Τα βιβλία που ξεχωρίσαμε μέσα στον Μάρτιο

Τα βιβλία που σας προτείνουμε για να καλωσορίσετε την άνοιξη.

Elle 23 Μαρ. 24
Τα βιβλία που ξεχωρίσαμε μέσα στον Μάρτιο

Μπορεί οι ηλιόλουστες μέρες να μας καλούν να απολαύσουμε τη ζωή εκτός σπιτιού, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν μπορούμε να έχουμε μαζί μας ένα καλό βιβλίο για τις στιγμές που θέλουμε να χαλαρώσουμε. Για αυτό τον Μάρτιο ξεχωρίσαμε μία σειρά από βιβλία που θα σας συναρπάσουν, καλωσορίζοντας την άνοιξη με τον πιο ευφάνταστο τρόπο.

ΟΛΗ ΜΟΥ Η ΟΡΓΗ της Sabaa Tahir (εκδ. Διόπτρα)
Δύο έφηβοι με καταγωγή από το Πακιστάν είναι παγιδευμένοι σε μια πόλη στην έρημο της Καλιφόρνιας. Διεκδικούν το δικαίωμά τους στη ζωή, στα όνειρα και στον έρωτα. Η Sabaa Tahir είναι η πρώτη μουσουλμάνα Αμερικανοπακιστανή που κέρδισε το National Book Award.

βιβλία

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΡΟΜΠΕΡΤ του Βρασίδα Καραλή (εκδ. Δύο Δέκα)
Ένα σπαρακτικό, ερωτικό γράμμα αποχωρισμού από τον συγγραφέα προς τον ερωτικό του σύντροφο. Όσα κείμενα και να δημοσιευτούν για την αγάπη, πάντα θα υπάρχει κάτι ακόμα να γραφτεί για να διαβαστεί και να γεννήσει δάκρυα.

βιβλία

ΜΕΡΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ του George Saunders (εκδ. Ίκαρος)
Ένας από τους σπουδαιότερους συγγραφείς των ημερών μας υπογράφει μια συλλογή διηγημάτων που χτενίζουν με λογοτεχνική μαεστρία όλες τις πτυχές της ανθρώπινης ύπαρξης. H γραφή του κάνει χρήση πολλών διαφορετικών ειδών, χωρίς ωστόσο να λείπει από κανένα ένα βαθύ, πηχτό συναίσθημα που νιώθεις ότι σου γυμνάζει την καρδιά, το μυαλό ακόμη και τη μνήμη.

βιβλία

ΣΠΟΥΔΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ της Sarah Bernstein (εκδ. Διόπτρα)
Το πιο ενδιαφέρον ερώτημα που θέτει η Καναδή συγγραφέας είναι πώς όσοι δέχονται καταπίεση και βία μπορούν να εσωτερικοποιήσουν μια ευθύνη που όχι μόνο δεν τους αναλογεί, αλλά τους καταπιέζει ακόμα περισσότερο. Τόσο που η ευθύνη καταλήγει και αυτή εργαλείο για τον ίδιο τον καταπιεστή και τροχοπέδη για την επιβίωση του καταπιεσμένου.

βιβλία

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΕΦΤΥΝΕ ΦΩΤΙΑ της Τζούλια Μπινάντο Μέλις (εκδ. Πατάκη)
Ένα τρυφερό παραμύθι για ένα κορίτσι και ένα αγόρι που συναντιούνται σε ένα νοσοκομείο και βρίσκουν τον τρόπο να αποδράσουν από τον κόσμο ανακαλύπτοντας μια άλλου είδους θεραπεία. Μια θεραπεία κρυμμένη στη φαντασία τους.

βιβλία

ΤΟ ΠΙΣΩ ΔΩΜΑΤΙΟ της Carmen Martin Gaite (εκδ. Gutenberg)
Μια από τις πιο μεγάλες συγγραφείς της Ισπανίας του 20ού αιώνα γράφει για την ιστορία της χώρας της μέσα από το δικό της, προσωπικό βίωμα με μια αμεσότητα που την εκτιμάς.

βιβλία

ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΟ ΕΘΝΟΣ του Paul Auster (εκδ. Μεταίχμιο)
Σε μια συνοπτική καταγραφή, ο Αμερικανός συγγραφέας βάζει στη σειρά με ψυχραιμία τις κοινωνικές και πολιτικές παραμέτρους με βάση τις οποίες οι ΗΠΑ αρνούνται να θεσπίσουν νόμους που θα θέσουν την οπλοφορία υπό έλεγχο.

βιβλία

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT