Νύχτες Πρεμιέρας: 5 ταινίες που δεν πρέπει να χάσεις

Φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας γιορτάζει τα 27 του χρόνια και σκορπάει τη μαγεία του σινεμά σε 9 αίθουσες σε όλη την πόλη.

Σύρμα Κιουπελόγλου 22 Σεπ. 21
Νύχτες Πρεμιέρας: 5 ταινίες που δεν πρέπει να χάσεις
Cover Photo: imdb.

Οι Νύχτες Πρεμιέρας είναι το ετήσιο κινηματογραφικό ραντεβού των Αθηναίων. Από τις 22 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 3 Οκτωβρίου, θα επαναλάβουν την επιτυχή υβριδική εκδοχή της περσινής διοργάνωσης, επιτρέποντας σε όσο το δυνατόν περισσότερους θεατές να γίνουν μέρος τους. Για να μην χαθείς στις κατηγορίες και το πλούσιο πρόγραμμα του Φεστιβάλ, έχουμε διαλέξει για εσένα τις 5 ταινίες που δεν πρέπει με τίποτα να χάσεις.

Ένας Ήρωας/ A hero

H ταινία έναρξης του Φεστιβάλ πρέπει να μπει σίγουρα στη λίστα σου. Η ιρανογαλλική αυτή ταινία αφηγείται την ιστορία του Rahim, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή λόγω χρέους που δεν μπόρεσε να αποπληρώσει. Κατά τη διάρκεια μιας διήμερης άδειας, προσπαθεί να πείσει τον πιστωτή του να αποσύρει την καταγγελία του ενάντια στην καταβολή μέρους του ποσού. Τα πράγματα όμως δεν πάνε όπως τα είχε σχεδιάσει. Ο σκηνοθέτης, Asghar Farhadi, είναι βραβευμένος, μεταξύ άλλων, με δύο Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας και τρία βραβεία στα φεστιβάλ Καννών και Βερολίνου.

Προβολή: 23/09/2021, 21:00, ΙΝΤΕΑΛ

Ο άντρας των ονείρων μου/ I’m your man

Υπάρχει ο τέλειος άνδρας; Η ρομαντική αυτή κωμωδία επιστημονικής φαντασίας από την Γερμανία, έρχεται να το απαντήσει. Για να λάβει κεφάλαια έρευνας για τις σπουδές της, μια επιστήμονας δέχεται μια προσφορά να συμμετάσχει σε ένα εξαιρετικό πείραμα, όπου για τρεις εβδομάδες θα ζήσει με ένα ανθρωποειδές ρομπότ, που δημιουργήθηκε για να την κάνει ευτυχισμένη. Πρέπει να σημειωθεί ότι η σκηνοθέτιδα Maria Schrader έχει βρεβευθεί με Emmy για τη μίνι σειρά «Unorthodox» στο Netflix.

Προβολή: 25/09/2021, 19:45, ΑΙΓΛΗ ΖΑΠΠΕΙΟΥ

Titane

Ένα τολμηρό θρίλερ στο οποίο η έννοια της σεξουαλικής ταυτότητας συναντά το «Crash» και το σινεμά σωματικού τρόμου του David Cronenberg. Ένας πατέρας επανενώνεται με το γιο του, ο οποίος αγνοούνταν για 10 χρόνια. Την ίδια στιγμή μία σειρά ανεξήγητων εγκλημάτων αναστατώνει την περιοχή. Η σκηνοθέτιδα, Julia Ducournau, είναι μόλις η δεύτερη γυναίκα που κατόρθωσε να κατακτήσει ποτέ τον Χρυσό Φοίνικα.

Προβολή: 24/09/2021, 21:00, ΔΑΝΑΟΣ

Η γαλλική αποστολή/ The french dispatch 

O υπέροχος Wes Anderson δεν χρειάζεται συστάσεις, οι 7 προσωπικές υποψηφιότητες για Όσκαρ αρκούν. Το 2021 επιστρέφει με μία κωμωδία φαντασίας, μία ερωτική επιστολή στους δημοσιογράφους που υπερασπίζονται την σοφιστικέ δημοσιογραφία. Με φόντο μια φανταστική γαλλική πόλη του εικοστού αιώνα, ζωντανεύει μια συλλογή ιστοριών που δημοσιεύτηκε στο «The French Dispatch Magazine». Το all star cast περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλους τους Timothée Chalamet, Léa Seydoux, Adrien Brody, Tilda Swinton, Willem Dafoe, Saoirse Ronan.

Προβολή: 3/10/2021, 21:00, ΔΑΝΑΟΣ

Dune

Το «Dune» είναι από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς. Αποτελεί διασκευή του μυθιστορήματος επιστημονικής φαντασίας του Frank Herbert, για τον γιο μιας ευγενούς οικογένειας που του έχει ανατεθεί η προστασία του πολυτιμότερου και του πιο ζωτικού στοιχείου στον γαλαξία. Πρωταγωνιστούν δύο από τα πιο hot ονόματα του Hollywood αυτήν τη στιγμή, ο Timothée Chalamet (που ποτέ δεν είναι αρκετός) και η Zendaya, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Denis Villeneuve. Η ταινία λήξης του Φεστιβάλ είναι ίσως η πιο πολυαναμενόμενη.

Προβολή: 2/10/2021, 20:30, ΙΝΤΕΑΛ, 2/10/2021, 20:30, ΔΑΝΑΟΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT