Ξεκίνησες να ανάβεις το κλιματιστικό; 4 tips για να μην το πληρώσεις ακριβά

Πως να εξοικονομίσεις ενέργεια αλλά και χρήματα όσο απολαμβάνεις την δροσιά.

Φωτογραφία προφίλ συντάκτη ELLE Team
ELLE Team 06 Μαΐ. 22
Ξεκίνησες να ανάβεις το κλιματιστικό; 4 tips για να μην το πληρώσεις ακριβά

Το καλοκαίρι πλησιάζει όλο και περισσότερο αλλά η ζέστη είναι ήδη εδώ και αρχίζει να μας ταλαιπωρεί. Για πολλούς αυτό αποτελεί ένα πολύ ευχάριστο στοιχείο διότι το καλοκαίρι είναι “η εποχή τους ” και το περιμένουν πως και πως.

Ήρθε η ώρα λοιπόν να αφήσεις πίσω σου τα ζεστά ρούχα, το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο και να ανάψεις το κλιματιστικό για την υπόλοιπη σεζόν. Υπάρχει όμως μια μικρή λεπτομέρεια που δεν πρέπει να ξεχνάς παρά την ανεμελιά και την χαλαρότητα που προσφέρει το καλοκαίρι. Αυτό που δεν θα λείψει είναι ο λογαριασμός του ρέυματος που ίσως σε βάλει σε σκέψεις για το πόσο θα χρησιμοποιείς το κλιματιστικό μέσα στην ημέρα σου.

Μήπως θες και εσύ να μάθεις 4 απλούς τρόπους ώστε να μην χρειαστεί καν να σκέφτεσαι τον λογαριασμό στο τέλος του μήνα; Τότε είσαι στο σωστό άρθρο και εδώ σου έχουμε 4 απλά βήματα που αν τα ακολουθήσεις θα κρατήσεις χαμηλά τον λογαριασμό του ρεύματος και θα απολαμβάνεις την δροσιά που επιθυμείς.

4 τρόποι για να κρατήσεις χαμηλά τον λογαριασμό του ρεύματος

Καθάρισε τα φίλτρα του κλιματιστικού

Καθάρισε τα φίλτρα ή ακόμα καλύτερα ζήτα από έναν ειδικό να τσεκάρει όλες τις λειτουργίες του κλιματιστικού, τόσο της εσωτερικής όσο και της εξωτερικής μονάδας. Τα βρώμικα φίλτρα δεν ευνοούν την κυκλοφορία του αέρα και μπορεί να προκαλέσουν κατανάλωση παραπάνω ενέργειας από 5-15%.

Διάβασε τα υπόλοιπα tips στο bestofyou.gr

ELLE Λογότυπο ELLE green days

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: