Μια νέα μελέτη αποκάλυψε έναν εκπληκτικά απλό τρόπο για να βελτιώσεις τη ψυχική σου υγεία

Αναζητάς έναν απλό (και ενέξοδο) τρόπο να τονώσεις την ευεξία σου; Η απάντηση μπορεί να είναι μπροστά στα μάτια σου.

Elle 20 Φεβ. 22
Μια νέα μελέτη αποκάλυψε έναν εκπληκτικά απλό τρόπο για να βελτιώσεις τη ψυχική σου υγεία

Από την εξάσκηση της ενσυνειδητότητας και την καλή διατροφή έως τον ποιοτικό βραδινό ύπνο και την τακτική άσκηση, η σύγχρονη έρευνα μας έχει δώσει πολλά εργαλεία για να φροντίσουμε την ευημερία μας. Όμως, σύμφωνα με μια νέα μελέτη, υπάρχει ένας ακόμη απλούστερος και ανέξοδος τρόπος που πολλοί άνθρωποι παραβλέπουν  και αυτός είναι η συμμετοχή σε πράξεις καλοσύνης.

Η έρευνα, η οποία βασίστηκε στις εμπειρίες των ατόμων που συμμετείχαν στο έργο «Kindness By Post», ένα έργο δημόσιας υγείας με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο όπου ανθρώποι λάμβαναν μέρος στέλνοντας και λαμβάνοντας κάρτες από αγνώστους, αποκάλυψε ότι οι πράξεις καλοσύνης δεν μπορούν μόνο να οδηγήσουν σε βελτίωση της ευημερίας μας, αλλά μπορούν επίσης να συμβάλουν σε μειωμένα επίπεδα μοναξιάς και ανύψωση της διάθεσης.

μελέτη

Οι συμμετέχοντες στο project βίωσαν επίσης μια μεγαλύτερη αίσθηση του ανήκειν και της συνδεσιμότητας, καθώς και ένα αυξημένο αίσθημα εκτίμησης. Και τα δύο είναι απίστευτα σημαντικά για την συνολική μας ευημερία και την ευτυχία.

Είναι ενδιαφέρον ότι η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι η προσωπική ολοκλήρωση που είχαν οι άνθρωποι δίνοντας στους άλλους ήταν συχνά το κύριο κίνητρο των συμμετεχόντων να εμπλακούν, παρά η προοπτική να λάβουν μια κάρτα ή ένα γράμμα από κάποιον άλλο. Αυτό υποδηλώνει ότι η απλή προσφορά σε άλλους – είτε μέσω μιας κάρτας είτε μέσω κάποιας άλλης τυχαίας πράξης καλοσύνης – θα μπορούσε να βοηθήσει τους ανθρώπους που παλεύουν με αισθήματα μοναξιάς ή χαμηλής διάθεσης να αισθάνονται πιο συνδεδεμένοι με την κοινότητα γύρω τους.

Μήπως να το δοκιμάσεις κι εσύ; Είτε αποφασίσεις να γράψεις μια επιστολή αγάπης στους φίλους ή την οικογένειά σου ή να λάβεις μέρος σε μία εθελοντική δράση, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ξεκινήσεις αυτόν τον κύκλο καλοσύνης. Μπορεί να αισθανθείς μεγάλη χαρά γνωρίζοντας ότι θα ομορφύνεις την ημέρα κάποιου άλλου ή θα κάνεις κάτι καλό για τους γύρω σου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

 

 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: