Δεν τρως γαλακτοκομικά; 5 έξυπνες ιδέες για να τα αντικαταστήσεις

Σου υποσχόμαστε ότι δεν θα χάσεις ούτε την πλούσια υφή ούτε τη νοστιμιά.

Elle 22 Δεκ. 21
Δεν τρως γαλακτοκομικά; 5 έξυπνες ιδέες για να τα αντικαταστήσεις

Είτε έχεις δυσανεξία είτε ευαισθησία είτε απλώς ακολουθείς έναν vegan τρόπο διατροφής, η διακοπή των γαλακτοκομικών είναι συχνά πολύ δύσκολη. Το πρώτο βήμα, φυσικά, είναι να βεβαιωθείς ότι δεν χάνεις καθόλου σημαντικά θρεπτικά συστατικά, όπως το κάλσιο. Μετά, είναι η ώρα να βεβαιωθείς ότι τα γεύματά σου εξακολουθούν να είναι νόστιμα και χορταστικά. Και εκεί έρχονται αυτές οι πέντε ιδιοφυείς εναλλακτικές γαλακτοκομικών προϊόντων. Όλες τους έχουν εξίσου καλή γεύση με τα κρεμώδη και βουτυράτα γαλακτομικά, αν όχι και καλύτερη, και έτσι δεν θα σου λείψει τίποτα.

1. Αντί για τυρί παρμεζάνα βάλε αλεύρι αμυγδάλου και ροζ αλάτι

Αν ψάχνεις για μια νόστιμη προσθήκη πάνω από τα ζυμαρικά σου, δοκίμασε μια πρέζα αλεύρι αμυγδάλου και ροζ αλάτι Ιμαλαΐων. Το λίπος από το αλεύρι αμυγδάλου συνδυάζεται με το αλάτι και όχι μόνο μοιάζει με τυρί παρμεζάνα, αλλά έχει και παρόμοια γεύση.

γαλακτοκομικά

2. Αντί για κρέμα γάλακτος στη σούπα βάλε λευκά φασόλια

Αντί να προσθέσεις κρέμα γάλακτος ή γάλα στη σούπα, ανακάτεψε την με πολτοποιημένα φασόλια. Το αποτέλεσμα είναι μια απίστευτα πλούσια και κρεμώδης υφή με πρόσθετη πρωτεΐνη και φυτικές ίνες.

3. Αντί για βούτυρο στο ψωμί βάλε βούτυρο καρύδας ή λάδι καρύδας

Τίποτα δεν είναι πιο comfort από ένα κομμάτι βουτυρωμένο ψωμί. Το λάδι καρύδας και το βούτυρο καρύδας, το οποίο είναι φτιαγμένο από σάρκα καρύδας και έχει κρεμώδη λευκή υφή, μπορούν και τα δύο να γίνουν πεντανόστιμα υποκατάστατα του παραδοσιακού βουτύρου.

γαλακτοκομικά

4. Αντί για cheesecake φτιάξε cashew cream cake

Εάν λατρεύεις το cheesecake και δεν μπορείς να το αποχωριστείς μπορείς εύκολα να κάνεις μερικές αλλαγές και να συνεχίσεις να το απολαμβάνεις. Φτιάξε μια βάση από μουσκεμένα κάσιους και αντικατέστησε την κρέμα με ένα μείγμα από λάδι καρύδας, χυμό λεμονιού και νέκταρ καρύδας, που θα δώσουν μια πλούσια και κρεμώδη υφή που είναι τόσο παρόμοια με την αυθεντική συνταγή, που οι καλεσμένοι σου δεν θα μαντέψουν ποτέ ότι το cake σου δεν περιέχει γαλακτοκομικά.

5. Αντί για μαλακό παγωτό δοκίμασε παγωμένες μπανάνες

Οι κατεψυγμένες μπανάνες μετατρέπονται σε ένα αρκετά πειστικό μαλακό παγωτό όταν αναμειγνύονται με τις αγαπημένες σου γεύσεις, όπως εκχύλισμα βανίλιας, σκόνη κακάο και βούτυρο αμυγδάλου. Οι κατεψυγμένες μπανάνες προσφέρουν επαρκή γλυκύτητα, απόλυτη κρεμώδη υφή και παγωμένη αίσθηση. Μπορείς να φτιάξεις οποιαδήποτε γεύση επιθυμείς αλλάζοντας τα πρόσθετα. Αύξησε την πλούσια και κρεμώδη υφή προσθέτοντας λίγο βούτυρο καρύδας. Ωστόσο έχε στο νου σου ότι θα χρειαστείς ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας ή υψηλής ισχύος για να επιτύχεις τη σωστή πυκνότητα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT