3 σειρές που μπορείς να ξεκινήσεις και να τελειώσεις μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο

Ποιος είπε πως χρειάζεται να περιμένεις μήνες ή ακόμη και χρόνια για την επόμενη σεζόν της αγαπημένης σου σειράς; Αν δεν έχεις τον χρόνο και την υπομονή, μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα στις παρακάτω 3 σειρές που εμείς τουλάχιστον είδαμε μέσα σε μια μέρα...

Σοφία Δρούγκα 16 Απρ. 21
3 σειρές που μπορείς να ξεκινήσεις και να τελειώσεις μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο

Οι ταινίες για κάποιους είναι πολύ σύντομες και οι σειρές για κάποιους άλλους, υπερβολικά μεγάλες. Βρήκαμε τη μέση λύση, και δεν είναι άλλη από τα mini-series που μας προσφέρει απλόχερα το Netflix. Όντας μια νέα προσθήκη στα δεδομένα της κινηματογραφίας, οι σύντομες σειρές έχουν τη δυνατότητα να προσδώσουν σε ένα σενάριο και μια ιστορία ακριβώς το χρόνο και την αγωνία που χρειάζεται για να περάσουν το νόημά τους.

Και αυτό ακριβώς κάνουν. Ειδικά οι 3 παρακάτω επιλογές μας, είναι προσανατολισμένες σε σειρές που εξυμνούν τόσο μέσω της ηθοποιίας όσο και θεματικά το γυναικείο φύλο. Όλες μας αγαπάμε να βλέπουμε δυναμικές και ταλαντούχες γυναίκες να αποδίδουν συγκλονιστικές ιστορίες και σενάρια (κάποια εκ των οποίων εμπνευσμένα από πραγματικά γεγονότα) και δίνουν τελικά νόημα και υπόσταση στην ύπαρξη των mini-series.

1. Godless

σειρές

 

Βίαιο και western, αλλά κυρίως η σειρά αυτή χαρακτηρίζεται από το γυναικέιο στοιχείο της. Το Godless είναι μια ιστορία μιας μικρής πόλης στο Μεξικό, η οποία κατοικείται σχεδόν αποκλειστικά από γυναίκες. Η Alice Fletcher που ενσαρκώνει μια δυναμική συγκροτημένη γυναίκα και η Michelle Dockery στο ρόλο μιας ανεξάρτητης χήρας, αποτελούν το δυναμικό γυναικείο cast που επευφημούμε και επιθυμούμε να βλέπουμε σε μεγάλες παραγωγές όπως αυτή του Godless. Σκηνοθετημένο από τον Scott Frank, με παραγωγό τον Steven Soderbergh, η σειρά αυτή είναι ο ορισμός ενός πραγματικά δυναμικού σεναρίου, που εκτελείται από άρτιους ηθοποιούς. Αν αγαπάς τα Western, αλλά πολλές φορές σου φαίνονται προβλέψιμα, αυτή είναι η σειρά για σένα!

Είδος: Δράμα, Western

Ηθοποιοί: Jack O’Connell, Jeff Daniels, Jessica Sula, Joleen Baughman, Kim Coates, Luke Robertson, Merritt Wever, Michelle Dockery, Rio Alexander, Sam Waterston, Samuel Marty, Scoot McNairy, Tantoo Cardinal, Thomas Brodie-Sangster

2. Unorthodox

σειρές

 

Αυτό το εξαιρετικό mini-series δράμα, λαμβάνει χώρα σε μια υπερ-Ορθόδοξη εβραϊκή οικογένεια. Η Esty, ένα δεκαεννέα χρονών κορίτσι που είναι δυσαρεστημένο με τον γάμο που της έχει επιβληθεί, δραπετεύει από αυτήν την κοινότητα και ταξιδεύει από τη Νέα Υόρκη στο Βερολίνο με την ελπίδα να ξεκινήσει μια νέα ζωή.

Όπως όλα τα καλά ρεαλιστικά δράματα, δεν υπάρχουν πραγματικά κακοί άνθρωποι στο Unorthodox. Όλοι προσπαθούν να κάνουν αυτό που πιστεύουν πως είναι σωστό, γεγονός που συνεχίζει να δημιουργεί ακόμη πιο περίπλοκες καταστάσεις. Την Etsy ενσαρκώνει η Ισραηλινή ηθοποιός Shira Haas και γνωρίζοντας πως η λέξη αυτή είναι υπερβολική, ακόμη πιστεύουμε πως αυτό το mini-series είναι μια ρεαλιστική αποκάλυψη.

Είδος: Δράμα

Ηθοποιοί: Aaron Altaras, Alex Reid, Amit Rahav, Aziz Dyab, David Mandelbaum, Delia Mayer, Dennenesch Zoude, Dina Doronne, Isabel Schosnig, Jeff Wilbusch, Langston Uibel, Ronit Asheri, Safinaz Sattar, Shira Haas, Tamar Amit-Joseph, Yousef Sweid

3. Unbelievable

σειρές

 

Βασισμένο στο βραβευμένο με το βραβείο Pulitzer άρθρο του 2015 “Μια απίστευτη ιστορία βιασμού”, αυτή είναι μια από τις καλύτερες παραγωγές του Netflix και σίγουρα η καλύτερη συναυλία με ντετέκτιβ σε πρωταγωνιστικό ρόλο, από την εποχή που ξεκίνησε η πρώτη σεζόν του True Detective. Το δράμα που αποτελείται από 8 συνολικά επεισόδια εξετάζει την υπόθεση μιας 16χρονης από την Ουάσινγκτον, η οποία ισχυρίζεται ότι βιάστηκε στην κρεβατοκάμαρά της και λίγο αργότερα αναγκάστηκε να ακυρώσει τη δήλωσή της μετά από έντονη ανάκριση της αστυνομίας.

Αργότερα, η αρχική της ιστορία τεκμηριώνεται από ένα παρόμοιο περιστατικό που εμφανίζεται αλλού. Δύο ντετέκτιβ, που ενσαρκώθηκαν αριστοτεχνικά από την Toni Collette και την Merritt Wever, αρνούνται να πιστέψουν πως το νεαρό κορίτσι ψεύδεται και έτσι ξεκινούν ένα αδιάκοπο ταξίδι για να πιάσουν τον δράστη.

Το Unbelievable, εκτός από την αναγνώριση που έλαβε ως μια άρτια παραγωγικά και σκηνιθετικά σειρά, επαινέθηκε ιδιαίτερα για την ευαισθητοποίηση στη μετατόπιση της προσοχής από τους κακοποιούς στα θύματα και έκανε τις ιστορίες τους να ακούγονται όπως πραγματικά θα έπρεπε να ακουστούν.

Είδος: Αστυνομικό, Δράμα

Ηθοποιοί: Austin Hebert, Dale Dickey, Danielle Macdonald, Elizabeth Marvel, Eric Lange, Kaitlyn Dever, Merritt Wever, Scott Lawrence, Toni Collette

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT