Η Νο1 άσκηση για την ανακούφιση των πόνων του αυχένα

Αυτό το πρόβλημα είναι εξαιρετικά κοινό ειδικά σε όσους κάνουν καθιστική εργασία, όμως υπάρχει λύση.

Elle 23 Δεκ. 21
Η Νο1 άσκηση για την ανακούφιση των πόνων του αυχένα

Ο πόνος στον αυχένα είναι το λιγότερο ενοχλητικός. Η δυσκαμψία στο πίσω μέρος του λαιμού μας μπορεί να κάνει πολύ δύσκολο το να λειτουργήσουμε, γιατί συνήθως, σημαίνει ότι δεν μπορούμε να γυρίσουμε το κεφάλι μας χωρίς να νιώσουμε ενόχληση ή κράμπα. Ο πόνος αυτός και το σφίξιμο των μυών μπορεί να προκληθούν από διάφορες αιτίες, αλλά μπορούν επίσης να λυθούν με διάφορους τρόπους. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο τι προκαλεί τον πόνο στον αυχένα και μερικούς από τους καλύτερους τρόπους για να τον ανακουφίσουμε.

Τι προκαλεί τον πόνο στον αυχένα;

Μπορεί να αισθανθούμε πόνο στον αυχένα αν τραβήξουμε έναν μυ, εάν κοιμηθούμε σε μια περίεργη στάση ή ακόμα και από κακή στάση, σύμφωνα με την κλινική του Κλίβελαντ. Βέβαια θα μπορούσαν να υπάρχουν πιο ενοχλητικές αιτίες όπως η μηνιγγίτιδα ή ένας τραυματισμός, σε αυτές όμως θα πρέπει να αναζητήσουμε άμεση ιατρική βοήθεια. Για μικρότερα θέματα ωστόσο, πιθανότατα μπορούμε να ανακουφίσουμε αυτόν τον πόνο στο σπίτι χρησιμοποιώντας φυσικές θεραπείες.

αυχένα

Πώς μπορείς να ανακουφίσεις τον πόνο στον αυχένα

Εάν έχουμε πονό ή δυσκαψία στον αυχένα, ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγούμε από αυτόν είναι κάνοντας απαλές διατάσεις. Πολύ προσεκτικά γύρε το κεφάλι σου όσο περισσότερο μπορείς, αλλά σταμάτησε εάν νιώσεις πόνο. Μπορείς επίσης να πιέσεις το πηγούνι σου προς το στήθος και το κεφάλι σου προς τα πίσω για ένα τέντωμα. Εάν δυσκολεύεσαι με το εύρος κίνησης, χρησιμοποίησε το χέρι σου για να μετακινήσεις απαλά το κεφάλι σου, αλλά και πάλι, εάν αισθανθείς πόνο, σταμάτησε αμέσως. Εάν αισθάνεσαι πολύ πόνο για να κάνεις αυτήν την κίνηση προτού καν προσπαθήσεις να τεντώσεις το λαιμό σου, μπορεί να έχεις ένα πιο σοβαρό θέμα στον αυχένα, οπότε θα πρέπει να συμβουλευτείς το γιατρό σου το συντομότερο δυνατό. Διαφορετικά, αυτές οι απλές διατάσεις μπορούν να βοηθήσουν στη χαλάρωση των σφιγμένων μυών για ανακούφιση από τον πόνο. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι διατάσεις είναι ζωτικής σημασίας για την ανακούφιση από τον πόνο στον αυχένα, ειδικά για άτομα των οποίων ο λαιμός σκληραίνει όταν κάθονται στο γραφείο όλη την ημέρα.

αυχένα

Επίσης, στο μέτωπο της άσκησης, υπάρχει ένα πράγμα που μπορούμε να κάνουμε κι αυτό είναι ασκήσεις που βελτιώνουν τη στάση μας. Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει μια σύνδεση μεταξύ των ασκήσεων διόρθωσης της στάσης του σώματος και του μειωμένου μυοσκελετικού πόνου, πράγμα που σημαίνει ότι η εκτέλεση απλών ασκήσεων για τη σταθεροποίηση της στάσης μπορεί σίγουρα να βοηθήσει τον αυχένα μας. Μία από τις καλύτερες μορφές άσκησης για τη βελτίωση της στάσης του σώματος είναι η yoga. Η ήπια αυτή πρακτική έχει να κάνει με την επιμήκυνση της σπονδυλικής στήλης και την εστίαση στην αναπνοή και τα δύο μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της στάσης του σώματος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

 

 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: