10 ταινίες που θα σε κάνουν να γελάσεις αυτό το Σαββατοκύριακο

Όλοι χρειαζόμαστε μια δόση γέλιου και ανεμελιάς τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Μπορεί να μην έχεις όρεξη να βγείς όμως υπάρχουν και ταινίες που μπορούν να λειτουργήσουν ως αγχολυτικά και να σε αποφορτίσουν απο την πίεση της εβδομάδας. Εμείς βρήκαμε τις 10 διαχρονικές ταινίες που θα σε αφήσουν με ένα χαμόγελο στα χείλη.

Σοφία Δρούγκα 22 Μαΐ. 21
10 ταινίες που θα σε κάνουν να γελάσεις αυτό το Σαββατοκύριακο

Μια στο τόσο είναι σημαντικό να βλέπουμε ξέγνοιαστοι μια ταινία που είτε θα μας συντροφεύσει σε ένα μοναχικό βράδυ, είτε θα μας αποφορτίσει απο μια μέρα γεμάτη άγχος στη δουλειά. Είτε είναι μια ρομαντική κομεντί όπως το La La Land για να δείς με πολλά ποπ κόρν κάτω απο τα σκεπάσματα, είτε κινούμενα σχέδια όπως το Up, που αναθεωρούν το είδος τους και περνούν διάχυτα μηνύματα αισιοδοξίας, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος απο μια χαλαρή ταινία που θα τονώσει το ηθικό σου και θα σε βοηθήσει να αδειάσεις το μυαλό σου απο όλα αυτά που σου προκαλούν στρες καθημερινά.

Εμείς διαλέξαμε τις 10 αγαπημένες μας ταινίες που θα σου δώσουν μια ευγενική υπενθύμιση για το πόσο ευχάριστη μπορεί να είναι η ζωή και σου τις παρουσιάζουμε για να επιλέξεις εσυ ποιά σου ταιριάζει καλύτερα!

1. La La Land, 2016

Το ρομαντικό μιούζικαλ που έχει στοιχεία κωμωδίας και δράματος της Damien Chazelle ακολουθεί την φιλόδοξη ηθοποιό Mia και τον πιανίστα τζαζ μουσικής Seb να αγωνίζονται να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα στο Χόλιγουντ. Cue tap χορός, τραγούδι, μουσικοί αριθμοί και το Los Angeles να προβάλλεται στην πιο μαγική ώρα. Hands down, η πιο όμορφη ταινία.

Το Χολιγουντιανό σινεμά δίνει μόνο του δόσεις αισιοδοξίας και η συγκεκριμένη ταινία σε μεταφέρει σε μια άλλη εποχή – και όπως και να το κάνουμε δεν γίνεται να μην αισθάνεσαι μια εσωτερική συγκίνηση βλέποντας το love story του Ryan Gosling και της Emma Stone!

2. Up!, 2009

Κι όμως! Ακόμη κι αν δεν επιλέγεις εύκολα να δεις κινούμενα σχέδια, η συγκεκριμένη ταινία της Pixar θα σε αφήσει τουλάχιστον συγκινημένα και σύντομα θα εμπνευστείς απο τον πρωταγωνιστή, Carl έναν υπερήλικο πωλητή μπαλονιών, που πάνα ονειρευόταν να ταξιδέψει στη Νότια Αμερική. Δε γνωρίζει όμως πως όλη του η ζωή πρόκειται να αλλάξει με το που γνωρίσει έναν οκτάχρονο εξερευνητή, τον Rachel.

Αυτή η ταινία σίγουρα θα γυρίσει την ψυχολογία σου απο down, up!

3.Mamma Mia!, 2008

Μπορεί να είναι cheesy, αλλά και μόνο το cast του Mamma Mia, μας κάνει να χαμογελάμε! Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth και Julie Walters κλέβουν την παράσταση σε αυτό το Broadway remake. Με ασταμάτητα τραγούδια απο ABBA, την υπέροχη θέα του ελληνικού νησιού που γνωρίζουμε και εκτιμάμε και ο Colin Firth με μπότες με τακούνι. Δεν υπάρχει κάτι άλλο να πούμε, πέραν του οτι υπάρχει και sequel του 2018 Mamma Mia, Here we go again για να συνεχίσεις να βλέπεις με το που τελειώσεις αυτό!

4. Breakfast At Tiffany’s, 1961

Κι όταν όλες οι σύγχρονες ταινίες δε μας καλύπτουν, πάντα επιστρέφουμε στα all time classics. Πίσω στο 1960 λοιπόν και σε μια ιστορία που περιγράφει τη ζωή μιας εκκεντρικής σοσιαλίστριας, της Holly Golightly η οποία ερωτεύεται απρόσμενα το γείτονα και wannabe συγγραφέα Paul Varjak. Η μουσική επένδυση της ταινίας φέρνει απο μόνη της μια νοσταλγία και σε κάνει να θέλεις να φορέσεις το μαύρο σου φόρεμα και να πάρεις το πρωινό σου στο Tiffany’s!

5. Pitch Perfect, 2012

Η Anna Kendrick, η Rebel Wilson, η Anna Camp και η Brittany Snow είναι ένας συνδυασμός γυναικών κωμικών που δε μπορεί να μας απογοητεύσει. Η πλοκή του μιούζικαλ ακολουθεί ένα group κοριτσιών που αγωνίζονται να κερδίσουν τον national διαγωνισμό τραγουδιού. Ο σαρκασμός, η αυτοεκτίμηση και η μουσική αποδίσονται στην καλύτερη εκδοχή τουςστα καλύτερα. Έχουν ήδη ξεκινήσει τα γυρίσματα για την τέταρτη ταινία Pitch Perfect, αλλά για εμάς αυτή θα είναι πάντα η αγαπημένη μας!

6. It’s a Wonderful Life, 1946

Πολλοί κάνουν το λάθος να κρατούν αυτή την ταινία για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, αλλά πιστεύουμε ότι είναι ένα διαχρονικό κλασικό, ιδανικό για όλες τις περιστάσεις. Παρακολουθώντας τον George Bailey να μαθαίνει πόσο διαφορετική θα ήταν η πόλη του αν δεν ήταν εκεί – είναι μια ιστορία που θα ζεστάνει και τις ψυχρότερες καρδιές και θα μας ενθαρρύνει όλους να εκτιμήσουμε τη ζωή λίγο περισσότερο.

ταινίες

7. Four Weddings and a Funeral, 1994

Ο Richard Curtis αποδίδει με τρομακτική τελειότητα τόσο το χιούμορ όσο και την τραγωδία που περιλαμβάνει η ζωή, απεικονίζοντας μια ομάδα φίλων που φαίνεται να είναι άτυχοι στον έρωτα, μέχρι που η τύχη τους άλλαξε. Ο Rowan Atkinson (Mr. Bean) στο ρόλο του πάτερ Gerald θα σε κάνει να γελάσεις μέχρι δακρύων.

8. Forrest Gump, 1994

Υπερβολικά συναισθηματικό; Ίσως. Σου γεμίζει την καρδιά σε σημείο που θέλεις να αγκαλιάσεις όλο τον κόσμο; Σίγουρα. Αυτή η πολυβραβευμένη ταινία ακολουθεί τη ζωή τιυ Forrest Gump, ενός άνδρα που ζει μια ζωή γεμάτη επιτυχίες και αγάπη. Μια απο τις πιο συγκινητικές ταινίες που θα σε βοηθήσει να ξεπεράσεις όποια αντιξοότητα κι αν βιώνεις και όλες αυτές που θα έρθουν.

9. Legally Blonde, 2001

«Η άσκηση σας δίνει ενδορφίνες. Οι ενδορφίνες σε κάνουν ευτυχισμένο. Οι ευτυχείς άνθρωποι απλά δεν σκοτώνουν τους συζύγους τους », λέει η Elle Woods. Οι ευτυχείς άνθρωποι παρακολουθούν επίσης το Legally Blonde, την ιστορία ενός αθώου κοριτσιού στο Beverly Hills που αψηφά την κριτική και ακολουθεί την καρδιά για να γίνει μια απο τους κορυφαίους δικηγόρους του Harvard.

10. School of Rock, 2003

Η έννοια της τάξης και του μαθήματος τίθεται υπο αμφισβήτηση με τον καλύτερο δυνατίο τρόπο σε αυτή την ταινία. Αφότου ο Dewey Finn (Jack Black) αποκλείεται απο την ροκ μπάντα του, αποφασίζει να αντικαταστήσει ένα φίλο του ως δάσκαλος μουσικής στο σχολείο Horace. Εκεί βρίσκει μια ομάδα μαθητών με την οποία θα μπορέσει να σχηματίσει τη δική του μπάντα και να εκπληρώσει το όνειρό του -να αγωνιστεί στο Battle of the Bands.

Η καλή μουσική το χιούμορ και η φιλία παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια απο τις πιο ανατρεπτικές ταινίες και ο Jack Black μας τα προσφέρει και τα τρία απλόχερα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: