Τα cardio tricks που θα σε βοηθήσουν να καις περισσότερες θερμίδες όταν περπατάς

Αύξησε την καύση λίπους και θερμίδων με αυτές τις επαγγελματικές συμβουλές.

Elle 25 Μαΐ. 22
Τα cardio tricks που θα σε βοηθήσουν να καις περισσότερες θερμίδες όταν περπατάς

Η απώλεια λίπους στην κοιλιά είναι ο πιο συνηθισμένος στόχος των ανθρώπων κατά τις προπονήσεις τους. Ωστόσο, αυτό απαιτεί σοβαρή εστίαση σε τρία πράγματα, τα οποία περιλαμβάνουν το να τρως με έλλειμμα θερμίδων, να κάνεις προπόνηση ενδυνάμωσης και φυσικά να κάνεις cardio. Κι εδώ ερχόμαστε εμείς να σε βοηθήσουμε να απαλλαγείς από το λίπος της κοιλιάς με μερικά εξαιρετικά αποτελεσματικά μυστικά cardio tricks. Έτσι, χωρίς άλλη καθυστέρηση, φόρεσε τα ρούχα γυμναστικής σου και ας ξεκινήσουμε.

Όσον αφορά τις καρδιαγγειακές δραστηριότητες, έχεις πολλές επιλογές, το τρέξιμο, το ποδήλατο, το κολύμπι και η χρήση του stair climber είναι μόνο μερικές από αυτές. Πολλά άτομα υποτιμούν το περπάτημα ως εργαλείο απώλειας λίπους, αλλά είναι επίσης εξαιρετικά αποτελεσματικό. Έχει χαμηλό αντίκτυπο, είναι ιδανικό για αποθεραπεία και μπορεί να γίνει για μεγάλες αποστάσεις και χρονικές περιόδους.

Πώς όμως μπορείς να αυξήσεις κι άλλο την καύση θερμίδων στο καθημερινό σου περπάτημα; Ακολουθούν μερικές συμβουλές που συνιστά ο Tim Liu, CSCS, online fitness και nutrition coach, να συμπεριλάβεις στην επόμενη cardio ρουτίνα σου.

cardio

Κάνε βόλτες λόφους ή σε περιοχές με κλίση

Ένας τρόπος για να αυξήσεις τη δυσκολία του περπατήματος σου για να κάψεις περισσότερες θερμίδες είναι να αυξήσεις την κλίση. Περπατώντας σε ανηφόρα, αναγκάζεις το σώμα σου να δουλέψει σκληρότερα, επιστρατεύοντας περισσότερους μύες γύρω από τους γοφούς και τα πόδια. Βρες έναν λόφο στη γειτονιά, το πάρκο ή την πόλη σου και περπάτησε τον μέχρι την κορυφή. Κατέβα ξανά και επανάλαβε για μερικούς ακόμη γύρους. Σκέψου ότι ξοδεύεις τον ίδιο χρόνο περπατώντας σε μια επίπεδη επιφάνεια και σε μια ανηφόρα, αλλά θα ωφεληθείς πολύ περισσότερο κάνοντας το δεύτερο, οπότε γιατί όχι;

Άλλαξε ρυθμό

Εκτός από την αύξηση της κλίσης και την ανάβαση σε λόφους, ένας άλλος τρόπος για να κάψεις περισσότερες θερμίδες και λίπος όταν περπατάς είναι να αυξήσεις την ταχύτητα. Εάν έχεις συνηθίσει να περπατάς με χαλαρό ρυθμό, μπορείς να κάνεις αντ ‘αυτού λίγο πιο δυναμικό περπάτημα.

Στην επόμενη βόλτα σου προκάλεσε τον εαυτό σου να πάει λίγο πιο γρήγορα. Μπορείς να μετρήσεις πόσο χρόνο χρειάζεται συνήθως για να περπατήσεις την τυπική σου διαδρομή και μετά να προσπάθησε να τον ξεπεράσεις. Εάν ξεκινάς τώρα και χτίζεις την αντοχή σου, μπορείς να κάνεις εναλλαγές του ρυθμού σου με σύντομα διαστήματα γρήγορου βάδην.

cardio

Κάνε ενδιάμεσα ασκήσεις ποδιών με το βάρος του σώματος

Κατά τη διάρκεια της βόλτας σου, μπορείς να κάνεις τα πόδια σου να δουλέψουν πιο σκληρά ενσωματώνοντας μερικές ασκήσεις με σωματικό βάρος. Ακολουθούν μερικές από αυτές:

Squats με σωματικό βάρος (x15 επαναλήψεις)

Κράτησε τον κορμό σου σε όρθια στάση και τον πυρήνα σφιχτό και κάθισε αναπαυτικά στις φτέρνες και τους γοφούς σου μέχρι να είναι παράλληλα με το έδαφος. Στη συνέχεια, γύρισε στην αρχική σου θέση, τεντώνοντας τους γλουτούς και τους τετρακέφαλους σου.

Walking Lunges (x10-15 επαναλήψεις για κάθε πόδι)

Ξεκίνησε την κίνηση κάνοντας έναν μακρύ διασκελισμό και προχωρώντας μπροστά με το ένα πόδι. Τοποθέτησε σταθερά το πόδι σου και μετά χαμήλωσε τον κορμό σου μέχρι το πίσω γόνατο να ακουμπήσει απαλά το έδαφος. Μόλις το γόνατο αγγίξει το έδαφος, πάτησε με το άλλο πόδι και επανάλαβε.

Butt Kickers (x15 επαναλήψεις για κάθε πόδι)

Με τα χέρια εκατέρωθεν του κορμού άρχισε να κλωτσάς προς τα πίσω ακουμπώντας τις φτέρνες στους γλουτούς σου, λυγίζοντας τους μηριαίους σε κάθε επανάληψη.

High Knees (x10 επαναλήψεις για κάθε πόδι)

Διατηρώντας τον κορμό σου όρθιο και τον πυρήνα σου σφιχτό, άρχισε να βαδίζεις σηκώντας τα γόνατά σου μπροστά πάνω από τους γοφούς και πάλι πίσω.

Πριν το καταλάβεις, θα μειώσεις το λίπος της κοιλιάς και θα πετύχεις τους στόχους σου για τη φυσική κατάσταση.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT