Θέλεις να νιώσεις πιο δυνατή; Αυτή η στάση yoga θα βοηθήσει

Η yoga είναι μια εξαιρετική μορφή άσκησης για τη βελτίωση της ευλυγισίας, της συνειδητότητας και την ενίσχυση της δύναμής σε όλο το σώμα.

Elle 08 Αυγ. 22
Θέλεις να νιώσεις πιο δυνατή; Αυτή η στάση yoga θα βοηθήσει

Εάν δεν έχεις κάνει ποτέ πριν yoga, τότε μπορεί να τη βρεις αρκετά απαιτητική μορφή άσκησης. Και με κινήσεις όπως η στάση του κορακιού και το κλασικό headstand, ποιος μπορεί να σε κατηγορήσει; Ωστόσο, δεν είναι όλες οι στάσεις yoga τόσο δύσκολες, υπάρχουν μερικές που είναι σχετικά εύκολο να γίνουν και λειτουργούν ως ακρογωνιαίος λίθος της πρακτική σου. Μία από τις πιο σημαντικές είναι η στάση του βουνού.

Το σημείο εκκίνησης για τον χαιρετισμό σου στον ήλιο, η στάση του βουνό, είναι μια απλή στάση γείωσης που προετοιμάζει το σώμα για κίνηση. Αλλά μόνο και μόνο επειδή είναι εύκολη δεν σημαίνει ότι δεν είναι σημαντική. Παρακάτω, η πιστοποιημένη δασκάλα yoga Phyllicia Bonanno δείχνει ακριβώς πώς να προετοιμαστείς για την επόμενη ροή σου τοποθετώντας το σώμα σου σε αυτήν τη στάση.

Πώς να κάνεις τη στάση του βουνού.

How-to:

  • Στάσου όρθιος με ίσιο το σώμα και επέτρεωε στους ώμους σου να πέσουν πίσω.
  • Νιώσε γειωμένη καθώς η κορυφή σου τεντώνεται προς τον ουρανό.
  • Πάρε μια βαθιά ανάσα και τέντωσε και τα χέρια προς τα επάνω.
yoga

Συμβουλές φόρμας.

Η στάση του βουνού είναι σχετικά απλή, αλλά είναι σημαντικό να διατηρείς μια ευθεία γραμμή με το σώμα σου και έναν σφιχτό κορμό καθώς προετοιμάζεσαι να προχωρήσεις στην υπόλοιπη ροή σου. Καθώς σηκώνεις τα χέρια σου στον ουρανό, βεβαιώσου ότι δεν σηκώνεις και τους ώμους σου, ώστε να συναντήσουν τα αυτιά σου, θα πρέπει να παραμείνουν πιεσμένοι προς τα κάτω σε αντίθεση με τα χέρια σου. Η διατήρηση μιας ελαφριάς κάμψης στα γόνατα είναι πάντα καλή πρακτική, καθώς θα βοηθήσει τη ροή σου να γίνει πιο χαλαρή.

Τροποποιήσεις & παραλλαγές.

Η στάση του βουνού είναι πραγματικά όσο πιο φιλική προς αρχάριους γίνεται, επομένως δεν υπάρχουν διαθέσιμες τροποποιήσεις ή παραλλαγές για να ανεβάσουν ή να κατεβάσουν αυτήν την κίνηση. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι απλώς μια στάση γείωσης που σου επιτρέπει να συνδεθείς με ολόκληρο το σώμα σου και να αφιερώσεις λίγο χρόνο για να αναπνεύσεις πριν ξεκινήσεις την πρακτική σου. Ωστόσο, η επόμενη κίνηση στη ροή είναι συνήθως μια πτυχή του σώματος προς τα εμπρός.

Photos: istockphoto.com

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT