Τώρα αντί να κάνεις συνέχεια περιορισμούς και συμβιβασμούς με την διατροφή σου, μπορείς να κάνεις προσθήκες. Μάθε το πώς!

Αν και το καλοκαίρι είναι η επόχή της ανεμελιάς, σίγοουρα σκέφτεσαι 2 φορές τι θα φας κατά τη διάρκεια των διακοπών σου. Ίσως να χρειάζεται να αλλάξεις λίγο το σκεπτικό σου, συμβουλεύει η διατροφολόγος.

Φωτογραφία προφίλ συντάκτη ELLE Team
ELLE Team 02 Σεπ. 21
Τώρα αντί να κάνεις συνέχεια περιορισμούς και συμβιβασμούς με την διατροφή σου, μπορείς να κάνεις προσθήκες. Μάθε το πώς!
Cover photo: @rosaperrotta
Όταν αποφασίζεις να βελτιώσεις τη διατροφή σου το πρώτο που λογικά κάνεις είναι να σκεφτείς ποια τρόφιμα πρέπει να αφαιρέσεις ή να περιορίσεις, να θέσεις περιορισμούς ή να βάλεις στον εαυτό σου απαγορεύσεις.
Αντί αυτού σκέψου τι θα ωφελούσε περισσότερο το σώμα και την υγεία σου, τι θα σε έκανε να νιώθεις καλύτερα προσθέτοντας το στην καθημερινότητα και τη ρουτίνα σου. Έτσι θα κάνεις ένα βήμα μπροστά σε κάτι που δεν θα σε κουράσει και θα σε βοηθήσει να πετύχεις τον στόχο σου.
Οι προσθήκες που μπορείς να κάνεις είναι απλές ανάλογα με το τι πιστεύεις ότι λείπει από τη διατροφή σου. Για παράδειγμα, περισσότερο νερό, ακόμη 1-2 φρούτα την ημέρα, φρέσκα λαχανικά σε κάθε γεύμα, μισή ώρα άσκηση, περισσότερες φυτικές ίνες, περισσότερες ώρες βραδινός ύπνος, περισσότερα όσπρια κ.ά.
Αντί για περιορισμούς:
1. Όχι υδατάνθρακες
2. Όχι φαγητό μετά τις 7μ.μ.
3. Όχι γλυκά
Σκέψου προσθήκες:
1. Περισσότερη ευχάριστη δραστηριότητα (γυμναστική, βόλτες, περπάτημα)
2. Ενυδάτωση
3.Περισσότερα ισορροπημένα γεύματα
διατροφή

Για μια ολοκληρωμένη καθοδήγηση στη διατροφή σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την διαιτολόγο-διατροφολόγο Ελευθερία Κεφάλα μέσω e-mail  [email protected], μέσω Instagram ή και Facebook στο Health Nutrition Balance.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

#διατροφή #διατροφολόγος
Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: