Μπορεί μία μόνο άσκηση να μας ανακουφίσει από τον πόνο στην πλάτη;

Μία yoga instructor μας την αποκαλύπτει!

Elle 27 Μαΐ. 22
Μπορεί μία μόνο άσκηση να μας ανακουφίσει από τον πόνο στην πλάτη;

Ο πόνος στην πλάτη είναι ίσως μία από τις πιο συνηθισμένες ενοχλήσεις που όλοι αντιμετωπίζουμε κάθε τόσο. Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Αρθρίτιδας και Μυοσκελετικών και Δερματικών Ασθενειών (NIAMS), μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες: επίπεδο φυσικής κατάστασης, κακή στάση του σώματος, ηλικία και άλλα. Από αυτό που τρώμε μέχρι και τα γονίδιά μας μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο πόνου στην πλάτη. «Μια δίαιτα υψηλή σε θερμίδες και λιπαρά, σε συνδυασμό με έναν ανενεργό τρόπο ζωής, μπορεί να οδηγήσει σε παχυσαρκία. Αυτό μπορεί να προκαλέσει άγχος στην πλάτη», προειδοποιεί το NIAMS. Αν η δουλειά μας περιλαμβάνει άρση βαρών, σπρώξιμο ή πολύωρη εργασία σε καθιστή θέση μπροστά από έναν υπολογιστή, το πιθανότερο είναι ότι έχουμε νιώσει αυτόν τον πόνο αρκετές φορές.

Το NIAMS αναφέρει, «Ο πόνος στην πλάτη μπορεί να κυμαίνεται από τοπικό πόνο σε ένα συγκεκριμένο σημείο έως γενικευμένο πόνο που εξαπλώνεται σε όλη την πλάτη. Μερικές φορές, ο πόνος αντανακλάται μακριά από την πλάτη σε άλλες περιοχές του σώματός σας, όπως οι γλουτοί, τα πόδια ή η κοιλιά. Η ένταση αυτού του πόνου ποικίλλει από άτομο σε άτομο».

Αυτό το ιατρικό πρόβλημα είναι σίγουρα μια δύσκολη και άβολη κατάσταση. Έχοντας αυτό λοιπόν κατά νου, αναζητήσαμε τρόπος που μπορούν να μας βοηθήσουν να το αντιμετωπίσουμε. Μια γρήγορη και απλή λύση είναι μέσω των διατάσεων. Στην πραγματικότητα, υπάρχει μια άσκηση στην οποία οι ειδικοί ορκίζονται για την ανακούφιση του πόνου στην πλάτη. Συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις τι προτείνει η yoga instructor Shanna Tyler.

άσκηση

Child’s pose

Σύμφωνα με την Tyler, η child’s pose μειώνει την πίεση από το κάτω μέρος της πλάτης μας επιμηκύνοντας και ευθυγραμμίζοντας τη σπονδυλική στήλη, γεγονός που την αποσυμπιέζει και μας δίνει ένα ωραίο τέντωμα». Στην ιδανική περίπτωση, ο στόχος εδώ είναι να επιμηκύνουμε τη σπονδυλική μας στήλη και να απελευθερώσουμε όλη την ένταση που έχει τη δεδομένη εκείνη στιγμή.

Επιπλέον, η child’s pose βοηθά στη χαλάρωση και στην ανακούφιση του στρες. Επειδή συνήθως γίνεται με τη συνοδεία βαθιάς αναπνοής, όχι μόνο καταφέρνει να ανακουφίσει τον πόνο στην πλάτη αλλά και να ηρεμήσει το μυαλό και να μειώσει το άγχος. Στην πραγματικότητα, το να κάνουμε τη στάση αυτή βοηθάει και στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος.

Πώς να κάνεις τη child’s pose

•Γονάτισε στο έδαφος με τα γόνατα στο πλάτος των γοφών και τα δάχτυλα των ποδιών ενωμένα.

•Σκύψε προς τα εμπρός με τα χέρια σου τεντωμένα, τους γλουτούς να ακουμπούν στα πόδια και ο κορμός στους μοιρούς μέχρι το μέτωπό σου να χτυπήσει στο έδαφος.

•Μείνε σε αυτήν τη στάση όσο περισσότερο μπορείς.

Για έναν πιο αναλυτικό οδηγό δες το παρακάτω βίντεο:

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT