5 σημάδια ότι μένεις στη σχέση μόνο από συνήθεια

Πριν ακόμη σκεφτείς να φύγεις από μια σχέση υπάρχουν σημάδια που σου το λένε. Η ειδικός απαντά ποια είναι αυτά!

Elle 12 Μαΐ. 22
5 σημάδια ότι μένεις στη σχέση μόνο από συνήθεια

Είσαι καιρό σε μια σχέση και δε ξέρεις τελικά τι σε κρατάει εκεί, ο έρωτας ή η συνήθεια; Η αλήθεια είναι ότι το έχουμε αναρωτηθεί όλοι, δεν συμβαίνει μόνο σε σένα! Υπάρχουν όμως, κάποιες ενδείξεις που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις αν η συνήθεια είναι ο βασικός σας δεσμός. Η δύναμη της συνήθειας είναι ίσως το πιο συχνό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα ζευγάρια μας λέει η Tess Brigham σύμβουλος σχέσεων.

Πολλές φορές το βλέπουμε και το νιώθουμε ότι κάτι δεν πάει καλά στη σχέση. Δεν αποφασίζουμε όμως να φύγουμε γιατί σκεφτόμαστε τα όσα έχουμε περάσει και το τι έχουμε ζήσει. Οι σχέσεις όμως ζουν στο παρόν και όχι στο παρελθόν τους. Και η συνήθεια δεν είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να μένεις, αλλά η αγάπη! Αν όμως νιώθεις αυτά τα 5 σημάδια ίσως είναι καλύτερα να διαλέξεις το δρόμο του αποχωρισμού.

#1 Δεν υπάρχει πλέον ζήλια

Δεν μιλάμε για υπερβολική αρρωστημένη ζήλια, αλλά γι’ αυτήν την παιχνιδιάρα, την επιθυμητή ζήλια, που υποδηλώνει ότι δεν θες να χάσεις το σύντροφο σου και νοιάζεσαι ακόμα. Αν δεις περίεργα μηνύματα στο κινητό του ή αντιληφθείς ότι κάτι συμβαίνει στη ζωή του και δεν θες να ασχοληθείς καν τότε σίγουρα έχει αλλάξει κάτι μέσα σου.

Διάβασε τα υπόλοιπα σημάδια στο thenotebook.gr

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: