Η αλήθεια είναι ότι η σοκολάτα μπορεί να κάνει τα πάντα λίγο καλύτερα. Μπορεί να φτιάξει ακόμα και την πιο συννεφιασμένη ημέρα, να μοιράσει χαμόγελα, να δώσει παρηγοριά, να δείξει αγάπη, να σου δώσει την ενέργεια που χρειάζεσαι για να αντιμετωπίσεις ότι σε δυσκολεύει, σε ζορίζει ή σε ξεβολεύει. Η σχέση μου μαζί της κρατάει χρόνια. Η πρώτη μας συνάντηση έγινε εκεί γύρω στα τρία μου και έκτοτε στρέφομαι πάντα σε εκείνη όταν αισθάνομαι την ανάγκη για ένα νόστιμο snack, για ένα ξεκούραστο χαλαρό διάλειμμα, για μια γλυκιά απόλαυση.
Αυτή η μικρή εμμονή μου είναι γνωστή σε όλους. Αν κάποιος χρειαστεί ένα κομμάτι σοκολάτας ξέρει ότι πρέπει να ψάξει στην τσάντα μου. Είναι, λοιπόν, φυσικό επόμενο να έχω δοκιμάσει, βαθμολογήσει και κατατάξει όλες τις διαθέσιμες στην αγορά επιλογές. Και ναι, έχουμε νικητή! Οι σοκολάτες που θα βρεις στα Lidl είναι οι πιο νόστιμες που έχω δοκιμάσει. Μπορεί να μην το περίμενες, αλλά σίγουρα αξίζουν το hype.
Με μία ευρεία γκάμα με πολλές διαφορετικές γεύσεις και υψηλά χαρακτηριστικά ποιότητας, όπως ολόκληρους ξηρούς καρπούς ή μαύρη σοκολάτα με 74% κακάο, είναι σίγουρο ότι θα βρεις ανάμεσα τους αυτή που θα κάνει τον ουρανίσκο σου να σε ευχαριστεί. Σοκολάτες γάλακτος, σοκολάτα με σταφίδες, σοκολάτα με μπισκότο, με καραμέλα, λευκή με αμύγδαλα και μπορώ να συνεχίσω να γράφω για τις επόμενες αρκετές σειρές. Βελγικές πραλίνες ή σοκολάτες με πορτοκάλι και με ιδιαίτερες ποικιλίες όπως Ecuador ή Amazonas και διαφορετικά ποσοστά από ποιοτικό κακάο ως συστατικό, 56% ή 60% ή 70%. Εντάξει, σταματάω!
Πέραν όμως από τη γεύση, υπάρχει κάτι που δύσκολα βρίσκεις στις διαθέσιμες στο super market σοκολάτες. Στο σύνολο των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας που διαθέτει η Lidl, το 100% του κακάο είναι ήδη πιστοποιημένο.
Αν, λοιπόν, δεν τις έχεις δοκιμάσει ακόμα ή αν τις γνωρίζεις ήδη και είσαι φαν τους, τώρα είναι ευκαιρία καθώς αυτήν την εβδομάδα, από 15 έως 21 Σεπτεμβρίου, θα επωφεληθείς έκπτωσης 20% σε επιλεγμένες σοκολάτες με πιστοποίηση Fairtrade. Υπέροχη γεύση, φοβερή ποιότητα και ακόμα πιο φοβερή τιμή! Count me in!
Extra tip για τη σοκολάτα
Είναι σύνηθες να φυλάς την αγαπημένη σου σοκολάτα στο ψυγείο, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες. Όμως αυτό μπορεί να αποβεί καταστροφικό τόσο για την υφή όσο και για τη γεύση της. Ο Alain Ducasse, διάσημος Γάλλος σεφ με τρία αστέρια Michelin, ο οποίος έχει πλέον ανοίξει δέκα καταστήματα πώλησης σοκολάτας και διαθέτει σοκολατοποιία στη Γαλλία τονίζει ότι πρέπει να σταματήσεις αμέσως. Ο ίδιος αναφέρει ότι η σοκολάτα πρέπει να διατηρείται μεταξύ 15°C και 18°C σε ξηρό μέρος, ενώ η καλύτερη θερμοκρασία για κατανάλωση είναι περίπου 20°C. Εάν η σοκολάτα κρατηθεί στο ψυγείο, το νερό συμπυκνώνεται και η σοκολάτα λευκαίνει.