Spaghetti Con Polo: Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσεις
Υλικά
1 κιλό στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα κομμένα σε μεσαίους κύβους
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1/4 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες
110γρ. ουγκιά μικρά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1/4 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
2 φλιτζάνια φρέσκο baby σπανάκι
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια υψηλή φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο και μαγειρεύουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει και να μην είναι πλέον ροζ. Προσθέστε το ελαιόλαδο και μαγειρέψτε μαζί με το σκόρδο, τις λιαστή ντομάτες και τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το αλεύρι και μαγειρέψτε για άλλο ένα λεπτό.
Προσθέστε αργά το ζωμό κοτόπουλου, μισό και μισό, αλάτι, πιπέρι και σκόνη σκόρδου και χτυπήστε ελαφρά μέχρι να ενσωματωθεί. Καλύψτε και μαγειρέψτε για 10-15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά.
Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε το παρμεζάνα και το σπανάκι και ανακατέψτε. Σερβίρετε αμέσως και απολάυστε.