ELLE NOW: Τι παίζει στο θέατρο, τον κινηματογράφο, τη μουσική αυτό τον Οκτώβριο

Όλα τα πολιτιστικά δρώμενα που θα λάβουν χώρα τον Οκτώβριο και δεν πρέπει να χάσεις.

Elle 17 Οκτ. 23
ELLE NOW: Τι παίζει στο θέατρο, τον κινηματογράφο, τη μουσική αυτό τον Οκτώβριο

Ο Οκτώβριος μοιάζει να είναι γεμάτος με εκδηλώσεις, happenings και πρεμιέρες, πράγμα που σημαίνει πως αυτός ο μήνας είναι ήδη fully booked. Δες τις παραστάσεις, τις ταινίες, τις νέες μουσικές αφίξεις που σου προτείνουμε, οι οποίες ενδέχεται να σε συγκινήσουν, ώστε να είναι πλήρως ενημερωμένη σχετικά με τα cultural δρώμενα.

Σινεμά

Ετοιμαζόμαστε για έναν πολύ δυνατό κινηματογραφικό χειμώνα. Μια γεύση από αυτόν θα μας δώσουν οι Νύχτες Πρεμιέρας, που έως τις 9/10 καταλαμβάνουν
τις αίθουσες της Αθήνας με μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες της σεζόν, αλλά και με φιλμ που δεν θα έχουμε άλλη ευκαιρία να δούμε στη μεγάλη οθόνη. Από το φετινό πλούσιο πρόγραμμα δεν είναι, δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς την προβολή της ταινίας Δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού του Martin Scorsese, ο οποίος συνεργάζεται ξανά με τους Robert De Niro και Leonardo DiCaprio (επίσημη πρεμιέρα 19/10).

 

Οκτώβριο

 

Η καρδιά μας χτυπά δυνατά για τη μικρού μήκους ταινία Strange Way of Life του Pedro Almodovar. Πρόκειται για ένα queer western με τους Ethan Hawke και Pedro Pascal.

Οκτώβριο

Σημειώστε το ρομαντικό Περασμένες Ζωές για να ερωτευτείτε ξανά τον ίδιο τον έρωτα, το Μay December ,το μελόδραμα του Τodd Ηaynes με τις Natalie Portman και Julianne Moore, το Μemory του Michel Franco με τους Jessica Chastain και Peter Sarsgaard και τη νέα ταινία της Sophia Coppola, Priscilla (επίσημη πρεμιέρα 2/11).

Οκτώβριο

Από τις πολυσυζητημένες ταινίες του φεστιβάλ είναι το How to Have Sex της Molly Manning Walker. Είναι ένα φιλμ που έχει γυριστεί στην Ελλάδα, καταπιάνεται με το ακανθώδες ζήτημα της συναίνεσης και ενθουσίασε στο Φεστιβάλ των Καννών (επίσημη πρεμιέρα 2/11).

Οκτώβριο

Οκτώβριο

Ανάμεσα στα πιο… σιωπηλά διαμαντάκια του φεστιβάλ είναι το εναλλακτικό ρομάντζο Slow της Marija Kavdaradze και το ευφυές Η Κοπεγχάγη δεν Υπήρξε Ποτέ του Martin Skovbjerg.

Οκτώβριο

Οκτώβριο

 

Επιπλέον, μη χάσετε το ντοκιμαντέρ Αντίλαλος της Tatiana Huezo, αλλά και το υπέροχο φιλμ Τοτέμ της Μεξικανής Lila Avilés (επίσημη πρεμιέρα 30/11). Αμφότερα θα προβληθούν και στο Cinobo. Προτείνουμε επίσης το ιδιαίτερο Οιωνός (Omen) του πολυπράγμονος και fashion icon Baloji, στο οποίο ο θρύλος συναντά τη φαντασμαγορία. Στο φεστιβάλ θα προβληθεί και το animation «ποίημα» του Hayao Μiyazaki με τίτλο Το Αγόρι και ο Ερωδιός. Ακόμα ένα έξτρα δώρο της διοργάνωσης είναι η προβολή του φιλμ Αγνωστοι Μεταξύ μας του Andrew Haigh με τους Paul Mescal και Andrew Scott.

Οκτώβριο

 

Το πιο συγκινητικό από όλα όμως είναι ότι φέτος οι Νύχτες Πρεμιέρας αποχαιρετούν τον κινηματογράφο Ideal με το αφιέρωμα Scala, μέσω του οποίου θα
πούμε ένα θυμωμένο «αντίο» σε έναν από τους πιο αγαπημένους μας κινηματογράφους της Αθήνας που περνάει σε μη σινεφίλ χέρια. Περισσότερες λεπτομέρειες στο aiff.gr

Μουσική

H Mitski στο The Land Is Inhospitable and So Are We έχει γράψει κομμάτια που ξέρουν τι θέλουν να πουν και δεν το λένε απλώς, το νιώθουν κιόλας. Μεταξύ άλλων, μας ψιθυρίζει κάτι πολύ σημαντικό: δεν φταίμε εμείς που νιώθουμε μόνες. Και δεν χρειάζεται να ντρεπόμαστε γι’ αυτό.

Οκτώβριο

Οι Σουηδοί ρόκερ The Hives επιστρέφουν έπειτα από έντεκα χρόνια απουσίας και κάνουν αυτό που χρειάζεται στο The Death of Randy Fitzsimmons: μας χαρίζουν μια συστάδα από ξεκάθαρα τραγούδια για τις ώρες που θέλουμε να ακούσουμε σωστές, απλές κιθάρες. Χαρακτηριστικά παραδείγματα τα Countdown to Shutdown και Rigor Mortis Radio. Τώρα, αν έχετε χωρίσει πρόσφατα, αποφύγετε το What did I Ever Do to You?

Οκτώβριο

H πάντα ανήσυχη ιέρεια της discopop Rοisin Murphy κάλεσε τον παραγωγό DJ Koze για το Hit Parade και μαζί έφτιαξαν ένα μπουκέτο από τραγούδια που, αν τα ακούσεις σωστά, σε πάνε αστρικό ταξίδι και παίρνουν μαζί και την καρδιά σου. Δεν την αφήνουν πίσω.

Οκτώβριο

Θέατρο

Στη Στέγη, ο Δημήτρης Καραντζάς θα παρουσιάσει το νέο του έργο με τίτλο Το Σπίτι. Μια παραβολή για τη βία, τον εθισμό στην εικόνα, αλλά κυρίως για όσες εκπλήξεις δεν έχουμε την πολυτέλεια να νιώθουμε πια (έως 19/11). Ψήφο εμπιστοσύνης και στον Χάρη Φραγκούλη και στο Where Are You My Love? που θα παίζεται Δευτέρα και Τρίτη όλο τον Οκτώβριο στο θέατρο Σφενδόνη. Το ίδιο κάνουμε και για το Δωδέκατη Νύχτα ή Ό,τι Επιθυμείτε που σκηνοθετεί ο Γιάννης Κακλέας στο Θέατρο Τέχνης.

Οκτώβριο

Οκτώβριο

 

TV

Πολλές οι νέες αφίξεις και από την τηλεοπτική παραγωγή. Θέλουμε να δούμε τη συνέχεια από το χαριτωμένο love story Starstruck της Rose Matafeo (BBC), το τέλος του πολύχρωμου Sex Education (Netflix), αλλά κυρίως ανυπομονούμε για τη δεύτερη σεζόν του Minx (STARZ), στην περιγραφή του οποίου συνυπάρχουν οι όροιφεμινισμός, πορνό και κωμωδία. Τιμά κάθε λέξη.

Οκτώβριο

Οκτώβριο

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT