Αυτά είναι τα βιβλία με τα οποία θα καλωσορίσουμε τον Απρίλιο

Τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά τον ανοιξιάτικο αυτό μήνα.

Elle 13 Απρ. 24
Αυτά είναι τα βιβλία με τα οποία θα καλωσορίσουμε τον Απρίλιο

Μπορεί οι βόλτες μας να έχουν αυξηθεί χάρη στις ηλιόλουστες ημέρες που μας χαρίζει ο Απρίλιος, ωστόσο ποτέ δεν θα χάσουμε την όρεξη να ξεκινήσουμε ένα καλό βιβλίο, ακόμα κι αν ο χρόνος μας είναι περιορισμένος. Γι’αυτό, τα παρακάτω βιβλία που σου προτείνουμε, πρέπει σίγουρα να βρουν μία θέση στη βιβλιοθήκη σου.

ΑΝΕΒΑ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΝΑ ΤΟ ΦΩΝΑΞΕΙΣ του James Baldwin (εκδ. Πόλις)
Πόσο ελεύθερος μπορεί να είναι ένας νεαρός μαύρος Αμερικανός τη δεκαετία του ’30; Αυτό είναι το ερώτημα που όπλισε τη γραφή του Baldwin στο πρώτο του μυθιστόρημα, ένα από τα κλασικά κείμενα όχι μόνο της αμερικανικής, αλλά και της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Απαραίτητο ανάγνωσμα.

βιβλία

 

ΚΟΡΙΤΣΙ της Camille Laurens (εκδ. Μεταίχμιο)
Η Laurens μας χαρίζει με διακριτικότητα ένα μυθιστόρημα που, χωρίς να προσπαθεί, λέει πολύ περισσότερα από ό,τι θα έκανε αν ήθελε να μιλήσει για θέματα φύλου, τάξης, εξουσίας.

βιβλία

 

ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΪΑΜΙ της Φερνάντα Μελτσόρ (εκδ. Δώμα)
Στην Ελλάδα γνωρίσαμε τη Μεξικανή συγγραφέα με την Εποχή των Μουσώνων. Τώρα έχουμε την ευκαιρία να διαβάσουμε τα πρώτα διηγήματά της. Υπάρχει και εδώ η βίαιη ορμητικότητα με την οποία επιτίθεται στις λέξεις, στους ήρωες και τις ηρωίδες, παραμένοντας ωστόσο τρυφερή. Πρωταγωνίστρια, μια πόλη που κατατρώει τους κατοίκους της.

βιβλία

 

ΑΟΡΙΣΤΟΣ της Ελευθερίας Παπουτσάκη (εκδ. Νήσος)
Δώδεκα αληθινές ιστορίες ψυχοθεραπείας από την οπτική γωνία του ψυχοθεραπευόμενου. Τρεις άντρες και έξι γυναίκες από 35 έως 75 ετών καταθέτουν την
εμπειρία τους στη συγγραφέα, η οποία τους υποδύεται και αφηγείται τα πάθη τους σε Ά ενικό πρόσωπο. Τρεις ιστορίες είναι οι δικές της. Μια προσπάθεια να δούμε το βίωμα της ψυχοθεραπείας από την… ανάποδη.

βιβλία

 

ΛΙΠΟΤΑΞiΑ του Αμπντουλραζάκ Γκούρνα (εκδ.Ψυχογιός)
Ο νομπελίστας συγγραφέας χρησιμοποιεί τον έρωτα ως όχημα και τον ήρωά του τον Σαλίμ για να μιλήσει με πλούσια αφήγηση και λυρικό ύφος για την ατομική,
πολιτική, κοινωνική και, φυσικά, για τη συναισθητικά τραυματική κληρονομιά της αποικιοκρατίας στην Αφρική.

βιβλία

 

ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΙΧΤΥ της Iris Murdoch (εκδ. Διόπτρα)
Η βραβευμένη με Booker το 1954 συγγραφέας του Θάλασσα, Θάλασσα είχε κάνει την πρώτη της εμφάνιση με αυτό το μυθιστόρημα που μιλάει για τη δουλειά και την αγάπη, τον πλούτο και τη δόξα, με πρωταγωνιστή τον Τζέικ, που νομίζει ότι υπάρχει… αληθινή ζωή.

βιβλία

ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΙ της Κλαούδια Πινιέιρο (εκδ. Carnivora)
Η βασίλισσα του αργεντίνικου νουάρ γράφει για μια ανεξιχνίαστη γυναικοκτονία στο Μπουένος Άιρες. Η μικρή κόρη μιας οικογένειας βρίσκεται άγρια δολοφονημένη. Όπως άγριος είναι και ο καθρέφτης που φτιάχνει η συγγραφέας για το πώς πρέπει να είμαστε οι γυναίκες σήμερα για να επιβιώσουμε.

βιβλία

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT