Αν ο διαλογισμός δεν είναι για εσένα, αυτές οι 5 δραστηριότητες θα σε βοηθήσουν να καθαρίσεις το μυαλό σου

Δεν χρειάζεται να κάθεσαι ακίνητη επάνω σε ένα μαξιλάρι για να αποκομμίσεις τα οφέλη της ενσυνειδητότητας. Απελευθέρωσε το άγχος με τρόπους που ούτε καν φανταζόσουν.

Elle 23 Ιαν. 22
Αν ο διαλογισμός δεν είναι για εσένα, αυτές οι 5 δραστηριότητες θα σε βοηθήσουν να καθαρίσεις το μυαλό σου

Αν είσαι αρχάρια στο διαλογισμό και αγωνίζεσαι να συγκεντρωθείς και να ασκήσεις την πρακτική, οι ειδικοί είναι εδώ για να σε καθησυχάσουν, υποχτηρίζοντας ότι το να κάθεσαι ακίνητη και να αναπνέεις σωστά μπορεί να είναι πολύ πιο δύσκολο από ό,τι φαίνεται αρχικά. Ο διαλογισμός δεν είναι για όλους. Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν άλλους τρόπους για να ηρεμήσουν το μυαλό τους, να είναι παρόντες στη στιγμή και να μειώσουν το άγχος τους.

Σχεδόν όλοι διαλογίζονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, είτε το συνειδητοποιούν είτε όχι. Σχεδόν όλοι κάνουν κάποια δραστηριότητα που απαιτεί απόλυτη παρουσία του νου. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει αθλήματα όπως η ορειβασία, η ιστιοπλοΐα ή οι αγώνες ποδηλασίας, όπου η έλλειψη προσοχής μπορεί να σου κοστίσει πολύ ακριβά, αλλά και τη φωτογραφία, το τραγούδι ή ακόμα και τη ψυχαγωγική μαγειρική. Ποιες άλλες δραστηριότητες όμως μπορούν να λειτουργήσουν ως καθημερινές ασκήσεις ενσυνειδητότητας;

1. Coloring

Τα βιβλία ζωγραφικής για ενήλικες που έχουν κατακλύσει την αγορά, έχουν στην πραγματικότητα επιστημονική έρευνα από πίσω τους. Η έρευνα δείχνει ότι ο χρωματισμός ενός περίπλοκου αφηρημένου σχεδίου όπως ένα μάνταλα ή ένα καρό μοτίβο μπορεί να μειώσει το άγχος με ουσιαστικό τρόπο. Τα δομημένα μοτίβα όπως αυτά έχουν ισχυρή συμμετρία που επηρεάζει την αισθητική αρμονίας, η οποία προάγει την ηρεμία μέσω συμμετρίας και ισορροπίας, ησυχάζει τον οπτική θόρυβο του περιβάλλοντός μας, ώστε να μπορούμε να εστιάσουμε πιο βαθιά σε αυτό που μας ενδιαφέρει.

δραστηριότητες

2. Drumming

Μια άλλη ιδέα που υποστηρίζεται από την έρευνα είναι το παίξιμο του τύμπανου. Μια μελέτη από την Plos One έδειξε ότι η συμμετοχή σε μία ομάδα τυμπανιστών οδήγησε σε σημαντική μείωση του άγχους και της κατάθλιψης, μαζί με μια αύξηση στη συνολική ψυχική ευεξία.

3. Cloud gazing

To cloud gazing είναι όταν κοιτάμε ψηλά στον ουρανό που είναι γεμάτος αφράτα σύννεφα και το μυαλό μας αρχίζει να τα περιεργάζεται και να τους δίνει σχήματα. Όπως αποδεικνύεται αυτό μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από μια διασκεδαστική παιδική ενασχόληση. Δυστυχώς έχει γίνει ελάχιστη έρευνα σχετικά με το cloud gazing, ωστόσο μια μελέτη των Sepideh Masoudinejad και Terry Hartig επιδοκιμάζει τα οφέλη της θέας του ουρανού και τονίζει την απακαταστατική της ιδιότητα. Ένας τεράστιος όγκος επιστημονικών μελετών δείχνει επίσης ότι το να περνάς χρόνο στη φύση είναι φανταστικό για την ψυχική σου υγεία, επομένως το να ξαπλώνεις στο γρασίδι κοιτάζοντας τον ουρανό σίγουρα δεν θα σε βλάψει.

δραστηριότητες

4. Περπάτημα

Ένα τεράστιο ποσοστό των μεγάλων στοχαστών της ιστορίας ήταν μανιώδεις περιπατητές και η επιστήμη μας εξηγεί γιατί. Τα οφέλη του ενσυνείδητου περπατήματος περιλαμβάνουν τη μείωση του άγχους και τη βελτίωση της γνωστικής ικανότητας καθώς μεγαλώνουμε, τα οποία έρχονται να προστεθούν στα πολλαπλά οφέλη που έχει η αυξημένη αυτή σωματική δραστηριότηταγια τη ψυχική υγεία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT