ELLE NOW: Οι παραστάσεις, οι ταινίες και οι συναυλίες που θα μας συναρπάσουν τον Σεπτέμβριο

Τα happenings που δεν πρέπει να χάσουμε αυτό τον Σεπτέμβριο.

Elle 30 Αυγ. 23
ELLE NOW: Οι παραστάσεις, οι ταινίες και οι συναυλίες που θα μας συναρπάσουν τον Σεπτέμβριο

Έχοντας αφήσει πίσω μας τις καλοκαιρινές εξορμήσεις, τις παραλίες και τα κυκλαδίτικα ηλιοβασιλέματα, επιστρέψαμε στην πόλη για να εισέλθουμε στη νέα εποχή που μας επαναφέρει σε τάξη. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχουμε την ευκαιρία να βάλουμε λίγο αλάτι στη ζωή μας μέσα στον Σεπτέμβριο, με τις νέες μουσικές κυκλοφορίες, τις ταινίες που θα δούμε, αλλά και τις συναυλίες που θα παρακολουθήσουμε για να καλωσορίσουμε με τον καλύτερο τρόπο το φθινόπωρο.

 

Μουσική

Πώς ακούγεται ο τέταρτος δίσκος The Greater Wings της Julie Byrne; Σαν να σου πλημμυρίζει την καρδιά κάτι λυπητερό που δεν θέλει όμως να σε στεναχωρήσει, αλλά να σου γνωρίσει κάτι καινούριο και λαμπερό. Μια νέα, καθαρή μέρα σαν αυτές που ξεκινούν σε μια παραλία, ιδανικά χωρίς μαγιό.

Σεπτέμβριο

Η Jessy Lanza έχει εντελώς διαφορετική διάθεση. Τα τραγούδια της κουβαλούν τον ήλιο του Σαν Φρανσίσκο, όπου και μετακόμισε πρόσφατα, αλλά και τις απογοητεύσεις της από τα αγόρια. Μας αρέσει που απευθύνεται σε κάποια από αυτά. Ακούστε το Marathon: εδώ του λέει ότι δεν είναι τόσο αστείος όσο νομίζει.

Σεπτέμβριο

Είστε στη βεράντα, την ώρα που ο ήλιος, αδύναμος πια, χάνεται; Βάλτε να παίζει το Marzipan του Charif Megarbane.

Σεπτέμβριο

Όταν ο ήλιος πέσει εντελώς, επιλέξτε το Candidasa από το ομώνυμο EP του DJ Koze.

Σεπτέμβριο

Για δέκα ολόκληρα, υπέροχα λεπτά θα κουνάτε τους ώμους σας και όχι μόνο.

Σεπτέμβριο

Αν μείνετε στην Αθήνα ή σε κάποιο άλλο αστικό κέντρο, αφήστε τη Sanoli και το άλμπουμ της Canyon να σας μεταφέρει στα βουνά. Ακόμη και αυτά τα κάνει να… χορεύουν.

Σεπτέμβριο

 

Σινεμά

Παραδοσιακά, η κινηματογραφική σεζόν ξεκινά με το Φεστιβάλ Βενετίας που φέτος κλείνει τα 80 του χρόνια και θα λάβει χώρα από τις 30/8 έως τις 9/9. Το πρόγραμμα είναι εντυπωσιακό και ενδεικτικό της σεζόν, που αναμένεται πολύ ενδιαφέρουσα. Στη Μόστρα θα κάνουν πρεμιέρα, μεταξύ άλλων, τρεις βιογραφίες: το Ferrari του Michael Mann με τον Adam Driver στον ρόλο του Enzo Ferrari, το Maestro του Bradley Cooper, o οποίος επίσης πρωταγωνιστεί υποδυόμενος τον μουσικό Leonard Bernstein, και το Priscilla της Sofia Copolla. Πολυαναμενόμενο και το The Killer του David Fincher, μέσω του οποίου κάνει comeback o Michael Fassbender. Φυσικά, έξτρα ενδιαφέρον για εμάς έχει το Poor Thing του Γιώργου Λάνθιμου, με πρωταγωνιστές την Ema Stone και τον Mark Ruffalo.

 

Φεστιβάλ

Ένας από τους λόγους που περιμένουμε τον Σεπτέμβριο είναι το πρώτο Women In Comedy Greece (6/9 στο Θέατρο Βράχων). Πρόκειται για ένα φεστιβάλ κωμωδίας που επικεντρώνεται στην ανάδειξη των γυναικών και των non binary καλλιτεχνών του χώρου της stand-up comedy, το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Women In Comedy UK. Η ελληνική εκδοχή θα είναι επίσης μια γιορτή ορατότητας των γυναικείων κωμικών ταλέντων, ενώ θα πάρουν μέρος οι πιο ταλαντούχες stand-up comedians. Ανάμεσά τους και η αγαπημένη μας Ηρώ Κατσούδα, η οποία δήλωσε στο ELLE: «Τόσα χρόνια έχω βαρεθεί να με ρωτάνε, είτε ο κόσμος είτε σε συνεντεύξεις, πώς νιώθω ως γυναίκα κωμικός και όχι σκέτο ως επαγγελματίας κωμικός. Γιατί είναι ΟΚ να μη σου αρέσει, για παράδειγμα, η κωμωδία η δική μου ή κάποιας άλλης συναδέλφου, αλλά δεν είναι ΟΚ να μη σου αρέσει λόγω του φύλου μας. Εξαιτίας, λοιπόν, αυτής της μαζικής συλλογιστικής, πολλές νέες κωμικοί δεν έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με τους αντίστοιχους σε εμπειρία άντρες συναδέλφους. Γι’ αυτό και είναι σημαντική η ύπαρξη του φεστιβάλ. Για να δώσει ορατότητα σε θηλυκότητες που αξίζουν κωμικά, αλλά δεν είχαν τις ίδιες ευκαιρίες. Γι’ αυτό και το στηρίζω. Γιατί, αν μπορεί να γίνει το περιβάλλον ισότιμο για τα νεότερα κορίτσια και να μην τραβήξουν όσα τράβηξα εγώ και άλλες συνάδελφοι, ε, ναι, επιτέλους ας γίνει! Στόχος μας είναι να έρθει η εποχή που δεν θα χρειάζεται ένα τέτοιο φεστιβάλ. Αλλά μέχρι τότε, τα λέμε στο Women In Comedy!»

Σεπτέμβριο

Live

Κλείνουμε ραντεβού στις συναυλίες του Σεπτέμβρη:

Δεν θα χάσουμε με τίποτα τους Idles οι οποίοι, μετά την πρώτη sold out ημέρα, θα μας περιμένουν και με δεύτερη ημερομηνία στο Θέατρο Βράχων, 29 και 30/9. Το punk rock πάρτι του φθινοπώρου.

Για εσάς που αγαπάτε τις πιο «ηλιόλουστες κιθάρες», το ραντεβού κλείνεται για τις 16/9 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων όπου θα εμφανιστούν οι Allah Las.

Σεπτέμβριο

 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT