3 ασκήσεις για γυμνασμένο κορμό δια χειρός μιας μπαλαρίνας

Δυνάμωσε τον κορμό σου με τη βοήθεια της Skylar Brandt.

Elle 22 Απρ. 22
3 ασκήσεις για γυμνασμένο κορμό δια χειρός μιας μπαλαρίνας

Η πρίμα μπαλαρίνα του American Ballet Theatre, Skylar Brandt, δεν κάνει παραδοσιακές ασκήσεις κορμού. «Μόλις αρχίζω να κάνω σανίδα ή κάθισμα. Αισθάνομαι την πλάτη μου να με τραβάει πολύ και επίσης νιώθω ότι το στομάχι μου διαστέλλεται», λέει.

Αντ ‘αυτού, η διάσημη χορεύτρια υποστηρίζει ότι αν έβλεπε κάποιος μια από τις βασικές της προπονήσεις, θα πίστευε ότι δεν γυμνάζεται καθόλου. «Μου αρέσει μία πιο λεπτή προσέγγιση στην ενδυνάμωση του πυρήνα, όπου δουλεύεις λίγο πιο βαθιά για να απομονώσεις αυτούς τους μικρούς, υποστηρικτικούς μύες», λέει.

Οι ασκήσεις στις οποίες ορκίζεται η Brandt —και εξασκείται κάθε εβδομάδα με την προπονήτριά της στο Pilates Clarice Marshall— είναι αργές και σταθερές και δεν περιλαμβάνουν σχεδόν καθόλου κίνηση. Η πρόκληση προέρχεται από την εκτέλεση τους με απίστευτη ακρίβεια με την κατάλληλη φόρμα, ενεργοποιώντας πολλούς από τους μυς που συνήθως παραβλέπουμε. «Είναι πιο δύσκολο να χτυπήσω αυτούς τους μικρούς, ενωτικούς μύες που συνδέονται με τους μεγαλύτερους, αλλά είναι αυτό που με βοηθά να μείνω μακριά από τραυματισμούς», λέει η Brandt. Παρακάτω αποκαλύπτει τις 3 αγαπημένες της.

Marching

Ξάπλωσε ανάσκελα με τα πόδια στο πάτωμα, διατηρώντας τη σπονδυλική σου στήλη ίσια.

Χρησιμοποίησε τους κάτω κοιλιακούς σου για να σηκώσεις αργά το ένα λυγισμένο πόδι από το πάτωμα, χωρίς να πιάσεις τους καμπτήρες του ισχίου σου ή να αφήσεις τη λεκάνη σου να γύρει προς τα πλάγια.

Επέστρεψε αργά αυτό το πόδι στο πάτωμα, διατηρώντας τον κορμό σταθερό και τους καμπτήρες του ισχίου χαλαρούς.

Επανάλαβε από την άλλη πλευρά.

Heel slides

Ξάπλωσε ανάσκελα με τα πόδια να ακουμπούν στο πάτωμα και λυγισμένα έτσι ώστε τα δάχτυλα των ποδιών να δείχνουν προς το ταβάνι, διατηρώντας όμως τη σπονδυλική σου στήλη ίσια.

Χρησιμοποίησε τους κάτω κοιλιακούς σου για να τεντώσεις αργά το ένα πόδι προς τα εμπρός, με τη φτέρνα να γλιστρά κατά μήκος του δαπέδου και στη συνέχεια, φέρε το πίσω προς το μέρος σου χωρίς να αφήσεις τη λεκάνη να κινηθεί ή να σφίξεις τους καμπτήρες του ισχίου.

Επανέλαβε από την άλλη πλευρά.

Quadruped limb raise

Ξεκίνησε με τα χέρια και τα γόνατά στο πάτωμα και με τον κορμό δεσμευμένο για να διατηρήσεις τη σπονδυλική στήλη ίσια.

Σήκωσε απαλά το ένα χέρι χωρίς να μετακινηθείς ή να αφήσεις αυτή την πλευρά του σώματος να πέσει και στη συνέχεια, επανατοποθέτησε το στο έδαφος. Μπορείς να σηκώσεις το χέρι σου προς τα εμπρός ή να χτυπήσεις τον αντίθετο αγκώνα ή ακόμα και να το σηκώσεις από το πάτωμα με λυγισμένο αγκώνα μερικά μόνο εκατοστά , εφόσον κρατάς το υπόλοιπο σώμα τέλεια ακίνητο. Είναι πιο δύσκολο από ό,τι φαντάζεσαι », λέει η Brandt.
Κάνε εναλλαγή στα χέρια και στη συνέχεια, δοκίμασε επίσης να εκτείνεις το ένα πόδι προς τα πίσω.

Μόλις μπορέσεις να μείνεις απόλυτα ακίνητη με μόλις τρία σημεία επαφής, δοκίνασε να αυξήσεις τη δυσκολία απομακρύνοντας ταυτόχρονα το αντίθετο χέρι και πόδι από το κέντρο σου.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: