Οι καλύτερες στάσεις yoga για το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο (και τις κράμπες περιόδου)

Μπορεί να μην έχεις κουράγιο να πεις «om» κατά τη διάρκεια της έμμηνου ρύσης σου, αλλά με αυτήν τη ρουτίνα yoga θα απαλύνεις τους πόνους και το φούσκωμα και διώξεις το άγχος στη στιγμή.

Elle 25 Φεβ. 22
Οι καλύτερες στάσεις yoga για το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο (και τις κράμπες περιόδου)

Η yoga είναι μια φυσική θεραπεία σχεδόν για τα πάντα. Βοηθά στην ανακούφιση του πόνου στην πλάτη, στην αντιμετώπιση προβλημάτων ύπνου, στη ενίσχυση της ενέργειας σου και στην απελευθέρωση από το στρες, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε από το John Hopkins Medicine. Και, παραδόξως, το PMS (και οι κράμπες περιόδου που το συνοδεύουν!) δεν αποτελούν εξαίρεση.

Στην πραγματικότητα, μια μικρή μελέτη διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που έκαναν yoga για μία ώρα την εβδομάδα για τρεις μήνες είχαν σημαντικά λιγότερο έντονους πόνους περιόδου από εκείνες που δεν έκαναν. Επιπλέον σύμφωνα με το Αμερικανικό Κολλέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων, οι ασκήσεις χαλάρωσης μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση του πόνου της περιόδου ενώ τον αντιμετωπίζεις. Μία απλή ρουτίνα yoga λοιπόν, είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι για να νιώσεις καλύτερα αυτές τις δύσκολες μέρες του μήνα.

Κάθε φορά που αρχίζεις να αισθάνεσαι φουσκωμένη, στεναχωρημένη ή πονάς – και ξέρεις ότι ευθύνεται η έμμηνος ρύση – δοκίμασε αυτές τις στάσεις yoga για κράμπες περιόδου και άλλα συμπτώματα PMS για να γαλουχήσεις το σώμα σου και να νιώσεις ξανά υπέροχα.

YOGA

 

1. Child’s pose

Ξεκινώντας τη ρουτίνα της yoga με αυτή τη στάση ανάπαυσης θα σε βοηθήσει να συγκεντρώσεις την ενέργειά σου.

Α. Γονάτισε με τα γόνατα ελαφρώς ανοιχτά και σύρε τα χέρια προς τα εμπρός.

Β. Κρατώντας τα χέρια μακριά και μπροστά σου, αφήσε το μέτωπο να ακουμπά στο έδαφος.

10 ή περισσότερες βαθιές αναπνοές.

2. Legs Up the Wall

Αυτή η στάση της yoga μπορεί να φαίνεται αντισυμβατική, αλλά θα σε βοηθήσει να αποσυμπιεστείς και να ανακουφιστείς από το άγχος.

Α. Ξάπλωσε ανάσκελα στο πάτωμα δίπλα από έναν τοίχο, κοιτώντας τον και με τους γλουτούς σου να τον αγγίζουν.

Β. Χρησιμοποιώντας τα χέρια, σήκωσε τα πόδια επάνω στον τοίχο. Άφγησε τα χέρια να πέσουν και στις δύο πλευρές σου. (Οι παλάμες μπορούν να κοιτούν προς τα πάνω για άνοιγμα ή προς τα κάτω για επιπλέον επίπεδο γείωσης.)

Ανάπνευσε σε αυτή τη θέση για τουλάχιστον 10 αναπνοές.

YOGA

3. Locust

Αυτή η στάση yoga κάνει μασάζ στην κοιλιά και στα αναπαραγωγικά όργανα, βοηθώντας στην ανακούφιση οποιουδήποτε πόνου αισθάνεσαι.

Α. Ξάπλωσε μπρούμυτα στο πάτωμα με τα μεγάλα δάχτυλα των ποδιών ενωμένα.

Β. Άπλωσε τα χέρια μακριά και στις δύο πλευρές σου και χρησιμοποίησε μια μεγάλη εισπνοή για να σηκώσεις το στήθος και τα πόδια από το έδαφος.

Ανάπνευσε εδώ για 5 βαθιές αναπνοές.

4. Reclined Goddess Pose

Αυτή η θέση αποκατάστασης βοηθά στο άνοιγμα της βουβωνικής χώρας, καθιστώντας την μια ευεργετική προσθήκη στη ρουτίνα yoga σου.

Α. Ξάπλωσε ανάσκελα. Λύγισε τα γόνατα και τοποθέτησε τα πόδια στο έδαφος.

Β. Ένωσε τις πατούσες σου, άνοιξε τα γόνατα, άφησε τα χέρια να χαλαρώσουν και στις δύο πλευρές σου.

Αναπνεύστε εδώ για τουλάχιστον 10 αναπνοές.

YOGA

5. Seated Forward Fold

Αυτή η κλασική στάση yoga βοηθά στο άνοιγμα της πλάτης και κάνει μασάζ στα εσωτερικά όργανα.

A. Από καθιστή θέση, άπλωσε τα πόδια σου μαζί μακριά μπροστά σου.

Β. Διατηρώντας τα γόνατα μαλακά, πάρε μια βαθιά ανάσα  και χρησιμοποίησε την εκπνοή σου για να γύρεις τον κορμό σου προς τα εμπρός. Εάν έχεις μια σφιχτή κάτω πλάτη, κάθισε σε ένα block ή κουβέρτα.

Αναπνεύστε εδώ για τουλάχιστον 5 αναπνοές.

6. Squat

Ενώ τα παραδοσιακά squat βοηθούν στην οικοδόμηση των μυών στους γλουτούς, αυτή η στάση yoga βοηθά στο άνοιγμα των γοφών και της πλάτης.

A. Στάσου όρθια, με τα πόδια σου ανοιχτά και τα δάχτυλα προς τα έξω, ώστε οι γοφοί να είναι ανοιχτοί. Ξεκίνησε να μαλακώνεις και να λυγίζεις τα γόνατα, κατεβάζοντας τους γοφούς προς το έδαφος και μένοντας αιωρούμενη σε όποιο ύψος είναι καλό για εσένα.

Β. Βάλε τους αγκώνες στο εσωτερικό των μηρών, πιέζοντάς τους ελαφρά προς τα έξω και ένωσε τα χέρια μαζί σαν προσευχή στο κέντρο του στήθους. Προσπάθσηε να κρατήσεις τη σπονδυλική στήλη ίσια και τεντωμένη.

Αναπνεύστε εδώ για 5 έως 10 βαθιές αναπνοές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

 

 

 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT