Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που βλέπουμε παράξενα όνειρα

Έχεις ποτέ ξυπνήσει από ένα όνειρο και αναρωτήθηκες: «Από πού προήλθε;»;

Elle 14 Νοε. 21
Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που βλέπουμε παράξενα όνειρα

Από το να ονειρευτούμε ότι είμαστε γυμνοί μέχρι να ονειρευτούμε φίδια ή αράχνες, υπάρχουν τόσα παράξενα σενάρια που μπορεί να πλάσει ο εγκέφαλός μας ενώ κοιμόμαστε. Και μερικές φορές (όπως αυτή τη στιγμή), φαίνεται ότι όλοι περνούν μια ιδιαίτερα περίεργη φάση ονείρου ταυτόχρονα. Γι’ αυτό μια εμπειρογνώμων ονείρων μας λέει τη γνώμη της σχετικά με το τι μας κάνει να έχουμε —και να θυμόμαστε— παράξενα όνειρα.

όνειρα

Αν και οι ακριβείς μηχανισμοί πίσω από τα όνειρα δεν είναι πλήρως κατανοητοί, πιστεύεται ευρέως ότι τα όνειρα χρησιμεύουν ως μέσο για την εδραίωση της μνήμης. Έχοντας αυτό κατά νου, η θεραπεύτρια και ειδικός στα όνειρα Leslie Ellis, Ph.D., πιστεύει ότι τα όνειρα προέρχονται από «ένα συνδυασμό των συναισθημάτων μας, του περιβάλλοντός μας και, σε κάποιο βαθμό, των πραγμάτων που συναντήσαμε κατά τη διάρκεια της ημέρας».

Είτε ήταν μια ταινία που παρακολουθήσαμε, ένα γεγονός στο οποίο γίναμε μάρτυρας ή μια ιστορία που διαβάσαμε, όλα αυτά μπορούν να δώσουν υλικό στα όνειρά μας. Σκέψου το ως μια παλέτα με την οποία μπορεί να συνεργαστεί ο δημιουργός των ονείρων μας για να εκφράσει τα συναισθηματικά γεγονότα στη ζωή μας, τόσο προσωπικά όσο και συλλογικά, που θέλουν να τραβήξουν την προσοχή μας.

όνειρα

Ενώ τα περίεργα και τρελά όνειρά μας μπορεί να μας πιάνουν εξ απροόπτου, η Ellis λέει ότι είναι πραγματικά θετικό αν βλέπεις περίεργα όνειρα. Αν το μήνυμα είναι πραγματικά σημαντικό, στα όνειρά μας αρέσει να το κάνουμε αξέχαστο προσθέτοντας ένταση και περίεργες λεπτομέρειες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα όνειρά  μπορεί ακόμη και έχουν χιούμορ και παιχνιδιάρικη διάθεση. Αλλά γενικά, το να βλέπεις τρελά όνειρα είναι καλό σημάδι. Τα όνειρα που σχετίζονται με το άγχος τείνουν να είναι στενά αντίγραφα της πραγματικής ζωής και όσο περισσότερα όνειρα αποκλίνουν από την πραγματικότητα, τόσο το καλύτερο. Απόλαυσε λοιπόν τη βόλτα!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT