμβανε συχνά τούρτα με μπισκότα σοκολάτας.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT