Αυτές είναι οι καλύτερες δρομικές ασκήσεις για το καλοκαίρι #ELLERUN

Δυνάμωσε και προετοίμασε τα πόδια σου για τα πρώτα χιλιόμετρα.

ELLE Team 29 Ιουλ. 22
Αυτές είναι οι καλύτερες δρομικές ασκήσεις για το καλοκαίρι #ELLERUN

Αν περιμένεις να τελειώσει πρώτα το καλοκαίρι για να ξεκινήσεις τις δρομικές σου εξορμήσεις δεν σημαίνει ότι οι καλοκαιρινοί μήνες θα πρέπει να πάνε… χαμένοι. Ακολούθησε τις συμβουλές μας, γέμισε με ευχάριστες δραστηριότητες το χρόνο σου, κάνοντας τις ασκήσεις που σου προτείνουμε.
Έτσι από Σεπτέμβρη θα είσαι έτοιμος και δυνατός να ξεκινήσεις το τρέξιμο.

Ιδέες για το καλοκαίρι

Κολύμπι

Μπορεί το καλοκαίρι να μην σε εμπνέει για τρέξιμο, σίγουρα όμως σε εμπνέει για κολύμπι. Προσπάθησε, λοιπόν, να αποκομίσεις οφέλη για την αντοχή σου, κολυμπώντας καθημερινά για 15-20 λεπτά. Δεν χρειάζεται να γίνεις… δελφίνι, απλά προσπάθησε να είσαι ενεργός μες στο νερό και να καλύπτεις μια απόσταση, έστω και μικρή κολυμπώντας, παίρνοντας και το απαραίτητο διάλειμμα αν χρειαστεί. Ακόμα καλύτερα θα ήταν αν αφιέρωνες 10-15 λεπτά από το μπάνιο σου για να κάνεις aqua running, τρέξιμο δηλαδή μες στο νερό. Δεν είναι ανάγκη να έχει συνεχόμενη μορφή μπορείς να το κάνεις και με διαλείμματα π.χ. 1’ aqua running – 1’ ξεκούραση.

Περίπατοι

Το περπάτημα είναι ο προπομπός του τρεξίματος και αν βάλεις στο καθημερινό σου πρόγραμμα έναν περίπατο τουλάχιστον 30’-40’ τότε να είσαι βέβαιος πως το τρέξιμο θα

έρθει πολύ εύκολα στη συνέχεια. Για να είναι πιο αποτελεσματικό, ωστόσο, προσπάθησε να έχει ένα συνεχόμενο χαρακτήρα και έναν σταθερό, όχι απαραίτητα πολύ γρήγορο, αλλά σίγουρα όχι αργό, ρυθμό. Φυσικά θα πρέπει να φροντίζεις να αποφεύγεις τις ώρες που η θερμοκρασία είναι υψηλή και ο ήλιος δυνατός (10:00-18:00). Αν τώρα βρεις κοντά σου πιο απαιτητικές διαδρομές (βουνό, μονοπάτια κλπ.) τότε ακόμα καλύτερα γιατί θα δυναμώσουν περισσότερο τα πόδια σου.

Διάβασε τις υπόλοιπες προτάσεις άσκησης στο runnermagazine.gr

ELLE Λογότυπο ELLE green days

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: