ELLE NOW: Τι θα δούμε, τι θα ακούσουμε και πού θα πάμε τον Μάιο

Οι επιλογές του ELLE σε θέατρο, μουσική, σινεμά, εικαστικά για τον μήνα Μάιο.

Elle 02 Μαΐ. 23
ELLE NOW: Τι θα δούμε, τι θα ακούσουμε και πού θα πάμε τον Μάιο

Όλα όσα θέλουμε να δούμε, να ακούσουμε και να παρακολουθήσουμε τον μήνα Μάιο.

ΘEΑΤΡΟ

Μάιο

Processed with VSCO with m5 preset

Για ποια παράσταση μιλούν όλοι αυτή τη στιγμή στην Αθήνα; Για το Goodbye, Lindita του Mario Banushi στη Σκηνή Κατίνα Παξινού του Rex. Ένα σπαρακτικό ποίημα για την απώλεια που σείει τα θεμέλια, τα σώματα, τα έπιπλα, κάνει τις κουρτίνες να χορεύουν…Το πιο ωραίο που καταφέρνει ο νεότατος, αλβανικής καταγωγής σκηνοθέτης είναι, δίπλα στην απώλεια, να τοποθετεί ισάξια την παρηγοριά που βρίσκει τρόπο να απαλύνει τον ανείπωτο πόνο. Έως 4/6. Η παράσταση θα επαναληφθεί και τη νέα σεζόν. Μην τη χάσετε! Επίσης, αναζητήστε το επόμενο εγχείρημα του δημιουργού, Taverna Miresia, στο Φεστιβάλ Αθηνών, 18-20/7.

ΜΟΥΣΙΚH

Μάιο

Οι Echo Tides στο άλμπουμ Ανδρομέδα FM (1) τραγουδάνε ελληνικούς στίχους που γεννήθηκαν μέσα στην πανδημία για να βγουν από την καραντίνα και να συναντηθούν με τη synth pop και το σκοτεινό new wave.

Οι Everything But the Girl επιστρέφουν μετά το Temperamental του 1999 με το Fuse και ακούγονται σαν χάδι και αγκαλιά μαζί.

To ομώνυμο πρώτο άλμπουμ της Blondshell -aka Sabrina Teitelbaum-  είναι γεμάτο με πόνο από τις σκέψεις ενός κοριτσιού που νιώθει πληγωμένο και αδικημένο.

ΣΙΝΕΜA

Μάιο

Το Saint Omer, το ντεμπούτο μυθοπλασίας της Alice Diop με δύο μεγάλα βραβεία στο Φεστιβάλ Βενετίας (τον Αργυρό Λέοντα – Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής, αλλά και τον Χρυσό Λέοντα του Μέλλοντος – Βραβείο Καλύτερης Πρώτης Ταινίας) μόλις έκανε πρεμιέρα στις σκοτεινές αίθουσες. Η νεαρή συγγραφέας Ραμά παρακολουθεί τη δίκη μιας γυναίκας αφρικανικής καταγωγής που κατηγορείται για τον θάνατο της κόρης της.

Ο Ari Aster με την ταινία Ο Μπο Φοβάται, στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Joaquin Phoenix, δημιουργεί ακόμα ένα εφιαλτικό, horror κινηματογραφικό σύμπαν ανάλογο του Μεσοκαλόκαιρου. 27/5

Τα σέξυ Μπάσταρδα του Νίκου Πάστρα παίρνουν τον δρόμο τους και μας περιμένουν στις αίθουσες. 25/5

ART AND SHOPPING

Μάιο

Έως 31/5 θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε το πρώτο pop-up του οίκου Karl Lagerfeld στην Αθήνα (Kal.Athi, Αθηναΐδος 6), με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης Metropolitan Museum of Art’s 2023 Costume Institute Εxhibition με θέμα Karl Lagerfeld: A Line of Beauty. Στο pop-up θα δείτε από κοντά τη συλλογή The Ultimate Icon με ιδιαίτερα κομμάτια διακοσμημένα με πρωτότυπα σκίτσα του δημιουργού, μοναδικά κεντήματα, περίτεχνες λεπτομέρειες και χαρακτηριστικά prints που αποτυπώνουν το σχεδιαστικό εύρος του Karl Lagerfeld, αλλά και όλα τα στοιχεία που τον έκαναν να ξεχωρίζει.

ΛΥΡΙΚH

Μάιο

Το The Last Five Years, μια νεοϋορκέζικη ιστορία ενός ασυνήθιστου έρωτα, του βραβευμένου με τρία Τόνυ Αμερικανού συνθέτη Jason Robert Brown, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για έξι μοναδικές παραστάσεις: 5, 6, 7, 11, 12 και 13 Μαΐου. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν η Βάσια Ζαχαροπούλου και ο Πάρις Παρασκευάδης.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: