Sweatsperiences: Όλα όσα δεν ξέρεις για το Νο1 fitness trend του 2022

Ξέχασε τη βαρετή ρουτίνα γυμναστικής και δοκίμασε κάτι διασκεδαστικό στη θέση της. Τι; Διάβασε παρακάτω και θα μάθεις.

Elle 20 Ιαν. 22
Sweatsperiences: Όλα όσα δεν ξέρεις για το Νο1 fitness trend του 2022
Cover photo: @amyrunstrails

Αν θέλεις να παραμείνεις δραστήρια, αλλά βαριέσαι πολύ εύκολα τη ρουτίνα του γυμναστηρίου, δεν είσαι η μόνη. Και ακριβώς γι’αυτόν το λόγο έχουν εφευρεθεί πιο συναρπαστικοί και εφάνταστοι τρόποι να κινούμε το σώμα μας, που δεν μοιάζουν τόσο μονότονοι όσο τα εναλλασσόμενα σετ squats και bicep curls.

Το PureGym, ένα από τα πιο γνωστά γυμναστήρια της Μεγάλης Βρετανίας, δημοσίευσε μία λίστα με τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες παγκόσμιες τάσεις γυμναστικής για το 2022. Εμείς σαρώσαμε αμέσως τη λίστα ψάχνοντας για κάτι φρέσκο και καταλήξαμε στα sweatsperiences. Τα sweatsperiences είναι διασκεδαστικοί τρόποι άσκησης που δεν έχουν απαραιτήτως την αίσθηση ή μοιάζουν με άσκηση. Στο πνεύμα λοιπόν, της ανανέωσης της fitness ρουτίνας σου, εδώ είναι τέσσερα sweatsperiences που πρέπει να δοκιμάσεις το 2022.

1. Trapeze classes


Έχεις σκεφτεί ποτέ, «Η εναέρια yoga είναι διασκεδαστική, αλλά θέλω κάτι ακόμα πιο έντονο;» Το PureGym διαπίστωσε ότι οι αναζητήσεις για μαθήματα ακροβασίας έχουν αυξηθεί σχεδόν κατά 39% από το 2019. Σύμφωνα με το Trapeze School New York, «Μάθηση, ευαισθητοποίηση σώματος, συγχρονισμός, εμπιστοσύνη, η χαλάρωση και πίστη στην ικανότητα κάποιου να κάνει περισσότερα από όσα φανταζόταν είναι μερικά μόνο από τα οφέλη αυτών των μαθημάτων». Αν και μπορεί να μην είναι για ανθρώπους με ορισμένες προϋπάρχουσες παθήσεις ή τραυματισμούς, το TSNY λέει ότι μπορεί να είναι εξαιρετική ενασχόληση για όλους ανεξάρτητα από τις αθλητικές τους ικανότητες ή τον φόβο για τα ύψη. Και μπορεί να μην εγκαταλείψεις τη δουλειά σου και να γίνεις μέλος του Cirque du Soleil, αλλά θα βγάλεις τουλάχιστον μερικές cool φωτογραφίες από την εμπειρία.

2. Beer yoga


Η beer yoga, κατά την οποία κυριολεκτικά ακολουθείς μία ρουτίνα yogas ενώ πίνεις γουλιές μπύρας ανάμεσα από τις στάσεις, υπάρχει από τις αρχές της δεκαετίας του 2010, αλλά οι αναζητήσεις για αυτήν έχουν αυξηθεί σχεδόν κατά 23% τα τελευταία τρία χρόνια. Και δεν είναι περίεργο αφού οι άνθρωποι αγαπούν την μπύρα και οι άνθρωποι αγαπούν και τη yoga. Επιπλέον, μερικοί άνθρωποι λένε ότι η προσθήκη μπύρας στην εξίσωση της yoga μπορεί να κάνει την άσκηση να μοιάζει λιγότερο τρομακτική. Η Stephanie Serrano, εκπαιδεύτρια yoga, είπε στους L.A. Times, «Οι διαφορετικές αυτές εκδοχές yoga φέρνουν ένα διαφορετικό κοινό που μπορεί να μην είχε δοκιμάσει τη yoga εξαρχής. Ας ελπίσουμε ότι, κάνοντας αυτό, θα μάθουν κάτι νέο για τη yoga… και θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε το μυαλό σας και να χτίσετε μία κοινότητα».

3. Canicross


Το Canicross είναι ένας συνδυασμός, τρεξίματος cross country και σκύλων και οι αναζητήσεις για αυτό έχουν αυξηθεί κατά 22% τα τελευταία χρόνια. Βασικά, οι δρομείς τοποθετούν μια ειδική ζώνη τρεξίματος στον σκύλο τους και μια ζώνη bungee στη μέση τους και τρέχουν. Μια μακροχρόνια δρομέας που δοκίμασε canicross μόλις λίγα χρόνια πριν είπε στο American Kennel Club, «Λατρεύω το Canicross γιατί δεν είναι μόνο ένας συνδυασμός των δύο αγαπημένων μου πραγμάτων, του τρεξίματος και των σκύλων, αλλά και γιατί όταν ο σκύλος σας τραβάει το λουρί, τα πόδια σας μόλις που αγγίζουν το έδαφος. Νιώθεις σαν να πετάς». Νιώθεις ότι πετάς ενώ κάνεις παρέα με τον τετράποδο κολλητό σου; Καλό μας ακούγεται.

4. Surfing σε εσωτερικούς χώρους


Το surf σε εσωτερικούς χώρους, οι αναζητήσεις του οποίου έχουν αυξηθεί κατά 22% από το 2019, μπορεί να μην παρέχει την ίδια θέα και vibes που σου προσφέρει το νερό και η ανοιχτή θάλασσα, αλλά πίστεψε μας είναι εξίσου δύσκολο σωματικά. Το Surfset είναι ένα brand με ειδικά μηχανήματα σχεδιασμένα να μιμούνται την κίνηση μιας σανίδας του surf πάνω στο νερό χωρίς τον κίνδυνο να βραχείς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT