Αυτά είναι τα βιβλία που θα μας συναρπάσουν αυτό τον Φεβρουάριο

Τα βιβλία με τα οποία θα κλείσουμε το "κεφάλαιο" του χειμώνα.

Elle 11 Φεβ. 24
Αυτά είναι τα βιβλία που θα μας συναρπάσουν αυτό τον Φεβρουάριο

Λίγο πριν τον επίσημο ερχομό της άνοιξης, συγκεντρώσαμε τα βιβλία που μας κίνησαν το ενδιαφέρον, τα οποία δίχως δεύτερη σκέψη θα αποτελέσουν τον καλύτερο επίλογο για τον χειμώνα.

ΜΙΚΡΕΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ της Μάρτα Σανθ (εκδ. Carnivora)

βιβλία
Η καταξιωμένη Ισπανίδα συγγραφέας γράφει κουβαλώντας έμφυλα πλήγματα, θραύσματα και τραύματα χωρίς να τα επισημαίνει. Απλώς υπάρχουν στις άγριες λέξεις της, στον ρυθμό που τις βάζει στη σειρά. Ένας ρυθμός καταιγιστικός με έναν πολύ δικό του τρόπο, ακόμη και όταν γίνεται αργός. Όλα ξεκινούν όταν η Πάουλα Κινιόνες φτάνει στο Σαφράν, μια κωμόπολη της Καστίλλης, για να εντοπίσει ομαδικούς τάφους από την εποχή του εμφυλίου.

 

Ο ΔΡΑΚΟΣ ΤΗΣ ΠΡΕΣΠΑΣ: Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΑΓΟΥ της Ιωάννας Μπουραζοπούλου (εκδ. Καστανιώτη)

βιβλία
Η πολυμεταφρασμένη συγγραφέας ολοκληρώνει τη μυθιστορηματική τριλογία της και αποκαλύπτει τι ενώνει τις χώρες και τους ανθρώπους που μοιράζονται μια λίμνη και έναν δράκο.

ΤΟ ΠΟΡΤΡΕΤΟ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΩΣ ΝΕΑΡΟΥ ΣΚΥΛΟΥ του Ντίλαν Τόμας (εκδ. Κυψέλη)

βιβλία
Δέκα διηγήματα με μικρούς ήρωες που, μέσα από μεγάλη απλότητα, γίνονται τα φορτία που κουβαλούν το παράλογο της καθημερινότητας και την κοινωνική, ανάγλυφη υποκρισία.

 

ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΠΙΤΙ της Rachel Cusk (εκδ. Gutenberg)

βιβλία
Η Cusk ξέρει να μεταφέρει το γυναικείο βίωμα όσο λίγες συγγραφείς σήμερα. Και το κάνει με την καθαρότητα της πρόθεσής της. Αυτό συμβαίνει και εδώ στη σκιαγράφηση της ηρωίδας της που μισεί επώδυνα τον εαυτό της.

ΚΟΛΥΜΠΩΝΤΑΣ ΣΤΗ ΛΙΜΝΟΥΛΑ ΥΠΟ ΒΡΟΧΗΝ του George Saunders (εκδ. Gutenberg)

βιβλία
O σπουδαίος Αμερικανός πεζογράφος όχι μόνο υποδεικνύει κάποια κλειδιά που κάνουν μια αφήγηση πιο ενδιαφέρουσα, αλλά και «εκπαιδεύει» τον αναγνώστη πώς να απολαμβάνει τις κρυφές αρετές της λογοτεχνικής γραφής μελετώντας διηγήματα μεγάλων Ρώσων κλασικών.

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΝΑ του Ocean Vuong (εκδ. Gutenberg)

βιβλία
O Vuong είναι ο πρώτος από τη βιετναμέζικη οικογένειά του που έμαθε να διαβάζει σε ηλικία 11 ετών. 18 χρόνια αργότερα, έλαβε το βραβείο T.S. Eliot, ενώ το 2019 κυκλοφόρησε ένα από τα καλύτερα βιβλία της χρονιάς. Φέτος, εκδίδεται στα ελληνικά μια νέα ποιητική συλλογή με ένα σωρό στίχους-αγκαλιά.

Ο ΜΠΙΝΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ του Μάριου Χάκκα (εκδ. Άγρα)

βιβλία
Οι ιστορίες του Χάκκα επανακυκλοφορούν για να μας θυμίσουν πώς μπορεί ένας συγγραφέας να είναι αφοπλιστικά επιθετικός και αριστοτεχνικά ειρωνικός χωρίς να θυσιάζει ποτέ το κέντρο της αποστολής του στον βωμό της φόρμας και του ύφους του. Ανακαλύψτε τον.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT