Ποιος χαρακτήρας του «Sex and the City» είσαι ανάλογα με την προσωπικότητά σου

Ήσουν κι εσύ μια απο τις φανατικές που παρακολουθούσες επεισόδιο μετά απο επεισόδιο απο το Sex and The City και ξέρεις όλες τις ταινίες απ'έξω; Ε τότε αυτό είναι για σένα. Βρήκαμε ποιός χαρακτήρας απο τα 4 κορίτσια είσαι και ειλικρινά η ταύτιση είναι δεδομένη και οι αναμνήσεις σου απο τη σειρά θα αρχίσουν να μπαίνουν σε σειρά καθώς διαβάζεις τα χαρακτηριστικά των πρωταγωνιστριών.

Σοφία Δρούγκα 19 Ιουν. 21
Ποιος χαρακτήρας του «Sex and the City» είσαι ανάλογα με την προσωπικότητά σου

Το αιώνιο debate για το ποιος χαρακτήρας από το sex and the city είσαι εσύ, η κολλητή σου ή η μαμά σου είναι περίπλοκο με δεδομένα  που συνεχώς αλλάζουν -όπως και οι χαρακτήρες στη σειρά- όπως και στην πραγματική ζωή, μεγαλώνοντας. Σίγουρα στα 20 σου μάλλον θα ήσουν περισσότερο Carrie αλλά όταν θα φτάσεις στα 27 θα νιώσεις την ενέργεια της Charlotte να έρχεται κατά πάνω σου, αναμεσα σε μίξερ για κέικ αντί για παπούτσια Manolo και με αγχώδεις σκέψεις για το τι πιστεύουν για σένα οι κουνιάδες σου.

Sex and the city

Photo @daphdurmaz

Όμως για να μπορέσεις να απαντήσεις στο ερώτημα αυτό, αντί να ψάχνεις με ποιο χαρακτήρα ταιριάζεις περισσότερο, ίσως θα πρεπε να σκεφτείς τι καθορίζει τον κάθε χαρακτήρα ξεχωριστά. Γι’ αυτό αποφασίσαμε να αναλύσουμε κάθε αγαπημένη μας πρωταγωνίστρια ξεχωριστά, και πίστεψέ μας σίγουρα θα ταυτιστείς με μία ή και παραπάνω από αυτές.

Carrie

Η Carrie Bradshaw είναι -βαθιά μέσα της- πολύ ρομαντική. Συμφωνούμε σε ένα πράγμα. Η αναζήτησή της για το μεγάλο έρωτα είναι μία μακροχρόνια  διαδικασία που ίσως να μην τελειώσει ποτέ, όμως όταν τελικά μπει σε μια σχέση, τα δίνει όλα. Θυμάσαι πόσο καιρό της πήρε να συνειδητοποιήσει ότι ο Jack Berger ήταν τελικά τοξικός και λάθος για εκείνη; Ακόμη και τότε εκείνος ήταν αυτός που πήρε την απόφαση να την χωρίσει.

Sex and the city

Photo @ sexandthecity_newyork_

Η Carrie είναι επίσης αυθόρμητη, ιδιαίτερα με τα χρήματα. Αν συνεχώς διαλέγεις την νέα designer τσάντα αντί για ένα υγιεινό γεύμα καθόλη τη διάρκεια του μήνα, τότε μάλλον είσαι όντως η Carrie. Επίσης, συγνώμη που το λέμε, αλλά είναι επίσης εγωκεντρική και μπορεί συχνά να γίνει κακή φίλη εξαιτίας αυτού. Αν δηλαδή το βρίσκεις αρκετά δύσκολο να ακούσεις τα προβλήματα της φίλη σου ή μερικές φορές νιώθεις ότι γυρνάς όλες τις συζητήσεις στον εαυτό σου σίγουρα είσαι η πρωταγωνίστρια του Sex and the City, είναι θέλεις να το παραδεχτείς είτε όχι.

Βασικό χαρακτηριστικό που δείχνει δυναμισμό σε έναν χαρακτήρα τύπου Carrie είναι και η αυτοκριτική. Πράγματι αντιλαμβάνεσαι τα ελαττώματα σου όταν βρίσκεται αντιμέτωπη με αυτά, θέλεις να γίνεις καλύτερη. Και λέμε όταν, γιατί σου είναι πολύ δύσκολο να το αντιληφθείς από μόνη σου και πρέπει κάποιος άλλος να σου τα επισημάνει. Τέλος η δημιουργικότητα είναι ένας μεγάλος παράγοντας για σένα. Από την γκαρνταρόμπα σου μέχρι τα ενδιαφέροντα σου, αγαπάς τους πειραματισμούς και το να χρησιμοποιείς συνεχώς τη δημιουργικότητα που έχεις στο μυαλό σου.

Charlotte

Προφανώς και οι χαρακτήρες τύπου Charlotte είναι ανέλπιστα ρομαντικοί. Μοιράζεσαι αυτό το κοινό με την Carrie φίλη σου, αλλά για σένα, ο ρομαντισμός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την παράδοση. Θέλεις έναν μεγάλο γάμο και έναν προσεκτικά μελετημένο εορτασμό για κάθε μεγάλη στιγμή της ζωής σου. Θέλεις επίσης μία παραμυθένια αγάπη, όμως αυτό μερικές φορές σε εμποδίζει από το να δεις τι εστί η πραγματική αγάπη.

Sex and the city

Photo @omgthisisfood89

Πολύς κόσμος συχνά συνδέει την Charlotte με αθωότητα, όμως είναι πιο συντηρητική από έναν αθώο τύπο ανθρώπου. Μάλλον βλέπεις τον αυθορμητισμό ως κάτι πολύ δύσκολο, επειδή είσαι απόλυτα τελειομανής. Τέλος η διαλλακτικότητα δεν είναι το δυνατότερο σου σημείο και αγαπάς την άνεση που σου προσφέρουν οι κανόνες και τα κουτάκια σου.

Ένα υπέροχο χαρακτηριστικό σου όμως είναι η πίστη σου και η ανάγκη που έχεις να προστατεύεις τους άλλους. Είσαι η καλύτερη φίλη. Υποστηρικτική με εμπάθεια, γνωρίζεις τι να πεις στην στιγμή της κρίσης και είσαι αυτή που στέλνει λουλούδια επειδή ξέρεις πως ένας δικός σου άνθρωπος περνάει δύσκολα.

Samantha

Φιλόδοξη και χωρίς να σηκώνει μύγα στο σπαθί της ο τύπος χαρακτήρα της Samantha συχνά επιδίδεται στην καριέρα της και δεν αντέχει ούτε αφήνει περιθώρια σε κανένα σεξιστικό σχόλιο από αφεντικά ή συναδέλφους. Λατρεύεις τις προκλήσεις και σίγουρα θα ζητήσεις με πείσμα αυτά που ξέρεις πως αξίζεις.

Sex and the city

Photo @izirierica_

Μια Samantha όμως, δεν ανησυχεί και παρά πολύ για τα πράγματα. Είσαι περισσότερο μπλαζέ και όχι αυθόρμητη και σίγουρα θα πάρεις την πιο χαοτική απόφαση επειδή δεν σε ενδιαφέρει και πολύ το χειρότερο σενάριο. Είναι μέρος της πολύχρωμης ζωή σου κι αυτό.

Miranda

Η Miranda είχε μία μικρή αναγέννηση λίγα χρόνια πριν, με πολλούς από μας να ταυτιζόμαστε μαζί της καθώς μεγαλώνουμε. Συνειδητοποιήσαμε ότι δεν ήταν απλά η χαζοχαρούμενη φίλη, αλλά ίσως η πιο σχετική που πατάει πάντα στη γη. Ο χαρακτήρας τύπου Miranda είναι πάντα πραγματιστικός. Είσαι η πιο ρεαλίστρια από τις φίλες σου και η λιγότερο πιθανή να πάρει αποφάσεις που βασίζονται στο ρομαντισμό. Σκέφτεσαι πολύ προσεκτικά τα θετικά και τα αρνητικά προτού πάρεις μια απόφαση, και θέλεις έναν φίλο που θα είναι επίσης ο εραστής και ο άνθρωπος της ζωής σου.

sex and the city

Photo @cool50s

Παρόλα αυτά μπορεί να είσαι κάπως επικριτική. Έχεις μία τάση να βλέπεις τον εαυτό σου ως υπεράνω σε σχέση με τους άλλους και επίσης μπορείς εύκολα να πέσεις στην παγίδα του να κρίνεις τους φίλους σου και τις αποφάσεις τους, με βάση τα δικά σου βιώματα.

Όμως συνεχίζεις να είσαι η πιο προσγειωμένη και όλοι έρχονται σε σένα, όταν χρειάζονται να ακούσουν την ωμή αλήθεια χωρίς περιττά λόγια.

Εγώ προσωπικά ταυτίζομαι με την Miranda και στα καλά της και στα αρνητικά της. Το θέμα είναι να δουλεύουμε πάντα τα ελλατώματά μας και να μην τα αφήνουμε να γίνονται μέρος του χαρακτήρα μας. Εσύ, ποιά αγαπημένη πρωταγωνίστρια απο την παρέα του Sex and the city πιστεύεις πως είσαι;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT