ELLE NOW: Τα happenings που δεν πρέπει να χάσουμε αυτό τον Δεκέμβριο

Μουσική, σινεμά και θέατρο βρίσκουν τη θέση τους στο πρόγραμμά μας αυτό τον Δεκέμβριο.

Elle 04 Δεκ. 23
ELLE NOW: Τα happenings που δεν πρέπει να χάσουμε αυτό τον Δεκέμβριο

Την εορταστική αυτή περίοδο, λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, έχουμε όλη τη διάθεση να ανακαλύψουμε τις νέες μουσικές αφίξεις, να δούμε όλες τις παραστάσεις που δεν καταφέραμε τις προηγούμενες ημέρες και να βρεθούμε στις πρεμιέρες των πιο hot ταινιών για τον Δεκέμβριο.

Ελευσίς:
ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ
Η χρονιά της Ελευσίνας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης φτάνει στο τέλος της με ένα εορταστικό τριήμερο (15-17/12) γεμάτο με πολλές και διαφορετικές δράσεις, έργα και εκδηλώσεις σε όλη την πόλη. Θα φιλοξενηθούν ταυτόχρονα σε δέκα ανοιχτούς χώρους που δημιουργήθηκαν, ανακαινίστηκαν και ενεργοποιήθηκαν με αφορμή τη διοργάνωση 2023 Ελευσίς. Αξίζουν την προσοχή μας οι φωτιστικές παρεμβάσεις σε εμβληματικά τοπόσημα της πόλης από τη διεθνώς καταξιωμένη Ελευθερία Ντεκώ και η βίντεο εγκατάσταση της διακεκριμένης σκηνοθέτιδας Εύας Στεφανή.

 

ΜΟΥΣΙΚΗ
Το All Is Forgiven της ENOLA είναι ένα post-punk grunge διαμαντάκι που φέρνει στα αυτιά μας συναισθηματικές μνήμες από τους My Bloody Valentine και Sonic Youth.

Δεκέμβριο

Δεκέμβριο

2. Το trip9love…??? είναι το τρίτο άλμπουμ της Tirzah, η οποία ποντάρει κυρίως στη φωνή, στο πιάνο, στους στίχους, αλλά και σε λίγα ντραμς για να κρατήσει τον ρυθμό. Ακούγεται πότε σάρκινη και πότε αιθέρια, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο στο τι θέλει κάθε φορά.

Δεκέμβριο
3.  To Summer Moon των There Will Be Fireworks μπορεί να μην έχει επίκαιρο τίτλο, έχει όμως μια χούφτα τραγούδια που ξέρουν πώς να σε κατακτήσουν με τις
μελωδίες τους.

Δεκέμβριο
4. Η Περουβιανή Sofia Kourtesis (με ελληνικές ρίζες, όπως μαρτυρά το ονοματεπώνυμό της) στο ντεμπούτο της Madre μοιάζει να γνωρίζει πώς να φτιάχνει μουσικές που ξυπνούν τους μυς για να χορέψουν. Οι φήμες λένε ότι τα καταφέρνει ακόμη καλύτερα στα live της.

Δεκέμβριο

ΣΙΝΕΜΑ
1. Είμαστε λάτρεις του Aki Kaurismäki και ανυπομονούμε για τα Πεσμένα Φύλλα. Ένα love story που στάζει ελπίδα για αλληλεγγύη, ανθρώπινη συντροφιά και για το ίδιο το σινεμά (30/11).

Δεκέμβριο

2.Ένας αγνώριστος Bradley Cooper πρωταγωνιστεί, αλλά και σκηνοθετεί το Μαέστρος.Ένα κινηματογραφικό πορτρέτο του θρυλικού μαέστρου Leonard Bernstein. Μαζί του, η Carey Mulligan, που είναι και το μεγαλύτερο προσόν της ταινίας (7/12).

Δεκέμβριο
3. Η επιστροφή του Jonathan Glazer (Under the Skin) με το Ζώνη Ενδιαφέροντος μας αναγκάζει να υποκλιθούμε στο όραμά του. Η κάμερά του εστιάζει στο άψογο σπίτι μιας πολυμελούς οικογένειας κοντά στο κρεματόριο του Άουσβιτς (14/12).

Δεκέμβριο

 

ΘΕΑΤΡΟ
Το φιλμ Underground του Emir Kusturica ανεβαίνει στo Ακροπόλ με πρωταγωνιστές τους Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Γιάννη Τσορτέκη και Αλεξάνδρα Αϊδίνη. Αφηγείται την ιστορία δύο φίλων, του Μπλάκι και του Μάρκο, με φόντο την πολιτική αναταραχή και τον πόλεμο στην πρώην Γιουγκοσλαβία.

Δεκέμβριο

Το Ευαγγελισμός, το Mιούζικαλ στη Σκηνή Μαρίκα Κοτοπούλη του Εθνικού Θεάτρου είναι μια παράσταση για τον χρόνο και την αγάπη. Στον θίασο ξεχωρίζει η παρουσία της Νατάσας Μποφίλιου που ανεβαίνει για πρώτη φορά σε θεατρική σκηνή.

Δεκέμβριο

 

Το Closer, το πολυβραβευμένο έργο του Patrick Marber που μεταφέρθηκε και στον κινηματογράφο, παρουσιάζεται στο Θέατρο Χώρα σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μπογδάνου.

Δεκέμβριο

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT