Αυτή η απλή συνήθεια είναι η πιο αποτελεσματική στην αντιστροφή της γήρανσης

Δεν αποτελεί έκπληξη αλλά πραγματικά λειτουργεί!

Elle 11 Ιουλ. 22
Αυτή η απλή συνήθεια είναι η πιο αποτελεσματική στην αντιστροφή της γήρανσης

Μπορεί να είναι αρκετά προφανές, αλλά η τακτική κατανάλωση νερού είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να παραμείνεις υγιείς και, φυσικά, ενυδάτωση. Αλλά το νερό έχει επίσης συμπληρωματικά οφέλη, συμπεριλαμβανομένου του ότι είναι εξαιρετικό για τη φροντίδα του δέρματος και η κατανάλωση οκτώ φλιτζανιών από αυτό την ημέρα είναι η καλύτερη συνήθεια που θα μπορούσες να υιοθετήσεις για να αντιστρέψεις τη γήρανση. «Το να παραμένουμε ενυδατωμένοι γεμίζει το δέρμα μας και βοηθά στη διατήρηση της ελαστικότητας, καθιστώντας τα σημάδια της γήρανσης λιγότερο εμφανή», λέει η διαιτολόγος Kiran Campbell, RD.

Το νερό δεν βελτιώνει μόνο την υγεία του δέρματος, αλλά μπορεί και να την επιβαρύνει όταν δεν πίνουμε ικανοποιητική ποσότητα. Το δέρμα σου χειροτερεύει όταν είσαι αφυδατωμένη, καθώς οι ίνες του κολλαγόνου αρχίζουν να διασπώνται και να συγκολλώνται μεταξύ τους, με συνέπεια τη δημιουργία λεπτών ρυτίδων στην επιφάνεια του. Επίσης η έλλειψη νερού μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους, θυμό και έλλειψη ενέργειας.

«Τα σώματά μας αποτελούνται από περίπου 60% νερό», λέει η Campbell. «Το νερό είναι απαραίτητο για πολλαπλές σωματικές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της ρύθμισης της θερμοκρασίας του σώματος, των επιπέδων ενέργειας, της λίπανσης των αρθρώσεων, της διατήρησης των βλεννογόνων υγρών, της ρύθμισης των ορμονών και της μεταφοράς θρεπτικών ουσιών σε όλο το σώμα μας», εξηγεί.

γήρανση

Όταν σκεφτόμαστε τη γήρανση και πώς να αντιστρέψουμε τις επιπτώσεις της, η περιποίηση της επιδερμίδας είναι πάντα στην κορυφή του μυαλού μας, αλλά η Campbell λέει ότι το δέρμα δεν είναι το μόνο μέρος του σώματός μας που μπορεί να γεράσει. Είναι σημαντικό να προστατεύεις και το εσωτερικό του σώματός σου από τη γήρανση. Η τακτική κατανάλωση αρκετού νερού μπορεί να βοηθήσει στην αναστροφή της γήρανσης τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του σώματός.

«Το νερό είναι ο καλύτερος τρόπος για να επιτύχετε μια επαρκή κατάσταση ενυδάτωσης, επομένως είναι σημαντικό να λάβετε τουλάχιστον την ελάχιστη ποσότητα καθημερινά για να καλύψετε τις ανάγκες σας», λέει η Campbell.

Πώς να πίνεις περισσότερο νερό για να αντιστρέψεις τη γήρανση

Ενώ μερικοί άνθρωποι είναι απόλυτα ευχαριστημένοι με τη γεύση του νερού, άλλοι λαχταρούν περισσότερη γεύση και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προσθέσεις λίγη έξτρα χωρίς να θέσεις σε κίνδυνο την υγεία και την ενυδάτωση σου, ενισχύοντας την προσπάθεια αντιστροφής της γήρανσης. Ένας από τους πιο απλούς τρόπους για να εμπλουτίσεις το νερό σου είναι βάλεις λεμόνι, το οποίο είναι επίσης ευεργετικό στην απώλεια βάρους, μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση του μεταβολισμού και μπορεί να σε κάνει να αισθάνεσαι περισσότερο χορτάτη.

γήρανση

«Είναι στην πραγματικότητα ένας μύθος ότι πρέπει να πίνετε σκέτο νερό για να παραμείνετε ενυδατωμένοι, ωστόσο, αυτή είναι η μορφή που χρησιμοποιείται πιο εύκολα από το σώμα μας, καθώς δεν περιέχει άλλα πρόσθετα συστατικά για επεξεργασία και μεταβολισμό», λέει η Campbell.

Προσθέτει ότι ενώ η τακτική κατανάλωση νερού είναι η καλύτερη συνήθεια που μπορείς να ακολουθήσεις για να αντιστρέψεις τη γήρανση, μπορείς επίσης να ενυδατωθείς με οποιοδήποτε υγρό για να πετύχεις αυτόν το στόχο, εάν δεν έχεις καταφέρει ακόμη να πίνεις οκτώ φλιτζάνια H2O την ημέρα. «Ο καλύτερος τρόπος για να εισάγετε αυτή τη συνήθεια στη ζωή σας είναι να φροντίζετε να πίνετε νερό, ανθρακούχο νερό, αρωματισμένο νερό, ζεστό ή κρύο τσάι, καφέ, γάλα και γαλακτώδη ποτά, χυμούς φρούτων, σούπες, αθλητικά ποτά ή αναψυκτικά και smoothies μέσα στην ημέρα σας», αναφέρει η Campbell.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: