Η απλή συνήθεια που δεν είχες σκεφτεί μέχρι τώρα, αλλά μπορεί να σώσει τη σχέση σου

Η Νο1 συμβουλή, έρχεται κατευθείαν από τους ειδικούς.

Elle 04 Νοε. 21
Η απλή συνήθεια που δεν είχες σκεφτεί μέχρι τώρα, αλλά μπορεί να σώσει τη σχέση σου

Θα πρέπει να ξεκινήσουμε λέγοντας ότι κάθε σχέση είναι διαφορετική. Επομένως είναι δύσκολο να δώσουμε μια καθολική συμβουλή που θα σου εξασφαλίσει τη δια βίου αγάπη. Ωστόσο η ψυχοθεραπεύτρια και παγκοσμίου φήμης ειδικός σχέσεων, Esther Perel, έχει μια σύσταση για όλα τα ζευγάρια, είτε είναι πολλά χρόνια μαζί είτε μόλις τα έφτιαξαν, για να ενισχύσουν το δεσμό τους.

Αυτή θα μπορούσε να είναι μία συμβουλή για να βελτιώσετε τις επικοινωνιακές σας δεξιότητες ως ή για να διατηρήσετε τη σπίθα ζωντανή κάνοντας κυνηγώντας μαζί μία νέα περιπέτεια, και ενώ αυτές μπορεί να είναι πολύτιμοι μέθοδοι, η Perel στην πραγματικότητα πρότεινε κάτι πολύ πιο απλό: τον χορό.

σχέση

Ανεξάρτητα από την ηλικία ή το στάδιο της σχέσης, ο χορός είναι, σύμφωνα με εκείνη, το κλειδί για μια επιτυχημένη και υγιή σχέση. «Ο χορός είναι συντονισμός. Μέσα από αυτόν υπάρχει ένας μη λεκτικός συντονισμός με τον ρυθμό του άλλου, το σώμα του άλλου, την κίνηση του άλλου», λέει χαρακτηριστικά.

Με άλλα λόγια, ο χορός μπορεί να σε βοηθήσει να συνδεθείς με τον σύντροφό σ0υ χωρίς να πεις λέξη. Υπάρχει οπτική επαφή, υπάρχει ζωντάνια και υπάρχει μια αίσθηση εμπιστοσύνης και απομόνωσης από τον κόσμο, όλα όσα η Perel υποστηριζεί ότι μπορούν να πυροδοτήσουν τη σύνδεση σε ένα ζευγάρι. Οι έρευνες που έχουν γίνει το υποστηρίζουν επίσης, καθώς μια μελέτη του 2015 στο περιοδικό Biology Letters επισημαίνει τη δύναμη του χορού στο να ενισχύει τους κοινωνικούς δεσμούς μεταξύ φίλων.

σχέση

Για να μην αναφέρουμε ότι χορός καλλιεργεί τη χαρά. Είναι το μόνο πράγμα που δεν μπορείς να κάνεις και να είσαι λυπημένος ταυτόχρονα. Μπορείς να ζωγραφίζεις, να γράφεις, να ακούς μουσική και να κλαις παράλληλα, αλλά δεν μπορείς να χορεύεις και να κλαις. Η πράξη αυτή από μόνη της σου δίνει ενέργεια και σε ζωντανεύει.

Αν ψάχνεις λοιπόν, για έναν νέο τρόπο για να εμβαθύνεις τη σχέση με τον σύντροφό σου, σκέψου να χορέψετε μαζί, σε όποια μορφή κι αν επιλέξετε. Είναι ερωτικό, είναι κομψό, είναι αναζωογονητικό και δεν έχετε τίποτα να χάσετε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT