Follow us

Search

Τώρα ο τέλειος freddo espresso είναι αυτός που φτιάχνεις μόνη σου στο σπίτι. Βρήκαμε τον τρόπο!

Freddo espresso ή cappuccino, ό,τι τύπος κι αν είσαι, ήρθε η στιγμή να μάθεις τον τρόπο να φτιάξεις τον τέλειο κρύο καφέ ακόμη και στο σπίτι.

Τώρα ο τέλειος freddo espresso είναι αυτός που φτιάχνεις μόνη σου στο σπίτι. Βρήκαμε τον τρόπο!

Ακόμη κι αν επιμένουμε να πιστεύουμε πως ο freddο -δηλαδή ό κρύος- καφές είναι ευρέως γνωστός σε παγκόσμια κλίμακα, η αλήθεια είναι πως ο freddo,  είναι ένα ρόφημα που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα κατά τη δεκαετία του ’90 και σερβίρονταν μαζί με τον frappe. Πιθανότατα αυτό να σχετίζεται με το ηλιόλουστο κλίμα που έχει η χώρα μας σχεδόν όλο το χρόνο και έχει ως αποτέλεσμα να προτιμούμε περισσότερο τα κρύα ροφήματα.

Γενικά ο espresso κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην ελληνική σκηνή του καφέ τη δεκαετία του 1990 και σύντομα άρχισαν να ξεκινούν εξειδικευμένες καφετέριες που έφτιαχναν και πουλούσαν το είδος. Ως αποτέλεσμα, οι προτιμήσεις των καταναλωτών άρχισαν να στρέφονται προς τους πιο ποιοτικούς κόκκους καφέ και τον ειδικό φρεσκοκομμένο καφέ αντί του στιγμιαίου.

freddo espresso

Το Freddo μπορεί να καταναλωθεί ως espresso ή cappuccino. Ενώ υπάρχουν μεμονωμένες παραλλαγές αναμφίβολα, μια δημοφιλής συνταγή για τη δημιουργία του Freddo espresso περιλαμβάνει την ανάμειξη ενός ζεστού διπλού εσπρέσο με πάγο και ζάχαρη σε ένα μίξερ , δημιουργώντας αφρό. Το Freddo cappuccino ακολουθεί την ίδια διαδικασία, αλλά συμπληρώνεται με ένα στρώμα κρύου, αφρώδους γάλακτος. Και τα δύο σερβίρονται σε ένα ποτήρι, πάνω από πάγο.

Για την τέλεια εκτέλεση του Freddo στο σπίτι χρειάζεσαι μόνο μια μηχανή espresso και πάγο. Το παν είναι στην εκτέλεση. Αφότου πάρεις το espresso δυο δόσεων, προσθέτεις αν θέλεις ζάχαρη όσο είναι ακόμη ζεστό και ανακατεύεις. Αφότου βεβαιωθείς πως έχει λιώσει η ζάχαρη, το μυστικό βρίσκεται στο χτύπημα του καφέ.

Μεταφέρεις τον καφέ σε ένα μεταλλικό -κατά προτίμηση- σκεύος και προσθέτεις 3 παγάκια. Ο χρόνος έχει σημασία. Δεν πρέπει να τα αφήσεις να λιώσουν. Χτυπάς τον καφέ με τα παγάκια στο μίξερ και με τη βοήθεια μιας σίτας, το χύνεις στο ποτήρι με παγάκια και ο κρύος καφές είναι έτοιμος! Η ίδια διαδικασία ακολουθείται και για το freddo cappuccino με την προσθήκη αφρόγαλου.

καφέ

Σε κάθε περίπτωση το να φτιάχνεις τον δικό σου καφέ το πρωί έχει τη δική του αξία και σίγουρα μπορεί να είναι πολύ πιο οικονομικό απο το να αγοράζεις καθημερινά τον καφέ σου. Γι’αυτό και μπορείς μόνο με μια μηχανή και λίγο χρόνο να φτιάχνεις το δικό σου καφέ καθημερινά και να τον απολαμβάνεις εξίσου!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

MORE FROM

Living

BEST of INTERNET