Τελικά βοηθά ή όχι το μαξιλάρι στον ύπνο; Ο ειδικός ύπνου μας απαντά στις 4 σημαντικότερες ερωτήσεις

Τελικά πως επιτυγχάνεις τον καλύτερο δυνατό ύπνο; Με ή χωρίς μαξιλάρι; ι ειδικοί μας δίνουν την απάντηση.

Elle 01 Απρ. 21
Τελικά βοηθά ή όχι το μαξιλάρι στον ύπνο; Ο ειδικός ύπνου μας απαντά στις 4 σημαντικότερες ερωτήσεις

Κάποιοι θέλουν παχύ, μαλακό μαξιλάρι κι άλλοι λεπτό και σκληρό. Κι άλλοι προτιμούν να μη χρησιμοποιούν καθόλου. Από άποψη υγείας, όμως, τι θεωρείται καλύτερο; Εξαρτάται από την περίπτωση. Αυτή είναι η απάντηση που υποδεικνύει ότι η εξατομικευμένη προσέγγιση είναι πάντα η καλύτερη.

Ρωτήσαμε τον Δρ. Χαράλαμπο Μερμίγκη, Πνευμονολόγο-Ειδικό Ιατρό Ύπνου και μας είπε τα εξής:

Πότε βοηθάει να κοιμηθείς χωρίς μαξιλάρι

Όσοι προτιμούν να κοιμούνται μπρούμυτα ίσως είναι καλύτερα να αποφύγουν τη χρήση μαξιλαριού. Σύμφωνα με το University of Rochester Medical Center, το να κοιμάσαι μπρούμυτα δεν είναι ό,τι καλύτερο. Μπορεί να επιβαρύνει την ευθυγράμμιση πλάτης και αυχένα, οδηγώντας σε πιασίματα. Επίσης, αν κοιμάσαι μπρούμυτα και κάνεις χρήση του μαξιλαριού σου, δυσκολεύεται η αναπνοή, πράγμα που μπορεί να επιβαρύνει τον ύπνο σε άτομα που πάσχουν από αναπνευστικά προβλήματα ή αλλεργική ρινίτιδα και βρογχικό άσθμα. Αν κοιμάσαι όμως στο πλάι ή ανάσκελα, δεν είναι καλή ιδέα να κοιμάσαι χωρίς μαξιλάρι, γιατί δεν ευθυγραμμίζεται η σπονδυλική σου στήλη.

μαξιλάρι

Αν όμως πάσχεις από αυχενικό σύνδρομο

Ή έχεις κατά καιρούς ενοχλήσεις και πόνους στον αυχένα, μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς χωρίς. Συνήθως σε αυτήν την περίπτωση συστήνεται να χρησιμοποιείς λεπτό μαξιλάρι ή ειδικό – για την πάθηση αυτή – μαξιλάρι.

Διαβάστε την υπόλοιπη συνέντευξη του ειδικού στο bestofyou.gr.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT