Μάθε ποια ήταν η αγαπημένη ταινία όλων, τη χρονιά που γεννήθηκες!

Όλες οι παρακάτω ταινίες έσπασαν τα box-office του Χολιγουντιανού κινηματογράφου και είναι απαραίτητο να μπούν άμεσα σε διαθεσιμότητα στο Netflix. Ανακάλυψε ποιά ήταν η ταινία της χρονιάς όταν γεννήθηκες εσύ και ρώτα τους δικούς σου γι'αυτή. Είμαστε σίγουροι πως την έχουν δει και εκείνοι και ίσως κι εσύ!

Σοφία Δρούγκα 27 Ιουλ. 21
Μάθε ποια ήταν η αγαπημένη ταινία όλων, τη χρονιά που γεννήθηκες!

Θα μπορούσαμε σίγουρα να απαριθμήσουμε εκατοντάδες ταινίες απο τη δεκαετία του 70 και έπειτα, αλλά θα αρκεστούμε στις top ταινίες απο το 1980 εως και το 2007. Από ρομαντικές ως ταινίες δράσεις και πιο πρόσφατα, ποιοτικός κινηματογράφος με τα πιο περίφημα ειδικά εφέ και σενάρια επιστημονικής φαντασίας, πάμε να ανακαλύψουμε πότε γυρίστηκαν οι κορυφαίες κινηματογραφικές παραγωγές που κέρδισαν το κοινό τα τελευταία 30 χρόνια. Που ξέρεις, μπορεί να κάποιες απο αυτές να είναι και δικές σου αγαπημένες!

1980: Star Wars: The Empire Strikes Back

ταινία

Μετά τη μεγάλη εκκίνηση των ταινιών Star Wars που ξεκίνησε το 1977, το 2ο prequel ήταν μια απο τις πιο αγαπημένες ταινίες της εποχής και άρχισε να συγκεντρώνει ένα μεγάλο κοινό που σήμερα έχει εξελιχθεί σε μέρος της πιο cult κουλτούρας του σύγχρονου κινηματογράφου.

1982: E.T.: The Extra-Terrestrial

ταινία

Δεν πιστεύω πως υπάρχει έστω και ένα παιδί που έχει δει τον E.T. ως πρώτη ταινία επιστημονικής φαντασίας και δεν έχει αναρωτηθεί αν υπάρχουν όντως εξωγήινοι. Μια ταινία η οποία βασίζεται στην έννοια της φιλίας ακόμη και σε διαφορετικά όντα, αγαπήθηκε όσο καμία του είδους της τη χρονιά που κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους.

1986: Top Gun

ταινία

Ο 24χρονος Tom Cruise σε ταινία δράσης, δεν είναι να απορείς πώς έσπασε τα ταμεία. Μετά απο τόσα χρόνια, ακόμη εκτιμούμε όλα τα Mission Impossible. Αλλά σαν την πρώτη ταινία, δεν έχει.

1989: Batman

ταινία

H πρώτη ταινία Batman έσπασε τα Box-office της εποχής και καθήλωσε όλους τους θαυμστές της Marvel. Αν και πολλοί νομίζουμε πως ο Christian Bale είναι ο original Batman, η αλήθεια είναι πως η αρχή έγινε με τον Michael Keaton και τον Jack Nicholson ως Joker!

1990: Home Alone

ταινία

Ίσως η πιο αγαπημένη οικογενειακή ταινία για τις γιορτινές ημέρες να είναι ακόμη το Home Alone. Με κωμικά χαρακτηριστικά, κρατώντας όμως την αγωνία και τη δραματική πλευρά της ανέγγιχτη, μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως έχει καθιερωθεί σε πολλά σπίτια για τις ημέρες των Χριστουγέννων.

1994: Forrest Gump

ταινία

Κάποιοι θα υποστήριζαν ότι δε θα έπρεπε να είναι νικήτρια ταινία για την Καλύτερη Εικόνα στα Oscar εκείνης της χρονιας, όμως, το βλέμμα στο πρόσωπο του Forrest όταν βλέπει τον γιο του για πρώτη φορά και ρωτάει αν είναι σαν αυτόν είναι η πιο όμορφη στιγμή του Tom Hanks ως ηθοποιού. Και δε χωράει αμφιβολία σε αυτό, μιας και κέρδισε το Oscar καλύτερου Α’ ανδρικού ρόλου.

1995: Toy Story

ταινία

Είτε ήσουν Cowboy είτε παιδί του διαστήματος, αυτό το αγνό ευχάριστο κλασσικό film της Pixar, απέδειξε σε όλους μας την ιδιαίτερη σχέση που έχουμε με τα παιχνίδια μας, νώ κατάφερε να αγγίξει τόσο μικρούς όσο και μεγάλους.

1997: Titanic

ταινία

“Είμαι βασιλιάς του κόσμου.” “Πηδάς, πηδάω, θυμάσαι;” “Μην αφήσεις ποτέ αυτή την υπόσχεση.” Παρόλο που κέρδισε 11 Όσκαρ, εξακολουθεί να είναι σοκαριστικό το γεγονός ότι ο Leonardo Di Caprio δεν ανταμείφθηκε (ή προτάθηκε) για Όσκαρ για το ξύπνημα της σεξουαλικότητας εκατομμυρίων νεαρών γυναικών. Κέρδισε 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως σε θέατρα και παρέμεινε η ταινία με τα υψηλότερα κέρδη έως ότου πήρε τη θέση της μια άλλη ταινία του James Cameron, το Avatar.

2001: Harry Potter and the Sorcerer’s Stone

ταινία

Έτσι ξεκίνηγσε η ιστορία του αγοριού που έζησε. The boy who lived, ήταν μόλις 12 ετών, όταν μαζί με την Emma Watson και τον Rupert Grint ξεκίνησαν ως πρωταγωνιστρές σε ένα απο τα μεγαλύτερα κινηματογτραφικά sequel του 21ου αιώνα. Που να ήξεραν, που θα βρίσκονταν 20 χρόνια και 8 ταινίες αργότερα.

2002: Spider-Man

ταινία

Πολύ δύσκολα καταφέρνει ο εκάστοτε σκηνοθέτης να κάνει re-make της πρώτης ταινίας με επιτυχία. Όπως και συνέβη και στην περίπτωση του Spider-man, καμία παραγωγή μέχρι στιγμής δε συγκρίνεται με την original ταινία του Sam Raimi.

2003: The Lord of the Rings: The Return of the King

ταινία

Ακόμη ένα sequel απο ταινίες που άφησαν εποχή και έγιναν μέρος της κινηματογραφικής μας κουλτούρας. 11 Όσκαρ και για τη συγκεκριμένη ταινία και την αμέριστη αγάπη μας στο Lord of the Rings και όλους τους εξαιρετικούς ηθοποιούς που συμμετείχαν. Our precious.

2006: Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest

ταινία

Ο Johnny Depp στα καλύτερά του. 2η ταινία για την τριλογία των Πειρατών της Καραϊβικής και ήταν σίγουρα αξέχαστη. Αγαπήθηκε απο το ευρύ κοινό και ο Johnny Depp θα είναι πάντα ο δικός μας Jack Sparrow.

2009: Avatar

ταινία

Κλείνουμε με την προσωπική αγαπημένη μου ταινία. Δεν είχα πάντα την ίδια αγάπη για τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Αυτή η ταινία όμως, ήταν θεσπέσια και με έκανε να εκτιμήσω το καλό CGI.

Σαφώς και οι ερμηνείες ξεχωρίζουν αλλά, η σκηνοθεσία και το σενάριο, είναι για μένα αυτό που μετράει (και τα εφέ, μη το ξεχνάμε). Αναμένουμε λοιπόν με αγωνία, τι μας επιφυλάσσει το μέλλον απο τον James Cameron, μιας και το Avatar ακούγεται πως θα έχει μεγάλη συνέχεια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: