Το μυστικό για να καις γρήγορα το λίπος βρίσκεται μέσα σε κάθε κύτταρο του σώματός σου

Μια διαδικασία του οργανισμού σου επηρεάζει άμεσα το πόσο γρήγορα καις λίπος. Πώς θα την ενισχύσεις;

Elle 15 Νοε. 22
Το μυστικό για να καις γρήγορα το λίπος βρίσκεται μέσα σε κάθε κύτταρο του σώματός σου

Μιτοχόνδρια: Αυτές οι μικροσκοπικές μηχανές των κυττάρων που έχουν να κάνουν με το πόσο γρήγορα καις το λίπος σε διατηρούν υγιή, δυνατή και αδύνατη. Να πώς θα αξιοποιήσεις την εκπληκτική ισχύ τους. Τα μιτοχόνδρια, οι μικροσκοπικές “γεννήτριες” που βρίσκονται μέσα σε κάθε κύτταρο του σώματός σου, είναι οι υπερδυνάμεις που μετατρέπουν την τροφή σε τριφοσφωρική αδενοσίνη (ATP), η οποία γίνεται η βασική πηγή καυσίμων του οργανισμού σου. “Είναι τόσο σημαντικά, επειδή ρυθμίζουν την παραγωγή ενέργειας στο σώμα” τονίζει η Ann Marie Chiasson, MD, επίκ. Διευθύντρια στο Τμήμα Integrative Medicine του Πανεπιστημίου της Αριζόνας.

Και αυτή η διαδικασία επηρεάζει άμεσα το πόσο γρήγορα καις λίπος, πόσο καλά ανακάμπτεις μετά την άσκηση, την ικανότητά σου να καταπολεμάς ασθένειες και το πόσο καλά συγκεντρώνεσαι. Καθώς όμως πλησιάζεις στη δεκαετία των 40, τα μιτοχόνδρια γίνονται πιο νωθρά και τελικά πεθαίνουν. Αυτό σημαίνει όλο και λιγότερη ενεργητικότητα, πιο αργό μεταβολισμό και αδύναμο ανοσοποιητικό. Οι επιστήμονες δεν ξέρουν γιατί συμβαίνει αυτό, σε νέα έρευνα όμως διαπιστώθηκε πως ορισμένες συνήθειες μπορεί να προλάβουν – και να αντιστρέψουν – την παρακμή.

Κατανάλωσε τις κάτωθι τροφές για δυνατά μιτοχόνδρια και υιοθέτησε τις παρακάτω συνήθειες και θα παρατηρήσεις αύξηση της διανοητικής δύναμης, της αντοχής και του μεταβολισμού σου.

Άπαχο κρέας: Το κόκκινο κρέας έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε L-καρνιτίνη και βιταμίνες B6 και B12 που βοηθούν τα μιτοχόνδριά σου να δουλεύουν πιο αποτελεσματικά.

Διάβασε τη συνέχεια στο Shape.gr

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT