3 τροπικά φυτά για να χαρίσεις μια εξωτική αύρα στο σπίτι

Ανακαλύψαμε τα 3 αγαπημένα μας τροπικά φυτά που με τα χρώματά τους θα δώσουν vibes Αμαζονίου στο σπίτι σου και μια ευχάριστη νότα σε όσους περνούν το καλοκαίρι στην πόλη.

Elle 10 Ιουλ. 21
3 τροπικά φυτά για να χαρίσεις μια εξωτική αύρα στο σπίτι

Τα τροπικά φυτά μπορούν να στολίσουν το χώρο σουαυτό το καλοκαίρι και να του προσδόσουν χρώμα και μια εξωτική χάρη, ακόμη κι αν μένεις στο κέντρο της πόλης. αν και τα περισσότερα τροπικά φυτά είναι γνωστά για τα εντυπωσιακά τους λουλούδια, υπάρχουν και αυτά που τραβούν το βλέμμα με τα περίεργα φύλλα και χρώματά τους.

Τα ακόλουθα τροπικά φυτά μπορούν να ζήσουν στο εσωτερικό του σπιτιού σου, σε όποιο μέρος επιλέξεις εσυ. Το καθένα έχει διαφορετικές ανάγκες περιποίησης αλλά και διαφορετική “χάρη” είτε στα εντυπωσιακά του χρώματα στα άνθη, είτε στο φύλλωμα. Διάλεξε το δικό σου αγαπημένο που θα διακοσμήσει το σπίτι σου και θα το μετατρέψει σε ένα τροπικό παράδεισο.

1. Alocasia

τροπικά φυτά

Το φυτό Alocasia ή Elephant’s Ear είναι κοινό, αλλά έχει χαρακτηριστική όψη που δεν περνάει απαρατήρητη. Τα μεγάλα, πράσινα φύλλα σε σχήμα βέλους είναι ραβδωτά με ασήμι λεπτομέρειες. Είναι πολύ πιο εύκολο να αναπτυχθεί στο εσωτερικό του σπιτιού σε από τα περισσότερα είδη Alocasia και παρέχει εποχιακές επιδείξεις υπέροχου φυλλώματος. Το φυτό αυτό έχει ανάγκη για απο μια μεγάλη γλάστρα με αποστράγγιση. Η προέλευσή του είναι από τη Νοτιοανατολική Ασία.

Φως: Σκιά ή έμμεσο ηλιακό φως
Νερό: Διατηρήστε την υγρασία αλλά αποφύγετε τις μόνιμα υγρές ρίζες

2. Anthurium

τροπικά φυτά

Tο Anthurium andraeanum είναι ένα τροπικό φυτό που έχει μεγάλη αξία λόγω  των  εντυπωσιακών, φωτεινών λουλουδιών του. Πολλές ποικιλίες ανθούριου είναι διαθέσιμες, και ενώ είναι δύσκολο να αναπτυχθούν, όταν τα καταφέρουν, σε ανταμοίβουν με τις πιο ωραίες εικόνες. Φυτέψτε τα σε πλούσιο χώμα σε γλάστρες και βεβαιωθείτε ότι οι ρίζες δεν είναι πολύ υγρές.

Φως: Φωτεινό έμμεσο φως, αποφύγετε τον ήλιο
Νερό: Κρατήστε την υγρασία
Ποικιλίες χρώματος: Κόκκινα άνθη με κίτρινο spadix

3. Kentia Palm

τροπικά φυτά

Οι φοίνικες είναι το πιο χαρακτηριστικό σύμβολο όλων των τροπικών προορισμών, και είναι γεγονός πως πολλοί φοίνικες είναι εύκολο να αναπτυχθούν και σε εσωτερικούς χώρους. Μπορείτε να τα απολαύσετε σε μια είσοδο ή στη γωνία ενός ηλιόλουστου δωματίου και να μεταφερθείτε νοητά στις ονειρεμένες τροπικές σας διακοπές. Μην ξεχνάτε πως η βασίλισσα Βικτώρια τοποθέτησε φοίνικες της Κεντίας σε όλες τις κατοικίες της. Φυτέψτε το φοίνικά σας σε γλάστρα με γρήγορη αποστράγγιση και διατηρήστε το φυτό σας ζεστό (πάνω από 12 βαθμούς Κελσίου).

Φως: Φιλτραρισμένος λαμπερός ήλιος
Νερό: Νερό εβδομαδιαίως το καλοκαίρι αφήνοντας το έδαφος να στεγνώσει μεταξύ των ποτισμάτων

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT