Τρέξιμο στο νησί: Τι θα πρέπει να προσέχεις; #ELLERUN

7 καυτές συμβουλές για να συνδυάσεις διακοπές και τρέξιμο!

Elle 30 Ιουν. 22
Τρέξιμο στο νησί: Τι θα πρέπει να προσέχεις; #ELLERUN

Έχουμε μπει στην πιο ευχάριστη και θετική εποχή του χρόνου. Η διάθεση είναι ανεβασμένη και ψάχνουμε όλο και περισσότερους λόγους για να είμαστε όχι μόνο εκτός σπιτιού, αλλά και εκτός πόλης. Φυσικά, έχοντας την τύχη να μένουμε σε μία χώρα, όπως η Ελλάδα με τα εκατοντάδες νησιά της, μπορούμε να βρίσκουμε συνεχώς την ευκαιρία για αμέτρητες αποδράσεις από την πόλη, από μονοήμερες εκδρομές έως και διακοπές αρκετών ημερών. Και ένας δρομέας δεν μπορεί παρά να επιθυμεί συνεχώς να ανακαλύπτει νέα μέρη για τρέξιμο όπου και αν πάει. Δες τις συμβουλές μας για το τρέξιμο στο νησί για να γίνουν οι διακοπές σου πιο ευχάριστες, να απολαύσεις περισσότερο το τρέξιμο και να διατηρήσεις τις δυνάμεις σου για την επόμενη σεζόν.

Η σωστή ώρα

Το πρώτο που θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου όταν πας για την προπόνησή σου σε ένα νησί όταν είσαι διακοπές είναι η κατάλληλη ώρα. Επειδή οι θερμοκρασίες κατά τις μεσημεριανές ώρες είναι υψηλές θα πρέπει σίγουρα να αποφεύγεις το τρέξιμο από τις 11:00 έως τις 18:00. Εναλλακτικά δοκίμασε να τρέχεις νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ ώστε και να μην θέσεις το σώμα σου στη δοκιμασία των καυτών ακτίνων του ήλιου, αλλά και θα την χαρείς περισσότερο.

Κάνε μία βουτιά

Με τη θάλασσα συνεχώς στο οπτικό σου πεδίο σίγουρα θα το σκεφτείς να κάνεις τη βουτιά σου. Το δροσερό νερό της θάλασσας θα ρίξει τη θερμοκρασία του σώματός σου που έχει ανέβει με το τρέξιμο και θα σε ανανεώσει. Πρόσεχε μόνο το τρέξιμο να έχει προηγηθεί (και όχι το αντίθετο), ενώ αν νιώθεις κουρασμένος από την προπόνηση καλύτερα να το αναβάλεις για άλλη στιγμή.

Διάβασε τα υπόλοιπα tips στο runnermagazine.gr

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: