Πώς να αυξήσεις τις επιδόσεις σου στο τρέξιμο μέχρι το #ELLERUN

Στις 17 Σεπτεμβρίου το ELLE RUN επιστρέφει. Πριν φορέσεις τα αθλητικά σου, μελέτησε τις πολύτιμες συμβουλές της μαραθονοδρόμου Κέλι Τουίντειλ για να βελτιώσεις τους χρόνους σου και να αποφύγεις τους τραυματισμούς.

Elle 03 Αυγ. 23
Πώς να αυξήσεις τις επιδόσεις σου στο τρέξιμο μέχρι το #ELLERUN

1. Ανεβάστε ρυθμούς

Ένας μέσος δρομέας κάνει περίπου 160-170 βήματα το λεπτό, ένας κορυφαίος όμως γύρω στα 200. Βάλτε στόχο να αυξήσετε σιγά σιγά τις επιδόσεις σας 5-10%. Αυτό θα μειώσει την υπερβολική πίεση στις αρθρώσεις και τα ισχία.

2. Σωστή θέση

Καθώς τρέχετε οι πατούσες θα πρέπει να βρίσκονται στην ίδια ευθεία με το υπόλοιπο πόδι. Η επιλογή των σωστών αθλητικών παίζει σημαντικό ρόλο. Φροντίστε να είναι ελαφριά.

3. Ευλυγισία

Όσο περίεργο και αν ακούγεται, οι δρομείς έχουν ανάγκη τη γιόγκα. Με αυτό τον τρόπο ενισχύεται η ευλυγισία και γυμνάζονται ακόμα και οι μικρότεροι μύες.

4. Total Body

Δεν αρκούν μόνο τα γραμμωμένα πόδια. Για να έχετε καλύτερες επιδόσεις απαραίτητοι είναι οι δυνατοί κοιλιακοί και οι σφιχτοί γλουτοί. Ξεκινήστε το ζέσταμα δίνοντας έμφαση σε αυτές τις ομάδες του σώματος.

Tην Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, στις 9.00 το πρωί τρέχουμε όλοι μαζί 5k με σύνθημα το #savetheplanet για να προστατέψουμε το περιβάλλον και να σώσουμε τα δάση μας. Μέρος των εσόδων από τον αγώνα θα διατεθεί στον περιβαλλοντικό οργανισμό Elle run για την αποκατάσταση δασικών πυρόπληκτων περιοχών. Δηλώστε συμμετοχή εδώ

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT