Με αυτό το workout θα συνεχίσεις να καις λίπος για αρκετές ώρες μετά

Με αυτό το workout δεν θα καις λίπος μόνο όσο προπονείσαι, αλλά και για πολλές ώρες μετά.

Elle 26 Νοε. 22
Με αυτό το workout θα συνεχίσεις να καις λίπος για αρκετές ώρες μετά

Συνεργάστηκε ο Θέµης Δούσκας, personal trainer/Studio One official trainer (www.studioone.gr).

Το ξέρεις ήδη πως οι γρήγορες επαναλήψεις αυξάνουν την καύση των θερμίδων και ότι ένα πρόγραμμα EMOM (Εvery Μinute Οn the Μinute), όπως αυτό εδώ, μπορεί να εκτοξεύσει την ένταση” τονίζει ο Θέμης Δούσκας, master trainer του Studio One. Όταν εκτελείς ένα πρόγραμμα EMOM, έχεις στη διάθεσή σου 1 λεπτό για να ολοκληρώσεις ένα συγκεκριμένο αριθμό επαναλήψεων μιας άσκησης. Στο τέλος του λεπτού ξεκινάς την επόμενη. “Έχεις δύο επιλογές” εξηγεί o trainer. “Μπορείς να πας αργά και να χρησιμοποιήσεις ολόκληρο το λεπτό ή πιο γρήγορα και να έχεις τον υπόλοιπο χρόνο για να ξεκουραστείς”. Και όσο πιο γρήγορα κάνεις, τόσο περισσότερο θα χρειαστείς αυτόν το χρόνο ανάκαμψης. Κάνε αυτή την προπόνηση δύο με τρεις φορές την εβδομάδα σε μη συνεχόμενες ημέρες. Βάλε στόχο την τρίτη εβδομάδα να ολοκληρώνεις τρεις γύρους EMOM σε κάθε προπόνηση.

Η προπόνησή σου

Κάνε μια δυναμική προθέρμανση: Από 45 δευτερόλεπτα βάδισμα με στήριξη στα χέρια και τα πόδια, μάζεμα των γονάτων στο στήθος από ύπτια θέση, προβολές με βήμα, αργά πλάγια χαμηλά βήματα, γόνατα ψηλά και εναλλαγή σανίδα με “κάτω σκύλο”.

Συνέχισε με τις συνιστώμενες επαναλήψεις κάθε άσκησης αλλάζοντας άσκηση κάθε 1 λεπτό. Αφού ολοκληρώσεις όλες τις ασκήσεις, ξεκουράσου για 2 λεπτά. Επανάλαβε την ακολουθία άλλη μία ή δύο φορές ακόμα.

Θα χρειαστείς: Ένα χρονόμετρο ή ένα τηλέφωνο με χρονόμετρο.

Διάβασε περισσότερα στο Shape.gr

Cover photo: Pexels

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT