6 κανόνες του γυμναστηρίου που ίσως δεν γνώριζες και δεν πρέπει να παραβαίνεις

Κι όμως υπάρχουν και είναι και πολύ σημαντικοί!

Elle 04 Ιαν. 22
6 κανόνες του γυμναστηρίου που ίσως δεν γνώριζες και δεν πρέπει να παραβαίνεις

Το να πας στο γυμναστήριο για πρώτη φορά μπορεί να είναι τρομακτικό. Υπάρχει πολύς εξοπλισμός, πολλοί άνθρωποι και πολλές προσδοκίες. Ωστόσο, η άσκηση στο γυμναστήριο δεν χρειάζεται να είναι τρομακτική, ειδικά αν είσαι καλά προετοιμασμένη. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να νιώσεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στο γυμναστήριο είναι να γνωρίζεις τους κανόνες του γυμναστηρίου πριν πας. Αυτοί οι άγραφοι κανόνες για το πώς να ενεργείς στο γυμναστήριο μπορούν να σε βοηθήσουν να ενσωματωθείς και να ολοκληρώσεις μία αποτελεσματική προπόνηση, χωρίς να αισθάνεσαι άβολα ή να ανησυχείς ότι θα ενοχλήσεις άλλα μέλη. Παρακάτω ακολουθούν οι 6 κυριότεροι σύμφωνα με τους fitness experts. 

1. Μην διακόπτεις τα ομαδικά μαθήματα γυμναστικής

Τα ομαδικά μαθήματα φυσικής άσκησης είναι δομημένα, προκειμένου να παραμείνουν στο πρόγραμμα και να συνεχίσουν να λειτουργούν ομαλά. Μην μπαίνεις λοιπόν, σε ομαδικό μάθημα για να πάρεις εξοπλισμό ή να κάνεις ξεχωριστή προπόνηση στο ίδιο δωμάτιο. Η τάξη προορίζεται για το group και το μάθημα που διεξάγεται. Δεν θέλεις να σου αποσπά την προσοχή, αλλά ούτε κι εσύ πρέπει να αποσπάς τη δική τους. Είναι άλλο πράγμα το να αργήσεις λίγο για ένα μάθημα και να μπεις ευγενικά στην αίθουσα για να βρεις τη θέση σου. Όμως, αν δεν θέλεις να ενταχθείς σε αυτό, βρες άλλο μέρος για να προπονηθείς.

κανόνες

2. Χρησιμοποίησε απολυμαντικά μαντηλάκια 

Αυτά τα μαντηλάκια υπάρχουν για κάποιο λόγο! Η κορυφαία συμβουλή μου είναι να χρησιμοποιώ τα μαντηλάκια του γυμναστηρίου πριν και μετά τη χρήση στρωμάτων, βαρών και εξοπλισμού. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τα απολυμαίνεις τόσο για εσένα όσο και για τους άλλους στο γυμναστήριο, ειδικά αυτές τις ημέρες. Ένας καλός εμπειρικός κανόνας είναι να σκουπίζεις τα πάντα πριν, σε περίπτωση που δεν το έκανε το άτομο πριν από εσάς, αλλά και μετά τη χρήση τους.

3. Ρώτησε κάποιον εάν μπορείτε να ασκηθείτε εναλλάξ 

Οι ώρες υψηλής κίνησης στο γυμναστήριο μπορεί να είναι πραγματικά απογοητευτικές. Θέλεις να κάνεις την προπόνηση σου, αλλά κανένα από μηχανήματα δεν είναι κενό. Ένας τρόπος για να κάνεις το workout  σου πιο αποτελεσματικό είναι να ρωτήσεις κάποιον εάν μπορείτε να χρησιμοποιείται το ίδιο μηχάνημα εναλλάξ. Αυτό σημαίνει να ασκηθείς στο μηχάνιμα του κατά το διάλειμμα ξεκούρασης του μεταξύ των set και εκείνος να ασκείται κατά το δικό σου διάλειμμα. Ο άλλος ασκούμενος θα πει ναι τυπικά και μετά θα μοιραστείτε και οι δύο τον εξοπλισμό. Και αν πει όχι; Τότε μπορείς να ρωτήσεις πόσα set του έχουν απομείνει και μετά μπορείς να περιμένεις παραδίπλα ή να πας σε κάποιο άλλο μηχάνημα. Το να ρωτήσεις «Μπορώ να αθληθώ εδώ;» σε αποτρέπει από το να περιφέρεσαι αδέξια πάνω από το άτομο, ενώ αναρωτιέσαι αν έχει τελειώσει και από το να κάνεις κατάλήψη σε ένα μηχάνημα ενώ χρησιμοποιείται και να λάβεις ένα θυμωμένο βλέμμα.

4. Μην κρατάς τον εξοπλισμό μόνο για εσένα

Εάν είσαι αυτή που χρησιμοποιεί το μηχάνημα, να είσαι ανοιχτή στο να το μοιραστείς με κάποιον, ώστε να μπορείτε και οι δύο να ξεκινήσετε τις προπονήσεις σας. Ακόμα κι αν κανείς δεν σε πλησιάσει, φρόντισε να μην κάθεσαι σε ένα από τα πιο δημοφιλή μηχανήματα του εξοπλισμού, κάνοντας αλόγιστη χρήση ενώ άλλοι περιμένουν τη σειρά τους.

κανόνες

5. Διατήρησε την ένταση χαμηλά

Εάν γυμνάζεσαι στο σπίτι, μπορεί να σου αρέσει να ανανεώνεις τη workout λίστα αναπαραγωγής σου και να την ακούς δυνατά για να παίρνεις ρυθμό, αλλά μην το κάνεις αυτό στο γυμναστήριο, εκτός αν έχετε ακουστικά. Το γυμναστήριο είναι ένας δημόσιος χώρος όπου όλοι προσπαθούν να ολοκληρώσουν την προπόνηση τους όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται. Η δυνατή μουσική σου μπορεί να ενοχλεί τους άλλους ανθρώπους γύρω σου. Επίσης το να απαντάς σε κλήσεις στον χώρο εκγύμνασης μπορεί επίσης να αποσπά την προσοχή των αθλούμενων, επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν πόσο δυνατά μιλάνε ενώ είναι στο τηλέφωνο.

6. Βάζε στη θέση τους τα βάρη σου

Έμαθες στην προσχολική ηλικία να συμμαζεύεις την ακαταστασία που δημιουργείς και αυτό ισχύει και για το γυμναστήριο. Ένα από το πιο συχνά λάθη στο γυμνστήριο είναι ότι οι άνθρωποι δεν σηκώνουν ξανά τα βάρη τους. Εάν χρησιμοποιείς ελεύθερα βάρη, βάλε τα ξανά στο ράφι όπου τα βρήκες. Αυτό σημαίνει να τοποθετείσεις τους αλτήρες των 20 κιλών μεταξύ των αλτήρων 15 και 25 κιλών, για παράδειγμα. Μην τους τοποθετείς απλώς σε οποιοδήποτε κενό σημείο. Όταν χρησιμοποιείς μπάρα και πιάτα με βάρος, καθάρισε τη μπάρα σου και τοποθέτησε τα βάρη ξανά στη βάση τους όταν τελειώσεις. Μην τα αφήνεις εκεί για να τα συμμαζέψει ο επόμενος ή ο γυμανστής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT