Follow us

Search

20 tips που θα σε κάνουν λίγο πιο ρομαντική με τον σύντροφό σου

Ο ρομαντισμός είναι μια αίσθηση που κάποιοι έχουν εκ φύσεως ή προσπαθούν να την καλλιεργήσουν για να μπορέσουν καλύτερα μέσω αυτού να εκφράσουν τα συναισθήματά τους στο σύντροφό τους. Σίγουρα δεν είναι απαραίτητη, αλλά συνήθως είναι αναμενόμενη. Βρήκαμε 20 μικρούς τρόπους που θα σε κάνουν λίγο πιο ρομαντική και που ξέρεις, μπορεί να δεις μια αναζωπύρωση στη σχέση σου με το σύντροφό σου!

20 tips που θα σε κάνουν λίγο πιο ρομαντική με τον σύντροφό σου

Το να είσαι ρομαντική σημαίνει να μπορείς -και να θες- να εκφράζεις την αγάπη και την αφοσίωση σου με αναμφισβήτητο και στοργικό τρόπο. Πολλές φορές μπερδεύουμε το ρομαντισμό με το cringe συναίσθημα που μας αποπνέει το να βλέπουμε ένα ζευγάρι να ζει τον έρωτα, αλλά η αλήθεια είναι πως η βάση του ρομαντισμού, είναι στο να νοιάζεσαι για τον άλλον και αυτό να είναι φανερό σε ό,τι κι αν κάνεις και όχι στα λουλούδια που θα του πάρεις του Αγίου Βαλεντίνου.

Η λέξη ρομαντικός προέρχεται από τη λατινική λέξη Romanus ή Romanicus, που κυριολεκτικά σήμαινε «ρωμαϊκό» ή «από τη Ρώμη». Καθ ‘όλη τη διάρκεια του Μεσαίωνα, οι Γάλλοι υιοθέτησαν τη λέξη romanz, που σημαίνει «της ρωμαϊκής ομιλίας», για να περιγράψουν τόσο έναν συγκεκριμένο τύπο λατινικής ομιλίας, όσο και τη λογοτεχνία που γράφτηκε σε αυτό το κλασικό στυλ – η οποία γενικά περιελάμβανε ιστορίες ιπποτών, πριγκιπισσών και πάθους. Με την πάροδο του χρόνου, η λέξη “romance” άρχισε να συνδέεται με δραματικές ιστορίες αγάπης γενικά.

ρομαντική

Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο ο ρομαντισμός σήμερα συνδέεται συχνά με χειρονομίες μεταξύ των εραστών. «Το να είσαι ρομαντικός περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας αίσθησης πάθους, προσδοκίας και ενθουσιασμού μέσα σε μια σχέση», λέει η κλινική ψυχολόγος Carla Marie Manly, Ph.D. «Οι ρομαντικοί σύντροφοι δεν χρειάζεται να υπάγονται σε έναν συγκεκριμένο τύπο προσωπικότητας. Μπορεί να είναι εσωστρεφείς  ή και εξωστρεφείς. Ωστόσο, ένας ρομαντικός σύντροφος πρέπει να είναι προσεκτικός, στοχαστικός, πρόθυμος, δημιουργικός και διακριτικός σε σχέση με τα “θέλω” της σχέσης τους.»

Αν και είμαστε όλοι διαφορετικοί και μοναδικοί, υπάρχουν κάποιοι τρόποι και κάποιες μικρές πράξεις ή και φράσεις που μπορούν να σε βοηθήσουν να επικοινωνήσεις σε ‘ενα πιο ρομαντικό επίπεδο με τον άνθρωπό σου και ίσως να δημιουργήσουν ένα όμορφο ανανεωμένο κλίμα στη σχέση σου. (Disclaimer: Τίποτα από τα παρακάτω δεν είναι κανόνας! Να θυμάσαι πως η κάθε σχέση και ο κάθε σύντροφος είναι διαφορετικός και μπορεί να έχει διαφορετικούς τρόπους να εκφράζει τα συναισθήματα και την αγάπη του)

ρομαντική

20 τρόποι που θα σε κάνουν να κατακτήσεις τον ρομαντισμό

 1. Να λες πιο συχνά “σ’αγαπώ”
 2. Γράψε σε μια σελίδα χαρτί όλα τα χαρακτηριστικά και τους λόγους που αγαπάς στο σύντροφό σου
 3. Διεύρινε τη φαντασία σου στο σεξουαλικό κομμάτι
 4. Σημείωνε τα “μικρά πράγματα” που αναφέρει ο σύντροφός σου πως θέλει ως δώρο και κάνε του έκπληξη με ένα απο αυτά
 5. Προγραμμάτισε ένα απλό ρομαντικό διήμερο μόνο για εσάς τους δυο
 6. Μην αμελείς τα καθημερινά σας φιλιά (για καλημέρα καληνύχτα και όποτε φεύγει ένας απο τους δυο)
 7. Στο τέλος της ημέρας, μοιράσου με τον συντροφό σου τις πιο σημαντικές στιγμές
 8. Μια γλυκιά αναδρομή στις καλύτερες σας στιγμές, δεν είναι ποτέ κακή ιδέα
 9. Ρώτα το σύντροφό σου με ποιούς τρόπους αντιλαμβάνεται καλύτερα την αγάπη σου και εφάρμοσέ τους
 10. Κάνε μικρές εκπλήξεις στο σύντροφό σου (πχ στείλτου φαγητό ή λουλούδια στη δουλειά)
 11. Φτιάξε πρωινό και σέρβιρέ το στο κρεβάτι
 12. Φρόντισε να θυμάσαι τις σημαντικές ημέρες του συντρόφου σου (πχ συνέντευξη για δουλειά κλπ) και ενθάρρυνέ τον για αυτές
 13. Μην ξεχνάς να κρατάς επαφή με τον σύντροφό σου και δημόσια (πιάσιμο χεριών, αγκαλιά)
 14. Τα κοπλιμέντα μπορούν να φτιάξουν τη διάθεσή του κάθε μέρα! Μη τα αμελείς
 15. Το καλημέρα και το καληνύχτα είναι σημαντικά, όπως και να το κάνουμε
 16. Κάντε σχέδια για το μέλλον μαζί
 17. Μην κοιμάστε απευθείας μετά το σεξ! Αυτές οι στιγμές είναι που μπορούν να σας φέρουν πιο κοντά
 18. Κάνε μικρά δώρα αγάπης που και που, χωρίς ιδιαίτερο λόγο
 19. Πρότεινε νέες δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε μαζί
 20. Μην αγχώνεσαι προσπαθώντας να το παίξεις κουλ. Η καλή συζήτηση και ο ποιοτικός τρόπος επίλυσης κάθε προβλήματος είναι απο μόνος του ρομαντικός

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

MORE FROM

Σχέσεις-Σεξ