Αυτή η στάση yoga μπορεί να σε ανακουφίσει από το στρες πριν τον ύπνο

Ιδανική για τις νύχτες που η εντάση της ημέρας δεν σε αφήνει να κοιμηθείς!α

Elle 30 Σεπ. 22
Αυτή η στάση yoga μπορεί να σε ανακουφίσει από το στρες πριν τον ύπνο

Η yoga μπορεί να προσφέρει στο σώμα σου πολλά, από την ενεργοποίηση μέχρι την ενδυνάμωση και, φυσικά, τη χαλάρωση. Ανάλογα με το στυλ που επιλέγεις να κάνεις, ορισμένες στάσεις μπορεί να είναι απίστευτα αποκαταστατικές, όπως η στάση της θεάς σε ύπτια θέση (supta baddha konasana). Αν μάλιστα έχεις στενούς γοφούς, θα θέλεις σίγουρα να τη δοκιμάσεις. Δες πώς από την πιστοποιημένη δασκάλα yoga Juanina Kocher.

Πώς να κάνεις κάνεις supta baddha konasana

  • Ξάπλωσε ανάσκελα σε ένα στρώμα με τα γόνατα σου λυγισμένα.
  • Άφησε τα γόνατά σου να πέσουν ανοιχτά με τα πέλματα των ποδιών ενωμένα, σχηματίζοντας ένα σχήμα διαμαντιού με τα πόδια σου.
  • Τοποθέτησε τα χέρια σου άνετα στα πλάγια με τις παλάμες σου προς τα επάνω.
  • Ξεκουράσου σε αυτήν τη εδώ για 1 έως 5 λεπτά ή και περισσότερο εάν κάνεις yoga.
yoga
istockphoto.com

Ποια είναι τα οφέλη;

Οι περισσότεροι από εμάς κουβαλάμε μεγάλη ποσότητα έντασης γύρω από τους γοφούς μας και η θεά σε ύπτια θέση είναι μια εξαιρετική στάση για να μετριάσει αυτή την ένταση. Όπως εξήγησε η Kocher, μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αποκατάσταση του σώματος γι’αυτό και είναι μία από τις go-to στάσεις της για πριν τον ύπνο, αφού βοηθά ολόκληρο το σώμα της να χαλαρώσει, να ανακουφιστεί και να προετοιμαστεί για ξεκούραση.

Εκτός από την σωματική αποκατάσταση, μπορεί επίσης να σε καθαρίσει ψυχικά και ενεργειακά. Σύμφωνα με την πιστοποιημένη δασκάλα yoga και πρακτικό του reiki Julia Bartz, LCSW, η ύπτια θεά είναι εξαιρετική για να ξεμπλοκάρει το ιερό τσάκρα σου, το οποίο ασχολείται με πράγματα όπως η δημιουργικότητα, η ορμή και η σεξουαλική ενέργεια. Και όσον αφορά το άγχος, θα εκπλαγείς από το πόσο αυτή η στάση μπορεί να χαλαρώσει ένα ανήσυχο μυαλό.

Όπως λέει η δασκάλα yoga, Claire Grieve, «Μόλις λίγα λεπτά σε στάση ύπτιας θεάς μπορούν να σε κάνουν να νιώθεις σαν ένα εντελώς νέο άτομο».

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: