ELLE GREEN: Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5/6 και την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών στις 8/6, καταγράφουμε τις εξελίξεις, τις παραλείψεις, τους κινδύνους και τις ιστορίες όσων αγωνίζονται ενάντια στην κλιματική κρίση

Το αφιέρωμα ELLE GREEN είναι εμπνευσμένο από τις ιστορίες διάσημων και μη ανθρώπων που αγωνίζονται με σθένος ενάντια στην κλιματική κρίση διεκδικώντας τη διάσωση του πλανήτη μας. Διεκδικώντας το δικό του βιώσιμο μέλλον. Και το δικό μας, το φωτεινό. Αυτή τη μάχη τη δίνουμε κυρίως για εμάς.

Elle 01 Ιουν. 23
ELLE GREEN: Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5/6 και την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών στις 8/6, καταγράφουμε τις εξελίξεις, τις παραλείψεις, τους κινδύνους και τις ιστορίες όσων αγωνίζονται ενάντια στην κλιματική κρίση

Eμείς χρειαζόμαστε τον πλανήτη και όχι αυτός εμάς. Γι’ αυτό, οφείλουμε να τον φροντίσουμε. Οι πράξεις μας -από τις μεγαλύτερες έως τις πιο μικρές και συμβολικές- μπορούν να επιβραδύνουν και να αναστρέψουν την κλιματική αλλαγή που είναι πιο διαβρωτική από όσο νομίζουμε σε πολλές και διαφορετικές πτυχές της ζωής μας.

Σε αυτό το μεγάλο αφιέρωμα ELLE GREEN, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5/6 και την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών στις 8/6, καταγράφουμε τις εξελίξεις, τις παραλείψεις, τους κινδύνους, τις ιστορίες διάσημων και μη ανθρώπων που διεκδικούν το βιώσιμο μέλλον του πλανήτη. Και το δικό μας, το φωτεινό. Αυτή τη μάχη τη δίνουμε κυρίως για εμάς.

Το αφιέρωμα ELLE GREEN είναι εμπνευσμένο από τις ιστορίες διάσημων και μη ανθρώπων που αγωνίζονται με σθένος ενάντια στην κλιματική κρίση διεκδικώντας τη διάσωση του πλανήτη μας. Ανάμεσά τους, η Maud Fontenoy, κωπηλάτισσα, συγγραφέας, Πρέσβειρα του γαλλικού Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Νεολαίας και πρόεδρος του ιδρύµατος Maud Fontenoy Foundation που πιστεύει ότι τα μαθήματα της θάλασσας δεν ξεχνιούνται. Ο Jason Momoa, ηθοποιός, παρουσιαστής, κινηµατογραφιστής, ακτιβιστής, υποστηρικτής του Περιβαλλοντικού Προγράμματος των Ηνωµένων Εθνών και ένας παθιασμένος εραστής της Μητέρας Φύσης. Η Ellie Goulding, μουσικός, τραγουδοποιός, ακτιβίστρια, Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως των Ηνωμένων Εθνών, συνήγορος της WWF που θεωρεί πως εμείς είµαστε η Φύση. O Ahmad Jοudeh, χορευτής, χορογράφος, καλλιτεχνικός διευθυντής του ιδρύµατος Dance or Die, Διεθνής Φίλος των Παιδικών Χωριών SOS, υποστηρικτής της Ύπατης Αρµοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες που χορεύει για την ειρήνη. Η Rihanna,τραγουδίστρια, ηθοποιός, επιχειρηµατίας, πρέσβειρα των νησιών Μπαρµπάντος, φιλάνθρωπος και ιδρύτρια του Clara Lionel Foundation (CLF), η οποία είναι σίγουρη πως δεν χρειάζεται να είσαι πλούσιος για να βοηθήσεις κάποιον. Τέλος, η Michelle Yeoh, ηθοποιός, παραγωγός ταινιών, Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως του Προγράµµατος Ανάπτυξης των Ηνωµένων Εθνών που «φωνάζει» με όποιο τρόπο μπορεί ότι στο επίκεντρο της φροντίδας προς τον άνθρωπο και τον πλανήτη πρέπει να θέσουµε την ισότητα των φύλων.

Ανάμεσα στις σελίδες του αφιερώματος ELLE GREEN θα διαβάσουμε για την «επανάσταση της Τήλου» πίσω από την οποία βρίσκεται η Δήμαρχός της Μαρία Καµµά-Αλειφέρη που εξηγεί στο ELLE πώς το νησί της Τήλου κατάφερε να είναι το πρώτο στη χώρα µε μηδενικά απόβλητα. Αναρωτιόμαστε αν η κλιµατική κρίση είναι µια βαθιά ανθρωπιστική κρίση και αν το µυστικό για τη διάσωση του πλανήτη βρίσκεται στην αντιμετώπισή του ως συλλογικό πρόβλημα: κοινωνικό, οικονομικό, πολιτικό, ηθικό, πολιτιστικό και ουμανιστικό.

Στο πλαίσιο του αφιερώματος ELLE GREEN έχουμε κι άλλες απορίες. Μπορεί η βιώσιµη γκαρνταρόµπα να είναι low budget; Με τη βοήθεια όσων αγωνίζονται για την ethical fashion από διαφορετικά πόστα της βιομηχανίας και προσωπικών μαρτυρίων, το ELLE προσπαθεί να απαντήσει στο ερώτημα αν τελικά όλα τα πορτοφόλια έχουν τη δυνατότητα να στηρίξουν τα eco brands. Μας μιλούν μεταξύ άλλων οι σχεδιάστριες του sustainable brand 2+2=ONE Βαλίσια Γκότση και Στέλλα Παναγοπούλου καθώς και η δρ Φιόρη Α. Ζαφειροπούλου, ακαδηµαϊκός, συντονίστρια στην Ελλάδα του παγκόσµιου κινήµατος Fashion Revolution και ιδρύτρια του Κοινωνικού Εργοστασίου SOFFA που στοχεύει στην αναγέννηση του περιβάλλοντος και στην κοινωνική ένταξη γυναικών-θυµάτων εµπορίας ανθρώπων και προσφύγων.

Τέλος, στο αφιέρωμα ELLE GREEN εξετάζουμε τη νέα µορφή στρες, το eco-anxiety, που κατακλύζει τα νέα παιδιά σε ολόκληρο τον πλανήτη. Ειδικοί από όλο τον κόσµο επισηµαίνουν τον ψυχολογικό αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής. Πέρα από τις οικονοµικές, τεχνολογικές και πολιτικές παραµέτρους και προεκτάσεις της, η παγκόσµια ψυχική υγεία πιέζει και αυτή για να βρεθούν λύσεις.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ ELLE GREEN ΕΔΩ.

ELLE GREEN

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: