Τι συμβαίνει στον οργανισμό σου αν κόψεις το κάπνισμα;

Μάθε τι συμβαίνει στο σώμα σου από τις πρώτες κιόλας ώρες χωρίς τσιγάρο!

Elle 01 Ιουν. 22
Τι συμβαίνει στον οργανισμό σου αν κόψεις το κάπνισμα;

Το κάπνισμα είναι μια συνήθεια ή αλλιώς ένα είδος εθισμού, από το οποίο είναι όντως δύσκολο να απαλλαγεί κάποιος, καθώς η ψυχολογία είναι αυτή που καθορίζει την ανάγκη για τσιγάρο. Αν και είναι σχεδόν βέβαιο ότι γνωρίζεις τα οφέλη διακοπής του καπνίσματος, σου συγκεντρώσαμε τι πραγματικά συμβαίνει στον οργανισμό σου αν κόψεις το τσιγάρο από τις πρώτες κιόλας ώρες αποχής. Θα εκπλαγείς! Και βασικά ελπίζουμε να κάνεις κάτι γι’ αυτό!

Η διακοπή του καπνίσματος σημαίνει σπάσιμο του κύκλου του εθισμού και ουσιαστικά επανασύνδεση του εγκεφάλου για να σταματήσει η λαχτάρα για νικοτίνη.

Τα οφέλη της διακοπής του μόλις 1 ώρα μετά είναι σοκαριστικά!

Τι συμβαίνει στο σώμα μόλις σταματήσεις το κάπνισμα;

Μετά από 1 ώρα

Σε μόλις 20 λεπτά μετά το κάπνισμα του τελευταίου τσιγάρου, ο καρδιακός ρυθμός πέφτει και επανέρχεται στο φυσιολογικό. Η αρτηριακή πίεση αρχίζει να μειώνεται και η κυκλοφορία του αίματος μπορεί να αρχίσει να βελτιώνεται.

Μετά από 12 ώρες

Τα τσιγάρα περιέχουν πολλές τοξίνες, συμπεριλαμβανομένου του μονοξειδίου του άνθρακα, ενός αερίου που υπάρχει στον καπνό του τσιγάρου. Μετά από μόλις 12 ώρες χωρίς τσιγάρο, το σώμα καθαρίζεται από την περίσσεια μονοξειδίου του άνθρακα από τα τσιγάρα. Το επίπεδο μονοξειδίου του άνθρακα επιστρέφει στο φυσιολογικό, αυξάνοντας τα επίπεδα οξυγόνου του σώματος.

Διάβασε τι θα συμβεί στο σώμα σου 3 ημέρες μέχρι 20 χρόνια μετά στο thenotebook.gr

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT